ONLINE MAGAZIN

Filip Kulisev sa stal Európskym profesionálnym fotografom roka 2020 v kategórii Dron

Rím/Brusel 5.apríla- Slovenský fotograf Filip Kulisev sa stal držiteľom zlatej kamery a Európskym profesionálnym fotografom roku 2020 v kategórii Dron (FEP European Drone Golden Camera Award). Stal sa držiteľom zlatej kamery po druhý raz vo svojej kariére. Filip Kulisev po prvý raz uspel v roku 2012 v kategórii Príroda. „Od roku 2013 som nesúťažil, preto som veľmi rád, že som opäť uspel v konkurencii mnohých svetových fotografov. Moja radosť je o to väčšia, že išlo o anonymné hlasovanie a porota nevedela koho sú fotografie, ktorým dala hlas. Následným spočítaním všetkých bodov to vyšlo na mňa. S dronmi fotografujem už niekoľko rokov, veľmi ma to baví, lebo prinášajú rôznorodé a  fascinujúce pohľady na našu planétu.

Je to veľmi perspektívny smer fotografického umenia,“ povedal Filip Kulisev, ktorý sa stal historicky prvým víťazom v tejto kategórii. Porota Európskej federácie profesionálnych fotografov (FEP) ocenila u neho tri fotografie, záber na troch vráskavcov dlhoplutvých na Antarktíde, horúce pramene Orakei Korako na Novom Zélande a pestrofarebné čínske údolie Luoxiagou. Dvadsaťjeden porotcov hodnotilo vyše 2.200 diel profesionálnych fotografov z 29 krajín v desiatich kategóriách. Porotca súťaže a viceprezident Združenia nemeckých profesionálnych fotografov Bernd Gassner ocenil tvorbu Filipa Kuliseva. „Filip Kulisev je pre mňa vždy inšpirácou. O svoju radosť z krajinnej fotografie sa dokáže podeliť s divákom. Pre mňa je jedným z velikánov našej branže,“ konštatoval Gassner.

FEP združuje národné asociácie a prostredníctvom nich zastupuje viac ako 50 000 európskych profesionálnych fotografov. Slovensko zastupuje Asociácia profesionálnych fotografov SR.

Cestovateľ a fotograf Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP, sa za uplynulé desaťročie prepracoval do svetovej špičky vo fotografovaní prírodných scenérií. Absolvoval dve stovky individuálnych výstav na Slovensku a po celom svete. Vydal desať kníh, ktoré ukazujú nádheru a rozmanitosť prírody a rozprávajú aj jeho príbehy z ciest.

Získal najvyšší európsky titul Master QEP (Qualified European Professional Photographer) v kategórii príroda a zároveň aj najvyšší titul Fellowship od Britského inštitútu profesionálnych fotografov. Hľadá krásne a unikátne miesta na Zemi, ktoré prostredníctvom fotografií prináša všetkým milovníkom prírody na Slovensku aj vo svete.

 

Foto na titulke: Luoxiagou Valley, China – Filip Kulisev

 

Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP
www.amazing-planet.com

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej