ONLINE MAGAZIN

Už čoskoro opäť vzlietneme! Výpredaj leteniek na leto od 32€

Mnohé destinácie vo svete už otvárajú svoje hranice i letiská pre návštevníkov, takže cestovateľské sny pomaly ale isto dostávajú zelenú. Naplánovať si môžeš už aj nejakú tú letnú či jesennú dovolenku. V ponuke máme lacné letenky na Island, do Grécka, ale napríklad aj exotického Thajska. Termíny sú na leto aj jeseň 2020.

Mnohé destinácie vo svete už otvárajú svoje hranice i letiská pre návštevníkov, takže cestovateľské sny pomaly ale isto dostávajú zelenú. Naplánovať si môžeš už aj nejakú tú letnú či jesennú dovolenku. V ponuke máme lacné letenky na Island, do Grécka, ale napríklad aj exotického Thajska. Termíny sú na leto aj jeseň 2020.

Abu Dhabi z Budapešti

Moderné a kozmpolitné Abu Dhabi ponúka návštevníkom niekoľko svetových unikátov. Arabský Louvre, ôsma najväčšia mešita na svete či sokolia nemocnica a veľa ďalších atrakcií lákajú do hlavného mesta Spojených arabských emirátov.

Letenky do Abu Dhabi aj v hlavnej sezóne teraz od 119€

Island z Viedne

Island je zázračný ostrov. Nech už sa sem vyberieš v ktoromkoľvek ročnom období, staneš sa svedkom jedného neskutočného prírodného divadla. Je to presne to miesto, ktoré bude ľudí vždy priťahovať, aj keď tu po väčšine času vládne nehostinné počasie. Gejzíry, sopky, ľadovce, oheň, lagúny, a to všetko na jednom mieste.

Cestovanie na Island za účelom turizmu je možné od 15. júna, avšak po príchode treba absolvovať test na COVID-19, prípadne si priniesť potvrdenie o negatívnom teste alebo dobrovoľnú 14-dňovú karanténu. Island zadarmo otestuje cestujúcich počas prvých dvoch týždňov po otvorení hraníc.

Letenky na Island teraz od 79€

Zadar z Viedne

Chorvátsko, žiarivá voda, pláže s kamienkami, morskými vlnami, starobylé mestá, ktoré sa rozprestierajú v stredomorskom štýle. Taký je aj Zadar – historické staré mesto románskych ruín, stredovekých kostolov, kozmopolitných kaviarní a kvalitných múzeí. Zadar je vskutku neobvyklou zmesou podnetov. Nevynechajte dva z jeho najatraktívnejších architektonickým pokladov, Morský organ rozoznievajúci sa silou mora a Pozdrav slnku, žiariaci tanečnými farbami vďaka solárnej energii.

Chorvátsko otvorí koncom mája hranice pre cestujúcich zo Slovenska, z Česka, Maďarska a Rakúska.

 Letenky do Zadaru teraz od 61€

Grécke ostrovy z Viedne

Chania, Hania, Chaniie, Chaniá, Χανια. Toľko krásnych názvov má, aká je bohatá jej história. Chania je centrum západnej časti Kréty a vraj je to najkrajšie mesto tohto ostrova. V jeho okolí sa tiež nachádza najúrodnejšia a najzelenšia oblasť Kréty.

Horúce slnko ti zohrieva chrbát, pozeráš sa na tyrkysové more a v diaľke vidíš staré veterné mlyny. Grécky Mykonos je cestovateľskou chuťovkou s prekvapením na každom rohu. Nájdeš tu zlaté pieskové pláže, tradičnú kykladskú architektúru a na svoje si tu prídu aj milovníci nočného života – Mykonos je gréckou odpoveďou na španielsku Ibizu a po zotmení sa v ňom prebúdza divoké párty zviera.

Elegantné kláštory, ukryté kostoly, turistické chodníčky aj krásne pláže. Taký je grécky ostrov Skiathos obklopený Egejským morom. Často ho prezývajú aj párty ostrovom severného Grécka. Ľudia ho vyhľadávajú kvôli vodným aktivitám, historickým prehliadkam aj nákupom. Vyzerá to tak, že na Skiathose zažiješ naozaj všetko.

V ponuke máme aj mnohé ďalšie. Cestovanie do Grécka je už možné, avšak po prílete je každý cestujúci povinný sa podrobiť testu na koronavírus, účel cesty nie je skúmaný.

Letenky na grécke ostrovy teraz od 55€ aj s letými termínmi

Atény z Viedne alebo Bratislavy

Najväčšie grécke mesto vás bude baviť. Gréci milujú život, turisti zas Atény. Tip na program v lete? V Aténach nájdete množstvo letných kín s výborným programom. Tesne potom, ako sa stal televízor súčasťou gréckych domácností, Gréci začali sedávať na uliciach aj s televízorom a pozerali ho spolu. V dnešných Aténach už táto tradícia síce neexistuje, miestni však založili množstvo letných kín, ktoré sa stali tradíciou, a ktoré hrajú klasiky pre mladých aj starých. Letenky z Bratislavy odporúčame rezervovať od júna, keďže v máji je ešte letisko Bratislava zatvorené.

Cestovanie do Grécka je už možné, avšak po prílete je každý cestujúci povinný sa podrobiť testu na koronavírus, účel cesty nie je skúmaný.

Letenky do Atén teraz od 43€

Malta z Viedne alebo Bratislavy

Malta je mixom niekoľkých kultúr. Svoju stopu tam zanechali Feničania, Rimania, Arabi aj Briti. Ostrov je plný krásnej stredovekej architektúry, no tiež uspokojí túžby po komfortných rezortoch. Malťania milujú svoje jedlo. Tamojšia kuchyňa je do veľkej miery ovplyvnená severnou Afrikou a jej gro pozostáva, ako inak, z morských plodov. Medzi ďalšie delikatesy patrí ovčí syr gbejna alebo imqaret, koláčik plnený ďatlami. Letenky z Bratislavy odporúčame rezervovať od júna, keďže v máji je ešte letisko Bratislava zatvorené.

Letenky na Maltu teraz od 48€

Lisabon z Viedne

Lisabon je mesto s 290 dňami slnečného svitu ročne, potulky po jeho čiernobielych mozaikových dlažbách na veľkých bulvároch a v malebných uličkách vám preto počasie len tak ľahko neprekazí. A ak náhodou áno, zapadnete do miestnych múzeí, galérií, kaviarní a reštaurácií.

Portugalsko umožňuje vstup cudzincom do krajiny.

Letenky teraz od 32€

Faro z Viedne

Hlavné mesto južného portugalského regiónu Algarve je jednou z najkrajších ukážok spomedzi tamojších letovísk. Hoci si mnoho ľudí neurobí čas na kvalitnú zastávku v meste Faro, je to veľká chyba. Má totiž krásny prístav, udržiavané parky a námestia i atraktívne staré mesto obohnané stredovekými múrmi.

Portugalsko umožňuje vstup cudzincom do krajiny.

Letenky do Fara teraz od 67€

Malorka z Viedne alebo Bratislavy

Najväčší z Baleárskych ostrovov sa v posledných rokoch stal obľúbenou destináciou Slovákov. Oprávnene, pretože má potenciál uspokojiť chute každého cestovateľa či dovolenkára. Ostrov zasadený do Stredozemného mora vás strhne svojou prírodou, širokými plážami, bohatou kultúrou a neutíchajúcim nočným životom. Letenky z Bratislavy odporúčame rezervovať od júna, keďže v máji je ešte letisko Bratislava zatvorené.

Letenky na Malorku teraz od 53€

Thajsko z Budapešti, Viedne, Košíc

Tvoja návšteva Thajska sa väčšinou nezaobíde bez zastávky v hlavnom meste. A vlastne, bola by veľká škoda ho vynechať! Bláznivý Bangkok pôsobí chaoticky, ale má svoje jedinečné čaro. Davy ľudí, pouličné stánky s jedlom, budhistické chrámy, loďky na rieke aj všadeprítomné trúbiace tuk-tuky si nakoniec predsa len zamiluješ.

Phuket je jedna z najnavštevovanejších oblastí Juhovýchodnej Ázie, no nenechajte sa odradiť – stále si zachováva svoj šarm, nádherné pláže a krásne azúrové more.

Krabi je jedna z najkrajších provincií Thajska. Kúzlo tejto ostrovčekmi posiatej destinácie nepoškvrnila ani ničivá prílivová vlna v roku 2004, ani húfy dovolenkárov, batôžkarov a športovcov, ktorí sa sem každoročne vracajú. Kto by sa nevracal za bielymi plážami lemovanými parádnymi skalnými útvarmi.

V ponuke máme aj ďalšie. Cestovanie do Thajska za účelom turizmu nie je zakázané, avšak zrušené sú všetky medzinárodné lety až do 31. mája a hranice sú uzatvorené. Predpokladá sa, že ich otvoria na jeseň 2020.

Lacné letenky do Thajska teraz od 399€

Larnaka z Viedne

Nájdete tu dokonalé pláže, hotely so super službami a skvelé podniky. História Cypru siaha vyše desaťtisíc rokov dozadu. Afroditin ostrov, ako ho často nazývajú, toho však skrýva omnoho viac. Cyprus má skutočne nádherné pláže a mnoho z nich je označených modrou vlajkou.  Biely piesok, tmavý piesok, jemný štrk, dlhé pláže ale aj skryté modrozelené lagúny.

Krajina od 9. júna povolí komerčné lety z vybraných krajín, medzi nimi je aj Slovensko. Turisti sa budú musieť preukázať maximálne 3 dni starým negatívnym testom na koronavírus. Od 20.júna spúšťa Cyprus druhú fázu uvoľňovania opatrení, kde už pre krajiny z prvej skupiny (kam patrí Slovensko) nebude potrebný test.

Lacné letenky do Larnaky teraz od 77€

Paphos z Bratislavy

Cyprus je jednou z najpopulárnejších dovolenkových destinácií Slovákov. Poloha v Stredozemnom mori v blízkosti Turecka a Grécka z neho robí našu najbližšiu mini exotiku. Väčšina dovolenkárov sem prúdi hlavne kvôli slnku a krásnym plážam, no napríklad v takom Paphose sa dá zažiť oveľa viac. Letenky z Bratislavy odporúčame rezervovať od júna, keďže v máji je ešte letisko Bratislava zatvorené.

Krajina od 9. júna povolí komerčné lety z vybraných krajín, medzi nimi je aj Slovensko. Turisti sa budú musieť preukázať maximálne 3 dni starým negatívnym testom na koronavírus. Od 20.júna spúšťa Cyprus druhú fázu uvoľňovania opatrení, kde už pre krajiny z prvej skupiny (kam patrí Slovensko) nebude potrebný test.

Lacné letenky do Paphosu teraz od 101€ 

 

 

Autor:

Zdroj: www.pelipecky.sk

Pelipecky.sk je internetový portál o cestovaní a krajinách sveta venovaný ľuďom, ktorí radi cestujú. Redaktori portálu Pelipecky.sk sú nadšení cestovatelia a delia sa o svoju vášeň so svojimi čitateľmi.
Môžete si tu prečítať o zaujímavých miestach a najnovších udalostiach, nájdete tu aj čerstvé informácie a rady pre turistov a cestovateľov, horúce tipy na výlety a dovolenku. Nesmieme zabudnúť na turistické informácie o pamiatkach a zaujímavých miestach v európskych a svetových metropolách, príbehy o cestovaní a neuveriteľné tipy na ponuky. Tipy na najlepšie kombinácie letov na jednom mieste.

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej