ONLINE MAGAZIN

Nové poňatie profesionálneho bezzrkadlového fotografického systému

Canon pripravuje revolučný prístroj EOS R5 s podporou videa v rozlíšení 8K

Spoločnosť Canon dnes oznámila prípravu predaja fotoaparátu EOS R5, plnoformátového bezzrkadlového prístroja založeného na revolučnom systéme EOS R. Canon pri vývoji fotoaparátu EOS R5 vychádzal z požiadaviek a postrehov zákazníkov a v neposlednom rade aj z potrieb trhu. Fotoaparát ponúka bezkonkurenčnú rýchlosť, vysoké rozlíšenie, 8K video a špičkovú stabilizáciu obrazu. Fotografom a filmárom dáva priestor posúvať tvorivé hranice a zachytiť akciu lepšie, ako kedykoľvek predtým.

 Rýchle snímanie s dokonalou kvalitou obrazu

Novým modelom Canon potvrdzuje dlhodobé zámery ďalej rozvíjať systém EOS R a ponúkať fotografom a filmárom inovatívne produkty. EOS R5 bude predstavovať výrazný výkonnostný skok s rýchlosťou 12 snímok za sekundu pri použití mechanickej uzávierky a 20 snímok za sekundu s elektronickou uzávierkou. Spojenie vysokej rýchlosti a rozlíšenia bude znamenať nový štandard, vďaka ktorému sa bezzrkadlový systém stane ideálnou voľbou pre každého, od svadobných fotografov až po wild life fotografov.

Nový prírastok do rodiny EOS R okrem iného vyniká mimoriadne účinnou technológiou stabilizácie obrazu a bleskurýchlou elektronickou komunikáciou medzi objektívom a telom fotoaparátu. EOS R5 preberá špičkové technológie vyvinuté pre túto sériu a posúva ich na novú úroveň. Novo vyvinutý systém mechanickej stabilizácie obrazu v tele prístroja spolupracuje s optickou stabilizáciou v objektíve a eliminuje chvenie obrazu pri statických snímkach a videu v každej situácii.

Video, ktoré nezostarne

EOS R5 je ideálny prístroj pre tých, ktorí chcú svojimi snímkami a videami vyniknúť nad konkurenciou. Umožňuje záznam videa o rozlíšení 8K v kinematografickej kvalite v širokom spektre filmových situácií, ako odpoveď na stúpajúci dopyt po kvalitnom videozázname s vysokým rozlíšením. Prístroj ponúka štvornásobné rozlíšenie oproti dnešnému štandardu 4K. To umožňuje tvorcom točiť video v plnom rozlíšení 8K a podľa potreby orezávať výstup na 4K.

Richard Shepherd, senior manažér pre marketing profesionálnych produktov, povedal:

„Nový fotoaparát EOS R5 potvrdzuje našu snahu dlhodobo rozvíjať tento segment a vyhovieť dnešným aj budúcim nárokom na fotografickú i filmovú tvorbu. V septembri 2018 sme na trh uviedli inovatívny systém EOS R vrátane radu objektívov s bajonetom RF a telom EOS R, ktoré boli v krátkej dobe doplnené o ďalšie objektívy RF a prístroje EOS RP a EOS Ra. EOS R5 sa stane novou vlajkovou loďou spoločnosti Canon v segmente bezzrkadlových prístrojov a ponúkne mimoriadnu obrazovú kvalitu pri statických snímkoch aj videu.“

Široké možnosti komunikácie v teréne

Zdieľanie obrazového obsahu je dnes rovnako dôležité ako samotné fotenie. EOS R5 bude podporovať automatický prenos obrazových súborov z fotoaparátu do cloudovej platformy image.canon. Tento automatický presun používateľom uľahčí okamžité zobrazenie nadobudnutého materiálu na iných zariadeniach aj v teréne. EOS R5 je navyše vybavený dvoma slotmi na pamäťové karty.

Spoločnosť Canon dnes tiež oznámila uvedenie objektívu RF 24-105 mm f/4-7.1 IS STM – najnovšieho prírastku v ponuke objektívov RF pre systém EOS R. Canon vyvíja celkom deväť objektívov RF, ktoré plánuje uviesť na trh v roku 2020, okrem iného RF 100-500 mm f/4.5-7.1 L IS USM a kompatibilné extendery RF 1.4x a RF 2x.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej