ONLINE MAGAZIN

Domáce rezorty sú pripravené, ale čo vaše auto?

99 % automobilov je dnes vybavených štandardnými poplachovými systémami, ktoré však na dokonalú a stopercentnú ochranu vozidla pred jeho odcudzením rozhodne nestačia. Prešpekulované taktiky a systémy na prekonanie alarmu využívajú zlodeji nonstop. Aj z tohto dôvodu je potrebné bezpečnostný systém vášho auta vylepšiť a neustále zdokonaľovať.

Spolu s vývojom modernej techniky sú vynaliezaví aj potenciálni páchatelia, pre ktorých je prekonanie jedného bezpečnostného systému hračkou. Preto sme sa vám rozhodli predstaviť niekoľko spôsobov zabezpečenia auta v podobe univerzálnych autoalarmov, ktorými si môžete poistiť vaše vozidlo na cestách a dovolenke najlepšie.

Vyberte si multifunkčné zabezpečenie auta

Také, s ktorého prekonaním bude mať zlodej čo najviac roboty. Niekoľko senzorov zabezpečenia a komplexnej ochrany vám poskytne aj multifunkčné zabezpečenie auta od Pandory. Systém, ktorý je založený na dokonalej komunikácii vozidla s jeho majiteľom pomocou kľúča alebo špeciálnej aplikácie. Práve tieto možnosti vám indikujú aktuálny stav vozidla, jeho interiérovú teplotu, odomykanie na diaľku alebo blokovanie niektorých systémov. Inštalovaný imobilizér tak v prípade potreby znemožní páchateľovi naštartovať auto, prípadne bude jeho chod po určitom čase prerušený.

Uložte kľúče na bezpečné miesto

Najjednoduchším a najúčinnejším spôsobom, ako ukradnúť auto z akéhokoľvek miesta, je ukradnúť ho pomocou pôvodného kľúča. Vyberte si preto na jeho bezpečné uloženie dobré miesto. Vnútorná strana oblečenia alebo vrecko tašky na zips sú pri rýchlom cestovaní najideálnejšie. Odcudzenie kľúča od auta sa postará o to, že všetky moderné alarmy alebo blokátory vám budú nanič.

Zaparkujte na bezpečnom mieste

Automobil je dnes významná investícia, ktorá načrie do vášho rozpočtu, preto je jeho bezpečnosť a ochrana dôležitá. Ak vám ale na výber kompletných služieb ochrany už peniaze nazvyš neostali, mali by ste mu nájsť aspoň bezpečné miesto, na ktorom bude stále pod drobnohľadom.

Napríklad priamo pod oknom, pod dohľadom vonkajšej kamery alebo na stráženom parkovisku. Ani v týchto prípadoch vám však dnes nikto nezaručuje, že bude vaše vozidlo stopercentne chránené. Pravdepodobnosť krádeže je však neporovnateľne menšia ako u auta na neosvetlenej ulici.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej