ONLINE MAGAZIN

SKIBUSY NA HOREHRONÍ JAZDIA V PLNOM PRÚDE

Cesta za zimnými svahmi po zasneženej vozovke častokrát prináša nepríjemné prekvapenia. Aj vám sa stalo, že ste cestou na svah zapadli a museli si zavolať pomoc? Ani zakladanie reťazí v zimnom počasí nemusí byť veru zábava.

Takýmto situáciám sa dá vyhnúť pokiaľ si vyberiete ekologickú dopravu. V článku sa dozviete ako sme pomohli Ľubošovi a bezpečne ho prepravili na svah. Celú situáciu sme zachytili vo videu.

 

Horehronie žije zimnou sezónou čo láka lyžiarov na upravené svahy a bežkárske trate. Avšak zimné cesty občas môžu nepríjemne prekvapiť. Na Horehroní to vedia a preto v regióne jazdia počas celej zimy dva skibusy. Už siedmu úspešnú sezónu premáva „Skibus aj pre bežkárov,“ ktorý prepája 3 lyžiarske strediská Mýto pod Ďumbierom, Tále a Jasnú a bežecké trasy Pohánske a Tále.

Ďalší skibus je dôkazom, že aj medziregionálna spolupráca môže fungovať a vďaka tomu jazdí „Skibus Telgárt pod Kráľovu hoľu.“ Lyžiari z juhu Slovenska si môžu prísť zalyžovať, zabežkovať či vyskúšať zimné dobrodružstvo na efat-bikeoch. Pre tých, ktorí namiesto lyžovačky uprednostňujú oddych a relax stačí vystúpiť o jednu zastávku skôr v blízkosti Rekreačného areálu na Prednej Hore.

Chcete vedieť ako vám môže skibus pomôcť? Určite si pozrite video, ktoré zachytáva lyžiara Ľuboša s kamarátkou. Z hotela sa na svah rozhodli odviezť vlastným autom, bohužiaľ zapadli a bezradne sa snažili založiť zimné reťaze. Okolo našťastie prechádzal skibus a keďže mali pri sebe platnú horehronskú kartu zliav, cestu mali bezplatnú. Vďaka skibusu sa bez problémov prepravili za skvelou lyžovačkou. Ušetrili množstvo času nielen počas cesty ale i s hľadaním parkovacieho miesta priamo v stredisku. Práve toto je cieľom skibusu, bezpečne, bezstarostne a ekologicky prepravovať lyžiarov na lyžiarske svahy.

„Sme naozaj radi, že sme mali príležitosť vyskúšať si túto formu dopravy. Do budúcna určite zvážim jazdu skibusom, než by som mal riskovať, že sa na svah nedostanem, kvôli neupravenej vozovke,“ dodáva lyžiar Ľuboš.

Možnosť odviezť sa za zimnými zážitkami počas akčnej zimy na Horehroní máte až do 15. marca. Zimná doprava jazdí počas každého víkendu a navyše skibus v smere Jasná premáva dvakrát denne počas celých jarných prázdnin.

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej