ONLINE MAGAZIN

Jar v poľovníckom zámku Habsburgovcov

Zámok Schloss Eckartsau

Po zimnom období,  ktoré síce bolo tento rok veľmi mierne, pracovníci zámku  Dolnom Rakúsku, zámku Eckartsau, opäť nablýskali krištáľové lustre, vyleštili nábytok a čakajú na prvých hostí. „Predpokladáme, že zámok sprístupníme po zime verejnosti už 14. apríla“, hovorí Carina Hammer, zo spoločnosti Bundesforste AG. Program na rok 2020 je opäť bohatý a zamestnanci pripravili aj nieľkoko noviniek pre malých i veľkých.

Copyright: Panzer

Top podujatím v zámku Eckartsau bude program „Gartenlust“, teda akási radosť zo záhrady, plánujú ju na koniec apríla, avšak podľa aktuálnej situácie s pandémiou, budú musieť organizátori presunúť podujatie na iný termín, prípadne o rok opäť na jar. Pod mottom „ Čarovné tóny“ – „Zauberklänge“ pozýva spolok komornej hudby Eckartsau opäť na koncerty do zámku. Hostia si vypočujú barokové piesne, tóny huslí a čembala, tak ako aj árie z opier v prekrásnej sále slávností v zámku.

Termíny sú naplánované: ( 3., 10., 17. a 24. mája, vždy o 11 hodine).

Prehliadky zámku Eckartsau budú denne o 11, 14 a 16 hodine a tento rok sa môžeme tešiť na prehliadky prírodou v okolitom parku zámku. Neobjavenú prírodu vôkol môžete spoznať v dňoch (10.5., 5.7., 9.8., 11.10., vždy o 13 a 15 hodine alebo iný program „ Poďte do mojej záhrady s včelami“ v iných termínoch: ( dňa 24.5., 21.6., 30.8., vždy o 15 hodiny). Dozviete sa o mnohorakosti a rôznorodosti rastlín a živočíchov okolitého parku zámku.

ÖBf/Daniela Porwol @highemotionweddings

 A posíme nepremeškajte každoročné podujatia s bohatým programom doplnené bohatou ponukou z gastronómie. Tak napríklad  „Jasnozelená nálada leta“, konať sa bude  7. júna a  „Noc v zámkoch – čaro noci“, tá bude v zámkoch Dolného Rakúska v piatok , 14. augusta s voľným vstupom.

Tím spolupracovníkov zámku Schloss Eckartsau aj my, tím turistického portálu www.kamkam.eu sa tešíme na vašu návštevu!  Veríme, že i napriek situácii a mnohým obmedzeniam, sa čoskoro v zámku Eckartsau stretneme. Ďallšie informácie o programoch na tel. čísle: 0043 2214/2240. Vyhradzujeme si právo na zmenu termínov podujatí, ktoré budeme musieť v rámci situácie s obmedzeniami nahrádzať. Za pochopenie návšteníkom zámku Eckartsau ďakujeme.

Copyright: Panzer

www.schlosseckartsau.at

Foto na titulke: Copyright Panzer

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej