ONLINE MAGAZIN

Jar v poľovníckom zámku Habsburgovcov

Zámok Schloss Eckartsau

Po zimnom období,  ktoré síce bolo tento rok veľmi mierne, pracovníci zámku  Dolnom Rakúsku, zámku Eckartsau, opäť nablýskali krištáľové lustre, vyleštili nábytok a čakajú na prvých hostí. „Predpokladáme, že zámok sprístupníme po zime verejnosti už 14. apríla“, hovorí Carina Hammer, zo spoločnosti Bundesforste AG. Program na rok 2020 je opäť bohatý a zamestnanci pripravili aj nieľkoko noviniek pre malých i veľkých.

Copyright: Panzer

Top podujatím v zámku Eckartsau bude program „Gartenlust“, teda akási radosť zo záhrady, plánujú ju na koniec apríla, avšak podľa aktuálnej situácie s pandémiou, budú musieť organizátori presunúť podujatie na iný termín, prípadne o rok opäť na jar. Pod mottom „ Čarovné tóny“ – „Zauberklänge“ pozýva spolok komornej hudby Eckartsau opäť na koncerty do zámku. Hostia si vypočujú barokové piesne, tóny huslí a čembala, tak ako aj árie z opier v prekrásnej sále slávností v zámku.

Termíny sú naplánované: ( 3., 10., 17. a 24. mája, vždy o 11 hodine).

Prehliadky zámku Eckartsau budú denne o 11, 14 a 16 hodine a tento rok sa môžeme tešiť na prehliadky prírodou v okolitom parku zámku. Neobjavenú prírodu vôkol môžete spoznať v dňoch (10.5., 5.7., 9.8., 11.10., vždy o 13 a 15 hodine alebo iný program „ Poďte do mojej záhrady s včelami“ v iných termínoch: ( dňa 24.5., 21.6., 30.8., vždy o 15 hodiny). Dozviete sa o mnohorakosti a rôznorodosti rastlín a živočíchov okolitého parku zámku.

ÖBf/Daniela Porwol @highemotionweddings

 A posíme nepremeškajte každoročné podujatia s bohatým programom doplnené bohatou ponukou z gastronómie. Tak napríklad  „Jasnozelená nálada leta“, konať sa bude  7. júna a  „Noc v zámkoch – čaro noci“, tá bude v zámkoch Dolného Rakúska v piatok , 14. augusta s voľným vstupom.

Tím spolupracovníkov zámku Schloss Eckartsau aj my, tím turistického portálu www.kamkam.eu sa tešíme na vašu návštevu!  Veríme, že i napriek situácii a mnohým obmedzeniam, sa čoskoro v zámku Eckartsau stretneme. Ďallšie informácie o programoch na tel. čísle: 0043 2214/2240. Vyhradzujeme si právo na zmenu termínov podujatí, ktoré budeme musieť v rámci situácie s obmedzeniami nahrádzať. Za pochopenie návšteníkom zámku Eckartsau ďakujeme.

Copyright: Panzer

www.schlosseckartsau.at

Foto na titulke: Copyright Panzer

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej