ONLINE MAGAZIN

Island otestuje prvých návštevníkov na COVID-19 zadarmo

Ako  už avizoval internetový portál o cestovaní a krajinách sveta Pelipecky.sk, Island plánuje otvoriť svoje dvere návštevníkom od 15. júna 2020. Podľa dostupných informácií tí, ktorí na Island zavítajú medzi prvými, budú otestovaní na covid-19 bezplatne pri príchode do krajiny.

Bezplatné testovanie návštevníkov bude prebiehať prvé dva týždne od otvorenia hraníc, čiže do konca júna 2020. Turisti prichádzajúci na Island po tomto dátume musia podstúpiť test v hodnote 350 dolárov, pokiaľ nemajú oficiálne platné negatívne výsledky z nedávneho testovania na covid-19.

Tí, ktorí majú negatívne výsledky, nebudú postihnutí žiadnou formou karantény a môžu sa po krajine pohybovať bez nadštandardných obmedzení. V prípade pozitívneho výsledku bude musieť dotyčná osoba zotrvať v karanténe po dobu 14 dní. Na základe špeciálnych požiadaviek musia hotely zriadiť karanténne izby, keďže návštevníci nemusia čakať na letisku na výsledky testov. Tie by mali byť vystavené do 5 hodín. Všetci návštevníci Islandu si však musia stiahnuť aplikáciu na sledovanie pohybu a registrovať sa platnými kontaktnými údajmi.

 

Social distancing na ostrove bude platiť naďalej. Výhodou krajiny je, že sem väčšina ľudí cestuje za prírodou a outdoorovými aktivitami, takže sa tu dá ľahko vyhnúť veľkým davom.

 

Zdroj informácií: www.godsavethepoints.com, https://pelipecky.sk/

Autor: Hana Kuchárová

Pelipecky.sk je internetový portál o cestovaní a krajinách sveta venovaný ľuďom, ktorí radi cestujú. Redaktori portálu Pelipecky.sk sú nadšení cestovatelia a delia sa o svoju vášeň so svojimi čitateľmi.
Môžete si tu prečítať o zaujímavých miestach a najnovších udalostiach, nájdete tu aj čerstvé informácie a rady pre turistov a cestovateľov, horúce tipy na výlety a dovolenku. Nesmieme zabudnúť na turistické informácie o pamiatkach a zaujímavých miestach v európskych a svetových metropolách, príbehy o cestovaní a neuveriteľné tipy na ponuky. Tipy na najlepšie kombinácie letov na jednom mieste.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej