ONLINE MAGAZIN

Karpatská perla získala na najprestížnejšej súťaži vín na svete zlatú medailu

Rodinné vinárstvo zo Šenkvíc žne úspechy po celom svete. Dôkazom toho je zisk zlatej a striebornej medaily na najprestížnejšej súťaži vín na svete Vinalies Internationales Paris, a 3 zlaté a 1 strieborná medaila na medzinárodnej súťaži Bacchus Madrid.

Slovensko je síce malou krajinou, ale s veľkými a svetovými vínami. Na prestížnej parížskej súťaži vín Vinalies Internationales si najviac medailí odniesli práve slovenské vína. O dobré meno sa pričinilo aj vinárstvo Karpatská Perla zo Šenkvíc, ktoré získalo zlatú medailu za polosladký Rizling rýnsky 2017 zo Suchého vrchu a striebro za sekt Perla Chardonnay 2017.

„Tešíme sa z úžasných úspechov našich vín a že sa potvrdzuje ich vynikajúca kvalita. Cenné medaile sme získali aj na medzinárodnej súťaži Bacchus Madrid. Zlato nám poputuje za Devín 2019, Veltlínske zelené 2018 z Novín a polosladký Rizling rýnsky 2017 zo Suchého vrchu. Striebornú medailu si pripísal na konto JAGNET Muškát moravský 2019. Sú to pre nás skvelé správy napriek mimoriadnej situácii,“  hovorí Ladislav Šebo, majiteľ rodinného vinárstva Karpatská Perla.

Novinkou pri spracovaní v roku 2019 bolo využitie čisto rastlinných prípravkoch, čím ich vína ročníka 2019 spadajú do kategórie vegan. Vinárstvo Karpatská Perla už niekoľko rokov spolupracuje pri obrábaní vinohradov s biológom Brunom Gábelom, s ktorým sa snažia o čo najprirodzenejšie metódy.

Ich výborné vína môžete ochutnať aj vy. Z ročníka 2019 majú momentálne v predaji 6 vín, ktoré si môžete objednať spolu ako vínny set alebo môžete navštíviť ich vinotéku v Šenkviciach, ktorú opäť otvorili od utorka do piatku od 9:00 do 17:00 hod.

Okrem Karpatskej Perly si môžete objednať vína až k vám domov napríklad aj od vinárstiev Víno Mrva & Stanko, Terra Parna či Vína z Mlyna. Spríjemníte si tak čas v pohodlí domova a zároveň veľkonočné sviatky.

Zdroj foto: Karpatská Perla

 

 

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk alebo e-mailom info@trnavatourism.sk. Z  dôvodu opatrení prijatých Trnavským samosprávnym krajom a Mestom Trnava s cieľom spomaliť a obmedziť šírenie koronavírusu COVID-19 sme pristúpili k dočasnému obmedzeniu osobného kontaktu s návštevníkmi Turistického informačného centra – Región Trnava a Mestskej veže. O opätovnom otvorení vás budeme informovať na našom webe www.regiontrnava.sk a na sociálnych sieťach Regiónu Trnava.

 

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

 

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej