ONLINE MAGAZIN

Vyriešte dovolenkovú dilemu príjemným relaxom na Slovensku

Toto leto bude z dôvodu stále pretrvávajúcej koronakrízy úplne iné. To však ale neznamená, že nemáte nárok a dôvod na dovolenku. Práve naopak, mnohí ľudia sa potrebujú zbaviť nahromadeného stresu a frustrácie, ktoré vyplývajú z tejto nelichotivej situácie.

A veľmi dobrou príležitosťou, ako vyriešiť túto dilemu, je dovolenka na Slovensku. Aj naša rodná vlasť má veľa prírodných skvostov, pamiatok a hosťov, ktorí sa sem s radosťou vždy vracajú. Nebuďte preto ani vy výnimkou a vyberte sa na Liptov.

Najväčšie a najobľúbenejšie stredisko na Slovensku

Jasná patrí v zimnom období za najviac navštevované lyžiarske stredisko. Nájdete tu 49 km zjazdoviek rôznej náročnosti pre všetky kategórie lyžiarov – od tých, ktorí s lyžovaním začínajú, až po profesionálov, ktorí využívajú tieto svahy na tréning, ale aj zábavu.

Vyberte si dobré ubytovanie v Jasnej

Teraz v lete môžete túto časť Slovenska využiť na príjemné spoznávanie krás prírody, pešiu turistiku alebo víkendovú romantiku. Aby to bolo pre vás a celú vašu rodinu aj pohodlné, nemali by ste si zabudnúť rezervovať včas dobré ubytovanie v Jasnej. Skombinujte ho s národnou kuchyňou a najobľúbenejšími jedlami a užijete si dovolenku bez zábrany.

Aktivity, ktorými si môžete vyplniť voľný čas

Hlavnou výhodou letnej dovolenky v prírode je príroda sama a čerstvý vzduch. Ten nám v poslednej dobe  z dôvodu karanténnych opatrení chýbal, preto by ste si mali jeho deficit doplniť.

V regióne Liptova je však príležitostí na zábavu, relax a vyplnenie voľných chvíľ viacej. Zamieriť môžete do Aquaparku Tatralandia, v ktorom nájdete 14 bazénov s morskou, čírou aj termálnou vodou, vďaka čomu si môžete aspoň trochu pripomenúť atmosféru exotickej krajiny alebo kúpeľov.

Deťom budú zas vyhovovať tobogany a príjemná teplota vzduchu, ktorá neklesne pod 30 °C. Navštíviť zariadenie s podobnými službami môžete aj v Poprade alebo Bešeňovej.

Trocha viac bezpečného adrenalínu si môžete užiť na horskej letnej bobovej dráhe, ktorá sa nachádza v obci Pavčina Lehota – Žiarce. Pripravte sa aj na 1000 metrov dlhú trať so 16 zákrutami a niekoľkými terénnymi skokmi.

Možností, ako sa odreagovať je teda v tomto regióne naozaj veľa, treba hľadať a zábava bude pestrá celá. Nezabudnite si ju ale poistiť aj dobrým ubytovaním na obzore, ktorým bude príjemný hotel na Liptove.

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej