ONLINE MAGAZIN

Využite dovolenku na zlepšenie vašich cudzojazyčných schopností

Jazyková škola

Jazyk je odrazom kultúry krajiny a mentality jej obyvateľov. Je to dorozumievací prostriedok, pomocou ktorého uspokojujeme svoje základné aj tie viac špecifické potreby. V každej krajine je ale iný, preto je dobré sa naučiť jeden univerzálny a celosvetovo uznávaný, ktorému rozumejú všetci.

Čas na učenie sa a získavanie nových poznatkov v cudzej reči ale všetci nemáme. V rámci medzinárodnej spolupráce, lepšej konkurencieschopnosti a vyšších kvalít by ale malo byť v našom vlastnom záujme jeho detailné osvojenie.

Bude sa vám pohodlne cestovať, vďaka čomu môžete všetky krajiny sveta bez problémov spoznávať. Je to zároveň dobrý typ, ako využiť krízu a naučiť sa cudziu reč plynule ovládať vďaka dobrému jazykovému kurzu.

Podporíte tým aj vývoj vášho mozgu

Počas štúdia cudzieho jazyka sa v mozgu vytvárajú nové nervové spojenia, zvyšuje sa objem šedej hmoty, zlepšuje sa pamäť a pozornosť. Čím viac jazykov sa teda človek naučí, tým rýchlejšie a lepšie dokáže rieši intelektuálne problémy. Ak ste ale svoje šance v mladosti premrhali, nemusíte byť vôbec zúfalí. Stačí sa prihlásiť do najlepšej jazykovej školy a získať tak pre seba tieto a ďalšie iné výhody.

Získate náskok pred konkurenciou

Znalosť druhého jazyka výrazne rozširuje možnosti budovania vašej kariéry nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Hranice sú predsa otvorené a spolupráce medzi jednotlivými krajinami rozšírené. Takže, ak sa budete dnes chcieť niekde zamestnať, musíte druhý cudzí jazyk dobre ovládať.

Zvýšite tak nielen svoj ľudský kapitál, ale aj kariérny potenciál. Používanie angličtiny bude pre vás pohodlnejšie nielen pre cestovanie, pretože sa dozviete veľa o globálnych trendoch a rôznych kultúrnych a spoločenských problémoch. Tak na to využite svoj voľný čas a o niekoľko týždňov môžete s týmto vzdelaním na trhu alebo v osobnom živote „skórovať“.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej