ONLINE MAGAZIN

Budúcnosť mení tvar: Galaxy Z Flip ponúka nový štýl

Prvý skladací sklenený displej od Samsungu a unikátne užívateľské rozhranie,  to je úplne nový mobilný zážitok.

Spoločnosť Samsung Electronics dnes predstavila model Galaxy Z Flip, nový a prevratný skladací smartfón. Galaxy Z Flip je odvážny a štýlový, určený pre tých, ktorí sa radi vyjadrujú prostredníctvom najmodernejších technológií. Smartfón so skladacím skleneným displejom, ktorý doslova ohýba fyzikálne zákony – displej s uhlopriečkou 6,7 palca sa v zloženom stave zmestí do každej dlane[1]. Medzi ďalšie prednosti patrí originálna konštrukcia skrytého kĺbu a celkom nové, na mieru urobené užívateľské rozhranie. Vďaka nemu s modelom Galaxy Z Flip môžete dokumentovať, zdieľať a zažívať svet okolo seba bez toho, aby ste k tomu potrebovali ruky. Takto vyzerá štýlový a originálny začiatok novej dekády, ktorá bude patriť skladacím smartfónom.

Model Galaxy Z Flip bude na Slovensku k dispozícii u vybraných predajcov elektroniky od 21. 2. K dispozícii bude v dvoch farebných prevedeniach: Čierna (Black Mirror) a Fialová (Purple Mirror). Zákazníci si môžu smartfón predobjednať už dnes od 20:30 hod do 20. 2. za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 480 Eur. Kupujúci sa v prípade nákupu Galaxy Z Flip distribuovaného v SR spoločnosťou Samsung Electronics Czech and Slovak nemusia báť náhodného mechanického poškodenia displeja. Súčasťou kúpnej ceny smartfónu je totiž ročné poistenie, vďaka ktorému má zákazník nárok na jednu poistnú udalosť so spoluúčasťou len 109 Eur. (Bližšie informácie o spôsobe aktivácie poistenia a jeho podmienkach zákazník nájde na stránke www.samsung.com/sk/support/galaxy-premier-service).

„Nadšené prijatie modelu Galaxy Fold nám v Samsungu vlialo novú krv do žíl. Galaxy Z Flip je ďalší dôležitý krok – postupne budujeme novú triedu skladacích smartfónov a prinášame zákazníkom nové tvary, nové displeje a predovšetkým úplne nové mobilné zážitky,“ vyhlásil TM Roh, prezident a riaditeľ divízie mobilných komunikácií Samsung Electronics. „Vďaka jedinečnému skladaciemu prevedeniu mení Galaxy Z Flip definíciu mobilných zariadení a toho, čo užívateľom dokážu ponúknuť.“

Ďalší krok v skladacej ére

Kategóriu skladacích smartfónov založil model Galaxy Fold, s ním začala nová éra. Galaxy Z Flip predstavuje krok do novej dekády. Prvý model radu Z je priekopníkom novej triedy prístrojov a dôkazom, že to Samsung myslí so svojou vedúcou rolou naozaj vážne. Vďaka nemu je jasné, že naše nové technológie a tvary budú používateľom prinášať nevídané zážitky a potešenie aj v ďalších rokoch.

Moderný dizajn aj technológia

Kompaktné štýlové prevedenie Samsungu Galaxy Z Flip iste poteší všetkých, pre ktorých moderné technológie predstavujú hlavne možnosť osobného vyjadrenia sa. S týmto smartfónom to naozaj nie je problém, vďaka inovatívnym vlastnostiam je pre to ako stvorený.

  • Štýl do každého vrecka – Galaxy Z Flip si so sebou môžete vziať všade, v zloženom stave nie je väčší ako bežná peňaženka. Vyzerá výborne a bez problémov sa zmestí do vrecka, kabelky alebo dlane. A potom ho otvoríte a uhlopriečka displeja sa skoro zdvojnásobí na 6,7 ​​palca, teda 17 cm.[2] Ponuka farebných variantov, elegantné zaoblené rohy, robustný mechanizmus, ktorý v zatvorenej polohe pevne drží – Galaxy Z Flip si nepochybne získa pozornosť na prvý pohľad.
  • Prvý skladací sklenený displej od Samsungu – Galaxy Z Flip sa pýši displejom Infinity Flex s technológiou Ultra Thin Glass (UTG) z vlastnej dielne spoločnosti Samsung. Vďaka tomu je príjemne tenký a vyzerá veľmi elegantne a exkluzívne – niečo také sa v kategórii skladacích smartfónov doteraz neobjavilo. Vďaka originálnej konštrukcii takisto odpadol výrez a ďalšie rušivé prvky, užívatelia majú k dispozícii celú plochu s pomerom strán 21,9:9 – to Samsung doteraz neponúkol. Môžete si teda užiť svoj obľúbený obsah ešte v lepšej podobe než predtým.
  • Konštrukcia skrytého kĺbu – Galaxy Z Flip je vybavený konštrukciou skrytého kĺbu, čo je skutočná perla moderného inžinierstva. Základom je technológia s dvoma vačkami, vyrobenými tak, aby bol smartfón v otvorenom aj zavretom stave dokonale stabilný a skladacia konštrukcia nebola na pohľad vôbec poznať. Galaxy Z Flip je pritom možné otvoriť prakticky v ľubovoľnom uhle, podobne ako notebooky. Okrem toho využíva systém skrytého kĺbu aj najnovšiu technológiu Samsungu založenú na nylonových vláknach, ktoré odpudzujú nečistoty a prach.

Nová skladacia generácia

Galaxy Z Flip je určený pre moderný a dynamický životný štýl. Dáva užívateľom viac možností a viac pozorovacích uhlov, zároveň im uvoľňuje ruky. Žiadny iný smartfón na trhu nič podobné neponúka.

  • Voľné ruky – keď Galaxy Z Flip rozložíte, drží tvar v akomkoľvek uhle. Tým pádom môžete fotografovať selfies aj s prostredím okolo seba alebo sa ponoriť do videochatov pomocou aplikácie Google Duo – a máte pritom voľné ruky.
  • Režim Flex – v spolupráci s Googlom vyvinul Samsung režim Flex pre jedinečnú ohybnú konštrukciu Galaxy Z Flip. Keď prístroj stojí na nejakej ploche bez podpery, displej sa automaticky rozdelí na dve polovice, každá z nich má uhlopriečku 4 palce, teda 10,3 cm. Na hornej polovici si potom môžete prezerať fotografie, videá a ďalší obsah, dolná polovica slúži na ovládanie. Na hornom displeji si môžete napríklad púšťať klipy z YouTube[3] a na dolnom vyhľadávať ďalšie videá, čítať popisy alebo písať komentáre.
  • Fotoaparát, aký tu ešte nebol – Galaxy Z Flip dokáže stáť bez opory, čo výrazne rozširuje užívateľské možnosti pri fotografovaní a natáčaní. Môžete napríklad ľahko zhotovovať skupinové snímky so samospúšťou alebo nočné zábery. Máte k dispozícii ľubovoľné uhly záberu a navyše voľné ruky, k fotografovaniu ani natáčaniu nepotrebujete žiadny statív. Po zotmení môžete bez blesku využiť špeciálny nočný režim fotoaparátu alebo točiť pôsobivé časozberné videá vďaka funkcii Night Hyperlapse. Stačí smartfón otvoriť a postaviť ho na stôl. V zavretom stave môžete rýchlo jednou rukou urobiť kvalitné selfie pomocou fotoaparátu na zadnej strane – na to nemusíte prístroj ani otvárať.
  • Notifikácie podľa chuti – Je úplne jedno, či je Galaxy Z Flip zavretý, stojí na stole alebo je úplne otvorený – o hovor, správu alebo pripomienku z kalendára nikdy neprídete. V zavretom stave sa na displeji zobrazí dátum, čas a stav batérie[4]. Hovor môžete prijať aj bez otvorenia smartfónu, aplikácie pre písanie správ sa spustia automaticky, akonáhle kliknete na upozornenie a otvoríte telefón.
  • Režim Multi-Active Window – V tomto režime výborne funguje multitasking, stačí otvoriť lištu a preniesť na ňu aplikácie, ktoré chcete využiť. Na hornom displeji si môžete prečítať článok z módneho webu alebo blogu a dole rovno nájsť vyhliadnutý kúsok oblečenia v najbližšom obchode[5].

Základ a ekosystém radu Galaxy

Z Flip je súčasťou série Galaxy a tým aj jej rozsiahleho ekosystému. Fotoaparát, displej, batéria, bezpečnostné prvky, to všetko je na najvyššej úrovni, a to isté platí pre špičkové služby ako Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox atď.[6] Vďaka natáčaniu v 4K, funkcii Live Focus a stabilizátora si môžete vychutnať výbornú kvalitu videozáznamov[7]. Galaxy Z Flip ponúka optimalizovaný duálny batériový systém, ktorý má vyšší výkon a pritom nezaberá viac priestoru. Umožňuje káblové aj bezdrôtové dobíjanie, k dispozícii je aj systém Wireless PowerShare[8], ktorý umožňuje bezdrôtovo dobíjať slúchadlá Galaxy Buds, hodinky Galaxy Watch alebo iný telefón. Technológia Samsung Knox chráni užívateľov a ich zariadenia na mnohých úrovniach od procesora po softvér, jej súčasťou sú mesačné a štvrťročné bezpečnostné aktualizácie. Užívateľom sú k dispozícii služby umožňujúce monitoring zdravotných a fitness funkcií pomocou Samsung Health a prístup k viac ako 5000 smart produktom z dielne Samsungu aj ďalších partnerov prostredníctvom systému SmartThings.

Ďalšie informácie nájdete na stránkach news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com  alebo www.samsung.com/galaxy.

 

Model Galaxy Z Flip bude na Slovensku k dispozícii u vybraných predajcov elektroniky od 21. 2. K dispozícii bude v dvoch farebných prevedeniach: Čierna (Black Mirror) a Fialová (Purple Mirror). Zákazníci si môžu smartfón predobjednať už dnes od 20:30 hod do 20. 2. za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 480 Eur. Kupujúci sa v prípade nákupu Galaxy Z Flip distribuovaného v SR spoločnosťou Samsung Electronics Czech and Slovak nemusia báť náhodného mechanického poškodenia displeja. Súčasťou kúpnej ceny smartfónu je totiž ročné poistenie, vďaka ktorému má zákazník nárok na jednu poistnú udalosť so spoluúčasťou len 109 Eur. (Bližšie informácie o spôsobe aktivácie poistenia a jeho podmienkach zákazník nájde na stránke www.samsung.com/sk/support/galaxy-premier-service).  

Technické špecifikácie Samsung Galaxy Z Flip

 

Galaxy Z Flip
Displej Hlavný displej Uhlopriečka 6,7“ (17 cm) FHD+ Dynamic AMOLED (21,9:9) Infinity Flex Display

2636 x 1080

425 ppi

* Uhlopriečka meraná v plnom obdĺžniku, bez započítania zaoblených rohov. Skutočná obrazová plocha je menšia vzhľadom k zaobleným rohom a otvoru pre fotoaparát.
Vonkajší displej 1,1“(2,8 cm) Super AMOLED Display

300 x 112

303 ppi

* Uhlopriečka meraná v plnom obdĺžniku, bez započítania zaoblených rohov. Skutočná obrazová plocha je menšia vzhľadom k zaobleným rohom a otvoru pre fotoaparát.
Rozmery a hmotnosť Zatvorený 73,6 x 87,4 x 17,3 mm (pant) – 15,4 mm (voľný koniec)
Otvorený 73,6 x 167,3 x 7,2 mm – 6,9 mm (displej)
*Do hrúbky Galaxy Z Flip v otvorenom stave sa nepočíta rám hlavného displeja.
Hmotnosť 183 g
Fotoaparát Predný fotoaparát 10 MPix Selfie Camera: f2,4

Veľkosť pixelov: 1,22μm

FOV: 80˚

Zadný duálny fotoaparát 12 MPix ultraširoký fotoaparát: f2,2

Veľkosť pixelov: 1,12μm

FOV: 123˚

12 MPix širokouhlý fotoaparát: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, f1,8

Veľkosť pixelov: 1,4μm

FOV: 78˚

Stabilizátor pre zadný širokouhlý fotoaparát

Až 8x digitálny zoom

Podpora HDR10+

Kontinuálne automatické ostrenie

Procesor 7㎚ 64-bit Octa-Core

※ 2.95GHz (max. rýchlosť) + 2.41GHz + 1.78GHz

Pamäť 8 GB RAM a 256 GB vnútorný úložný priestor
* Skutočná dostupná kapacita úložného priestoru závisí od predinštalovaných programov.
Batéria Duálna batéria 3300 mAh (typická hodnota)
* Typická hodnota podľa nezávislých laboratórnych testov. Typickou hodnotou sa rozumie priemerná odhadovaná hodnota vzhľadom k odchýlkam kapacity batérie u testovaných vzoriek podľa štandardu IEC 61960. Menovitá (minimálna) kapacita je 3200 mAh. Skutočná výdrž batérie závisí od prostredia v sieti, typu využitia pod.
Dobíjanie Rýchle dobíjanie pomocou kábla alebo bezdrôtovej

wireless PowerShare

* Káblové dobíjanie je kompatibilné s QC2.0 a AFC. Bezdrôtové dobíjanie je kompatibilné s WPC

* Wireless PowerShare je obmedzené na telefóny Samsung alebo iné značky s WPC Qi, napr. Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+, Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, a príslušenstvo ako Galaxy Watch Active, Galaxy Watch, Galaxy Watch Active2, Galaxy Buds+ alebo Galaxy Buds. Nemusí fungovať s niektorým príslušenstvo, obalmi, modelmi iných značiek alebo niektorými nositeľnými zariadeniami Samsung. Môže mať vplyv na príjem signálu či dátové služby, záleží na prostredí v sieti.

Operačný systém Android 10
Siete  Enhanced 2X2 MIMO, 5CA,

LTE Cat.16 až po 1.0 Gb/s Download

LTE Cat.13 až po 150 Mb/s Upload

až po 1.0 Gb/s Download / až po 150 Mb/s Upload

* Skutočná rýchlosť závisí od krajiny, operátora a prostredia.
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz),VHT80 MU-MIMO,256QAM

Bluetooth® v 5.0 (LE až po 2Mb/s), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

* Pokrytie Galileo a Beida je obmedzené. Beida nie je v niektorých krajinách dostupná.
SIM karta 1x eSIM a 1x Nano SIM
* SIM karty sa predávajú samostatne. Dostupnosť závisí od krajiny a operátora.

* eSIM vyžaduje bezdrôtový servisný plán, umožňuje aktiváciu tarifu bez fyzickej nano SIM karty. Dostupnosť ESIM závisí od krajiny a operátora. Zistite u operátora, či vašu tarifu e-sim podporuje.

Platby Samsung Pay (Link)

Kreditné a debetné karty: podpora MST a/alebo NFC, Prepaid card, Global remittance, Transit, členské karty, darčekové kupóny, odmeny

* Dostupné vo vybraných krajinách. Vlastnosti sa môžu meniť podľa štátu a poskytovateľov.
Senzory Kapacitný snímač odtlačkov prstov (na strane), akcelerometer, barometer, gyroskop, geomagnetické senzor, Hallov senzor (digitálny, analógový), senzor prítomnosti, RGB svetelný senzor
Autentifikácia Blokovanie: obrazec, PIN, heslo

Biometrické blokovanie: odtlačok prsta, rozpoznávanie tváre

* Rozpoznávanie tváre funguje iba pri otvorenom telefóne pomocou predného fotoaparátu.
Audio Mono reproduktor

Priestorový zvuk pre Bluetooth a slúchadlá s podporou Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus)

Podpora UHQ 32-bit &DSD64/128

PCM: až 32 bit, DSD*: DSD64/128

 

Podporované formáty: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

 

Bluetooth

Dual Audio: ku Galaxy Z Flip je možné pripojiť dve zariadenia s Bluetooth súčasne a prehrávať pomocou oboch zariadení súčasne.

 

Scalable Codec: vylepšené Bluetooth pripojenie pri interferencii signálu.

 

Nahrávanie

Kvalitu nahrávania vylepšuje mikrofón High AOP s minimalizáciou skreslenia v hlučných podmienkach.

* Prehrávanie DSD64 a DSD128 závisí od formátu súboru.

* Pri pripojení dvoch zariadení sa môže líšiť kvalita zvukového výstupu.

* Len pre niektoré typy príslušenstva značky Samsung alebo AKG.

* AOP: Acoustic Overload Point

Video Podporované formáty:

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

Pripojenie k TV

Bezdrôtový prenos: Smart View (prenos obrazu v rozlíšení 1080p a
30 obr/s)

Zabezpečenie Platforma Knox: monitoring a ochrana v reálnom čase.

Antivírus, prevencia malware (technológia McAfee)

Bezpečná zložka: zabezpečený priestor v zariadení pre aplikácie, fotografie, videá alebo súkromné súbory

* Dodávatelia antivírusových programov či softvéru pre ochranu pred malware sa môžu v jednotlivých krajinách líšiť.
Balenie Galaxy Z Flip, dátový kábel, cestovný adaptér, špendlík, USB konektor (OTG), základný návod, kryt displeja, slúchadlá (USB Type-C) so zvukovou technológiou od AKG
* Skutočné súčasti balenia, vrátane krytu displeja, závisia na regióne alebo krajine a modelu. Farba balenia a krytu displeja sa môže meniť v závislosti na farbe modelu.

 

* Všetky špecifikácie a popisy sa môžu od skutočných špecifikácií produktu líšiť. Samsung si vyhradzuje právo túto stránku a jej obsah bez ohlásenia meniť, čo sa môže týkať funkcií, vlastností, špecifikácií, grafického rozhrania, fotografií, videozáznamov, benefitov, cien, komponentov, výkonu, dostupnosti, možností alebo ďalších produktových informácií.

 

 

 

O spoločnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inšpiruje svet a tvorí budúcnosť svojimi transformačnými myšlienkami a technológiami. Spoločnosť novo definuje svet televízorov, smartfónov, tabletov, nositeľných inteligentných zariadení a digitálnych spotrebičov, sieťových a pamäťových prvkov, LSI systémov, polovodičov a LED displejov. Pre najnovšie informácie navštívte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.

 

[1] V skutočnosti je obrazová plocha displeja menšia, vzhľadom k zaobleným rohom a otvoru pre fotoaparát.

[2] V skutočnosti je obrazová plocha displeja menšia, vzhľadom k zaobleným rohom a otvoru pre fotoaparát.

[3] YouTube bude s režimom Flex kompatibilný v blízkej budúcnosti.

[4] Funguje v kombinácii s vybranými aplikáciami, ich počet vďaka tretím výrobcom stále rastie.

[5] Funguje v kombinácii s vybranými aplikáciami.

[6] Týka sa priemernej výdrže batérie v bežných podmienkach a pri bežnom spôsobe využitia. Skutočná výdrž batérie závisí od rôznych faktorov, medzi ktoré patrí kvalita siete, využívané funkcie a nastavenia, frekvencia hovorov, intenzita dátového pripojenia pod. Výsledky sa môžu líšiť.

[7] Natáčanie so stabilizátorom umožňuje len fotoaparát na zadnej strane.

[8] Systém Wireless PowerShare funguje s väčšinou zariadení s certifikátom Qi. Vyžaduje minimálne 30 % kapacity batérie. Rýchlosť a efektivita dobíjania sa u rôznych zariadení líšia. S niektorým príslušenstvom alebo krytmi nemusí fungovať. V prípade problémov vyberte prístroje z krytov a obalov. V niektorých situáciách môže mať systém vplyv na príjem signálu.

Mohlo by vás zaujímať:

Film Náš tip Novinky Umenie a kultúra

Bedári, oceňovaná seriálová adaptácia prichádza na slovenské obrazovky!  

Pripravte sa na to, že vás strhne nadčasové majstrovské dielo. Strhujúca adaptácia literárnej klasiky 19. storočia Victora Huga „Les Misérable“ od scenáristu Andrewa Daviesa, držiteľa ceny Bafta, bude mať svoju veľkú premiéru na televíznej stanici Epic Drama 21. decembra o 21:00. Pozoruhodná šesťdielna dráma rozpráva príbeh Jeana Valjeana, bývalého trestanca, ktorý nedokáže uniknúť tieňu svojej […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Cestovanie Novinky outdoor Príroda Radíme Vám Šport

Après-ski na korutánsky spôsob

Keď do Korutánska zavíta noc, prebúdza sa svet plný nezabudnuteľných zážitkov. Pod jagavou hviezdnou oblohou a za romantického svitu mesiaca môžu malí aj veľkí návštevníci zažiť chvíle, ktoré oslovia všetky zmysly a navždy sa zapíšu do ich pamäte. V nočnom tichu príroda ukazuje svoju ešte fascinujúcejšiu stránku: Hviezdy na oblohe žiaria ešte jasnejšie, sneh sa trbliece ešte tajuplnejšie a čistý, chladný vzduch ešte intenzívnejšie […]

Čítať ďalej