ONLINE MAGAZIN

Predstavujeme Galaxy Z Flip 5G: Prezentujte sa štýlovým skladacím smartfónom s podporou 5G

Spoločnosť Samsung pridáva k svojmu najnovšiemu skladaciemu zariadeniu špičkový výkon a konektivitu technológie 5G.

Spoločnosť Samsung Electronics dnes predstavila Galaxy Z Flip 5G, zariadenie kombinujúce šikovný smartfón s bleskovou rýchlosťou technológie 5G, ktorá prináša úplne nové zážitky pri používaní mobilných zariadení[1]. S rozširovaním 5G sietí po celom svete ľudia teraz pociťujú dopad, aký môže mať 5G na mobilné prostredie tým, že im pomáha viac zdieľať, viac hrať alebo viac a rýchlejšie pracovať. Odporúčaná maloobchodná cena modelu Galaxy Z Flip 5G je 1 549 € a bude dostupný v šedej Mystic Grey a bronzovej Mystic Bronz farbe. Dostupnosť na slovenskom trhu bude oznámená neskôr.

„Spoločnosť Samsung pokračuje v odovzdávaní prednosti 5G do rúk užívateľov. Snažíme sa neustále sprístupniť túto technológiu čo najväčšiemu počtu ľudí,“ povedal Dr. TM Roh, prezident a vedúci oddelenia mobilných komunikácií v Samsung Electronics. „Sme radi, že sme mohli do Galaxy Z Flip pridať novú generáciu rýchlosti a konektivity a rozšíriť tak naše portfólio 5G zariadení, ktoré pomáhajú ľuďom robiť viac toho, čo majú radi.“

Výkonnejšia nová generácia

Galaxy Z Flip priniesol štýlový a kompaktný dizajn, ktorý plní záväzok spoločnosti Samsung rozširovať kategóriu skladacích zariadení. Galaxy Z Flip 5G teraz pridáva do ohybných zariadení veľkosti dlane vysoké rýchlosti technológie 5G, takže môžete oveľa ľahšie zostať v kontakte s fanúšikmi, priateľmi a rodinou.

Galaxy Z Flip 5G je prvým zariadením série Samsung Galaxy, ktoré je vybavené mobilnou platformou Qualcomm® Snapdragon™ 865 Plus 5G. Táto nová platforma maximalizuje prínos 5G vďaka zvýšenému výkonu, ktorý umožňuje rýchlejšie a efektívnejšie spracovanie dát s ostrejšími obrázkami vďaka vylepšenému vykresľovaniu grafiky.

Vylepšený dizajn a štýl

Galaxy Z Flip 5G ponúka rýchlosť 5G bez zvýšenia veľkosti a upevňuje si tak svoju pozíciu jedného z najelegantnejších a najkompaktnejších dostupných skladacích smartfónov s 5G. Spoločnosť Samsung pridala komponenty potrebné pre podporu konektivity 5G pri zachovaní elegantného a netradičného tvaru Galaxy Z Flip pre maximálnu prenosnosť. Galaxy Z Flip 5G je dodávaný v dvoch nových prémiových farbách – šedej Mystic Grey a bronzovej Mystic Bronze; všetko je zakryté sklom s jemne matným povrchom, ktorý je na dotyk mäkký a zároveň minimalizuje zachytávanie odtlačkov prstov.

Vylepšené možnosti skladania 

Od chvíle, kedy bol Galaxy Z Flip prvýkrát uvedený na trh vo februári 2020, ľudia využívali jeho revolučný tvar, aby ho mohli používať novými netradičnými spôsobmi – napríklad robiť viac aj bez použitia rúk. Odvtedy spoločnosť Samsung priebežne aktualizovala užívateľské prostredie tak, aby mohli ľahšie zachytávať, zobrazovať, komunikovať a zdieľať obsah s priateľmi a blízkymi. Vďaka týmto vylepšeným funkciám môžu teraz využívať to najlepšie z Galaxy Z Flip tiež majitelia Galaxy Z Flip 5G.

  • Režim Flex – Jednoduché súčasné prehliadanie a ovládanie obsahu pomocou prispôsobeného používateľského rozhrania Galaxy Z Flip, ktoré využíva jeho jedinečnú schopnosť naklápania vpred. Keď prístroj voľne stojí, displej sa automaticky rozdelí na dve 4-palcové obrazovky, takže si môžete prezerať obsah v hornej polovici prístroja a ovládať ho v dolnej polovici[2].
    • YouTube v režime Flex – Vďaka režimu Flex môžete sledovať svoj obľúbený kanál na YouTube bez použitia rúk. Počas streamovania obsahu v hornej polovici zariadenia môžete v jeho dolnej polovici zároveň prechádzať stránky, čítať popisy a komentáre. Navyše si môžete so svojím Galaxy Z Flip 5G užiť štyri mesiace služby YouTube Premium pre ničím nerušený zážitok[3].
    • Vylepšené možnosti fotografovania a natáčania v režime Flex – S Galaxy Z Flip je teraz ešte jednoduchšie robiť snímky z vyšších alebo nižších uhlov. Či už chcete nahrávať videozáznamy zospodu alebo vytvárať pestré fotografie vášho jedla zhora, v režime Flex jednoducho prepnete dvojitým kliknutím okno náhľadu kamery z hornej na dolnú polovicu displeja.
  • Multitasking – Zvládajte ľahko viac úloh naraz v režime Multi-Active Window pomocou lišty Multi-Window Tray pre pretiahnutie aplikácií, ktoré chcete používať.[4]
    • App Pair – Pomocou funkcie párovania aplikácií na lište Multi-Window Tray môžete ľahko spúšťať a používať dve aplikácie naraz, takže keď budete chcieť napríklad zdieľať fotografie s priateľom, spustí sa súčasne aplikácia pre prehliadanie fotografií a komunikáciu.
    • Multi-window Tray – Táto lišta je teraz integrovaná do bočného panelu pre pohodlnejšie používanie a umožňuje prístup k viac aplikáciám.

 

 

Ďalšie informácie o Galaxy Z Flip 5G môžete nájsť na news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com alebo www.samsung.com/galaxy.

Špecifikácie Samsung Galaxy Z Flip 5G

 

Špecifikácie Galaxy Z Flip 5G
Displej Hlavný displej Uhlopriečka 6,7″ (17 cm) FHD+ Dynamic AMOLED (21,9:9) Infinity Flex Display

2636 × 1080

425 ppi

* Uhlopriečka meraná v plnom obdĺžniku bez započítania zaoblených rohov. Skutočná obrazová plocha je menšia kvôli zaobleným rohom a otvoru pre fotoaparát.
Vonkajší displej 1,1″ (2,8 cm) Super AMOLED Display

300 × 112

303 ppi

* Uhlopriečka meraná v plnom obdĺžniku bez započítania zaoblených rohov. Skutočná obrazová plocha je menšia kvôli zaobleným rohom.
Rozmery a hmotnosť Zatvorený 73,6 × 87,4 × 17,4 mm (pánt) – 15,4 mm (voľný koniec)
Otvorený 73,6 × 167,3 × 7,2 mm – 6,9 mm (displej)
* Hrúbka Galaxy Z Flip v otvorenom stave nezahŕňa rám hlavného displeja.
Hmotnosť 183 g
Fotoaparát Predný fotoaparát 10Mpx selfie fotoaparát: F2,4

Veľkosť pixelov: 1,22 μm

Uhol záberu: 80˚

Zadný duálny fotoaparát 12Mpx ultraširokouhlý fotoaparát: F2,2

Veľkosť pixelov: 1,12 μm

Uhol záberu: 123˚

12Mpx širokouhlý fotoaparát: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8

Veľkosť pixelov: 1,4 μm

Uhol záberu: 78˚

Optická stabilizácia obrazu (OIS) pre zadný širokouhlý fotoaparát

Až 8× digitálny zoom

Podpora nahrávania vo formáte HDR10+

Kontinuálne automatické ostrenie

AP 7nm 64-bitový 8-jadrový procesor

※ 3,09 GHz (max. frekvencia) + 2,40 GHz + 1,8 GHz

Pamäť 8 GB RAM a 256 GB interný úložný priestor
* Skutočná dostupná kapacita úložného priestoru závisí od predinštalovaných programov.
Batéria Duálna batéria 3300 mAh (typická hodnota)
* Typická hodnota podľa nezávislých laboratórnych testov. Typickou hodnotou sa rozumie priemerná odhadovaná hodnota vzhľadom k odchýlkam kapacity batérie u testovaných vzoriek podľa štandardu IEC 61960. Menovitá (minimálna) kapacita je 3200 mAh. Skutočná výdrž batérie závisí od prostredia v sieti, typu využitia a pod.
Dobíjanie Rýchle dobíjanie pomocou kábla alebo bezdrôtovo*

Wireless PowerShare**

* Káblové dobíjanie je kompatibilné s QC2.0 a AFC. Bezdrôtové dobíjanie je kompatibilné s WPC

** Wireless PowerShare pracuje s väčšinou zariadení s certifikáciou Qi. Zdieľané nabíjanie vyžaduje minimálne 30 % nabitia batérie. Rýchlosť a účinnosť nabíjania závisí od zariadenia. Nemusí fungovať s niektorým príslušenstvom, krytmi alebo zariadeniami iných výrobcov. Ak máte problémy s pripojením alebo pomalým dobíjaním, zložte zo všetkých zariadení ochranný kryt. Môže ovplyvňovať príjem hovorov alebo dátové služby, záleží od podmienok vo vašej sieti.

OS Android 10
Sieť 5G*: 5G Non-Standalone (NSA), 5G Standalone (SA), Sub6, Dynamic Spectrum Sharing (DSS)

 

LTE**: Enhanced 4×4 MIMO, až po 6CA, LTE Cat.20

Download až 2,0 Gb/s / Upload až 200 Mb/s

* Vyžaduje optimálne 5G sieťové pripojenie, dostupné na vybraných trhoch. Dostupnosť a podrobnosti zistíte u svojho operátora. Rýchlosť sťahovania a streamovania sa môže líšiť v závislosti od poskytovateľa obsahu, pripojenia k serveru a ďalších faktoroch.

** Skutočná rýchlosť sa môže líšiť v závislosti od krajiny, operátora a užívateľskom prostredí.

Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

Bluetooth® v 5.0 (LE až 2Mb/s), USB Type-C, NFC, lokalizácia (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

* Galileo a BeiDou majú obmedzené pokrytie. BeiDou nemusí byť v niektorých krajinách dostupné.
SIM karta 1× eSIM a 1× Nano SIM
* SIM karta sa predáva samostatne. Dostupnosť závisí od krajiny a operátora.

* eSIM vyžaduje príslušnú podporu a umožňuje aktiváciu tarifu bez fyzickej nano SIM karty. Dostupnosť eSIM závisí od verzie softvéru, krajiny a operátora. Zistite u operátora, či vašu tarifu eSIM podporuje.

Platby Samsung Pay

Kreditné a debetné karty: Podpora MST a/alebo NFC, predplatené karty, Global remittance, Transit, členské karty, darčekové kupóny, odmeny

* Dostupné vo vybraných krajinách. Vlastnosti sa môžu meniť podľa štátu a poskytovateľov.
Senzory Kapacitný snímač odtlačkov prstov (po strane), akcelerometer, barometer, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallov senzor (digitálny, analógový), senzor prítomnosti, RGB svetelný senzor
Autentizácia Uzamknutie: obrazec, PIN, heslo

Biometrické uzamknutie: odtlačok prstu, rozpoznávanie tváre

* Rozpoznávanie tváre funguje iba pri otvorenom smartfóne pomocou predného fotoaparátu.
Audio Mono reproduktor

Priestorový zvuk pre Bluetooth a slúchadlá s podporou Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus)

Podpora UHQ 32bit a DSD64/128

PCM: Až 32 bitov, DSD*: DSD64/128

 

Prehrávané audio formáty: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

 

Bluetooth

Dual Audio: ku Galaxy Z Flip možno pripojiť dve zariadenia s Bluetooth súčasne a prehrávať pomocou oboch zariadení súčasne.

 

Scalable Codec: vylepšené Bluetooth pripojenie pri rušení okolitým rádiovým signálom

 

Nahrávanie

Kvalitu nahrávania vylepšuje mikrofón High AOP s minimalizáciou skreslenia v hlučnom prostredí

* Prehrávanie DSD64 a DSD128 môže byť obmedzené v závislosti od formátu súboru.

* Pri pripojení dvoch zariadení sa môže trochu líšiť kvalita zvukového výstupu.

* Len pre niektoré príslušenstvo značky Samsung alebo AKG.

* AOP: Acoustic Overload Point

Video Prehrávané video formáty:

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

Pripojenie k TV

Bezdrôtový prenos: Smart View (prenos obrazu v rozlíšení 1080p a snímkovej frekvencii 30 fps)

Zabezpečenie Platforma Knox: monitorovanie a ochrana v reálnom čase.

Prevencia vírov a malwaru (technológia McAfee)

Bezpečná zložka: zabezpečený priestor v zariadení pre ochranu aplikácií, fotografií, videí a súkromných súborov

* Dodávatelia riešenia pre ochranu proti vírusom a malwaru sa môžu v jednotlivých krajinách líšiť.
Obsah balenia Galaxy Z Flip, dátový kábel, cestovný adaptér, špendlík, základný návod, slúchadlá (USB typ C) so zvukovou technológiou od AKG
* Skutočný obsah balenia vrátane slúchadiel závisí od zakúpeného modelu alebo krajiny či regiónu. Farba balenia a krytu sa môže líšiť podľa farby zariadenia.

 

* Všetky tu uvedené špecifikácie a opisy sa môžu líšiť od skutočných špecifikácií a popisov produktu. Spoločnosť Samsung si vyhradzuje právo vykonávať zmeny tejto webovej stránky a jej obsahu, vrátane funkčnosti, funkcií, špecifikácií, GUI, obrázkov, videí, benefitov, dizajnu, cien, komponentov, výkonu, dostupnosti, možností a akýchkoľvek ďalších informácií o produkte bez predchádzajúceho upozornenia.

[1] Rýchlosti 5G sa líšia a vyžadujú optimálnu sieť a pripojenie (faktory zahŕňajú frekvenciu, šírku pásma, zaťaženie); dostupnosť zistíte u operátora.

[2] Režim Flex funguje zaručene v rozmedzí uhlov 75 až 115 stupňov; širšie rozmedzie uhlov môže byť použiteľné v závislosti na prostredí a prípade použitia.

[3] Pri nákupe s týmto oprávnením. Len pre nových používateľov (bez predchádzajúcej skúšobnej verzie služby YouTube Premium, YouTube Music Premium, YouTube Red alebo Hudba Google Play). Nárok na použitie v aplikácii YouTube na podporovaných zariadeniach je možné uplatniť od 14. februára 2020 do 5. apríla 2021 do 23:59 PST. Môže byť kedykoľvek zrušené. Za len čiastočne využité obdobie nie sú vrátené žiadne náhrady. K dispozícii na všetkých trhoch, kde je k dispozícii služba YouTube Premium. Úplné podmienky nájdete na https://www.youtube.com/premium/restrictions

[4] Režim Multi Active Window pracuje s vybranými aplikáciami; počet kompatibilných aplikácií od vývojárov tretích strán sa stále zväčšuje.

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej