ONLINE MAGAZIN

Potrebujete vyladiť vaše auto? Vieme, kde by ste mali začať

Tuning automobilov je veľmi široký koncept. Ide o vylepšenie alebo výmenu ktorejkoľvek časti vozidla, ktorá by vďaka kvalitnejšej výbave a materiálom mohla zvýšiť nielen výkon vozidla, ale aj pohodlie a jeho vzhľad. A nová športová sedačka alebo upravené volanty vás o tom môžu presvedčiť najlepšie.

Prečo si zaobstarať športovú sedačku?

Sedadlá namontované vo väčšine sériových vozidiel nám poskytujú v pohodlí, hodnote a bezpečnosti solídne minimum. Sú určené pre priemerného človeka, takže existuje šanca, že vám po určitom čase nebudú vyhovovať a prinášať fyzické nepohodlie.

Vyrábajú sa väčšinou z odolného skleneného vlákna alebo kompozitného kevralu. To znižuje opotrebenie a zvyšuje ergonómiu, ako aj pomáha pri jazde. Vďaka dobrej konštrukcii a ergonomickému tvarovaniu štýlovej športovej sedačky bude telo jazdca v polohe, v ktorej nie je namáhaná ani jeho chrbtica. Je však potrebné poznamenať, že si vyžaduje dodatočnú inštaláciu športového odpruženia, ku ktorej možno budete potrebovať radu odborníka.

Užijete si komfort a pohodlie

Dôležité tiež je, že športové sedačky sú navrhnuté tak, aby vytvorili ideálne jazdné prostredie bez zbytočného pohybu, čo je ideálne pre vodičov, ktorí podnikajú dlhé cesty. Používanie sedačky je možno trocha o zvyku, ale všetky počiatočné komplikácie sú veľmi rýchlo kompenzované maximálnym pohodlím. Aj po stovkách najazdených kilometrov sa tak nebudete cítiť prakticky vôbec unavení.

Svoje auto máte pevne v rukách a pod kontrolou

Jedným z ďalších obľúbených doplnkov, pomocou ktorého si môžete vyladiť interiér vozidla a spríjemniť jazdu v aute je špeciálny volant. Práve vďaka nemu máte svoje vozidlo pevne pod kontrolou a pevne vo svojich rukách. Dokážete ho jednoducho ovládať a manévrovať na ceste za akýchkoľvek podmienok.

Pri jeho výbere a nákupe by ste sa ale nemali spoliehať iba na jeho dizajn a vonkajšie aspekty. Venujte pozornosť kvalite, ergonómii, použiteľnosti, dotykovým pocitom a funkčnosti. Myslite pritom tiež na osobné preferencie a jazdné vlastnosti. Nesmierne dôležitý je samozrejme aj typ auta,  veľkosť volantu, materiál čalúnenia a správna inštalácia, s ktorou si laik vždy nemusí poradiť.

Ak si ale vyberiete správne, nielen pohodlie a komfort, ale aj dokonalý dizajn vášho vozidla vám bude pri dlhých cestách robiť radosť a pôsobiť na vás príjemne. Tak sa o tom presvedčte.

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej