ONLINE MAGAZIN

Zahoď peňaženku, plať mobilom !

Twisto pokračuje vo svojej bezplastovej vízii a sprístupňuje Google Pay

V pondelok 9. marca sa dočkali aj zákazníci s operačným systémom Android – Twisto sprístupnilo dlho očakávané platenie pomocou služby Google Pay.
Otvorila sa im tak možnosť s Twist platiť svojimi mobilnými telefónmi rovnako ako ich iOS kolegom, ktorí Twistu už rok ukazujú, ako im platobná metóda Apple Pay zmenila platobné návyky. Tí počas roka navýšili priemerný počet transakcií takmer o 100%, z 13 na 22. Dlhodobo najžiadanejšie služba prešla už sériou neverejného testovania a teraz je aj  technicky pripravená k službám všetkým „twisťákom“.

„Jasne vidíme, že Apple Pay bolo míľnikom minulého roka, a predpokladáme, že obľuba Google Pay bude stúpať rovnako strmo. Vzhľadom k tomu, že by sme do roku 2025 radi zrušili produkciu plastových kariet, ktorú vnímame ako fortifies a neekologický výrobok, je pre nás skvelá správa, že záujem o platenie elektronikou narastá a vďaka uvedeniu služby Google Pay sa opäť zväčší počet ľudí, ktorí na platenie potrebujú len svoj mobilný telefón. Ja osobne už dlhodobo nenosím peňaženku, minulý rok som vyradil aj kartu a platím všetko mobilom. Občas sa mi ešte stane, že tam nemajú terminál, a potom mávam skutočne problém, ale týchto miest našťastie stále ubúda, „hovorí Michal Šmída, CEO a zakladateľ Twista.

Nastal čas Androidom „twisťákom“

Službu Google Pay (predtým známa pod názvom Android Pay), ktorá bola v Českej republike spustená 20. februára 2018, môžu od včerajšieho rána využívať aj zákazníci Twisty. Google Pay zákazníci aktivujú pomocou tzv. Virtuálne karty priamo v aplikácii, takže ani noví zákazníci nemusia čakať na doručenie klasické karty a po úspešnej registrácii môžu vyraziť nakupovať iba s telefónom vo vrecku. Službu podporujú zariadenia s operačným systémom Android verzie 5.0 a vyššie. Pre nákupy v obchodoch musí telefón podporovať technológiu NFC. Platenie pomocou Google Pay je navyše neuveriteľne jednoduché a bezpečné. Služba dbá na najvyššie štandardy a nezdieľa skutočné informácie o použitej karte. Obchodník získa miesto údajov o karte iba šifrované číslo. Takto možno platiť ako fyzicky, tak aj v internetových obchodoch.

„Keby bolo  po mojom, tak by sme s Google Pay prišli spoločne s Apple Pay. Čísla z okolitých trhov nás ale presvedčila, že prednosť dáme práve zariadením s operačným systémom iOS. Pretože sme už dlhšiu dobu plánovali zmenu poskytovateľa kariet a chceli sme si ich začať vydávať sami, logicky sme toto najprv dotiahli do úspešného konca a teraz už máme všetko vo svojej réžii. Ja však dúfam, že sa čakanie oplatilo a majitelia Androidu sa teraz vrhnú rovnými nohami do používania tejto pohodlnej platobnej metódy. A ak si myslia, že sme sa pomýlili, tak pre nich máme super challenge. Čísla hovoria jasne – v databáze máme „androiďákov“ viac, a či doženú „jabĺčkarov“ v číslach, sám sa im ospravedlním, začneme ich systém uprednostňovať a ja sa na ich operačný systém preškolím, „dodáva so smiechom Šmída.

Biometria je budúcnosť platenia

Twisto už vlani vydalo vyhlásenie, v ktorom sa zaväzuje k ukončeniu plastových platobných kariet do roku 2025. Skorý koniec kariet vníma aj spoločnosť Amazon, ktorá vidí budúcnosť platenia v Biometric, konkrétne v platení pohybom ruky. Aktuálne túto metódu testujú zamestnanci v New Yorku a chystá sa skoré nasadenie do supermarketov Amazon Go. Základom systému je revolučná technológia počítačového videnia a hĺbková geometrie, takže platba sa uskutoční iba identifikáciou tvaru a veľkosti vašej ruky. Pracovný názov metódy je Orville a jeho presnosť je v desetitisícinách percenta, ale Amazon sa chce dostať na milióntiny. Zaplatenie metódou trvá 300 milisekúnd, teda mnohonásobne rýchlejšie ako kartou. Firma v decembri získala patent pod názvom „NON-CONTACT Biometric IDENTIFICATION SYSTEM“, vďaka nemu môže Amazon podľa Wall Street Journal predávať licencie na špeciálne platobné terminály, ktoré budú použiteľné pre širokú verejnosť.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej