ONLINE MAGAZIN

5 tipov na Valenína

Niektorí z nás nepovažujú deň sv. Valentína, patróna všetkých zaľúbených, za špeciálny sviatok, pretože si lásku preukazujú každý deň a bez ohľadu na dátum v kalendári. Hoci tento sviatok nemá u nás veľkú tradíciu a neočakávame nejaké zvláštne prejavy náklonnosti, je dobré myslieť na svojho partnera a venovať mu aspoň nejakú malú drobnosť.

Tip 1. Kvety a čokoláda

Týmto sa nedá veľa pokaziť – aspoň si to všetci myslia. Nestojí to veľa a vždy to poteší, aj keď… Samozrejme kvety sú pekný darček v prípade ženy, pretože len málo mužov asi ocení kyticu kvetov, nech je akákoľvek. Čokoládu, alebo bonboniéru prijme každý, ale aj tu sú rôzne obmedzenia – je veľa ľudí, ktorí sa snažia vyhýbať sladkému napr. aj zo zdravotných dôvodov a tak takéto „pokušenie“ nemusí byť prijaté vždy s pochopením.

Tip 2. Technický gadget

S počítačom pracuje dnes skoro každý a taká nová myška, alebo USB flash disk iste potešia väčšinu populácie. Rovnako dobre poslúži ako darček napr. pamäťová kartička, ktorú môžete použiť do telefónu, fotoaparátu, tabletu alebo s čítačkou kariet ako externé pamäťové médium na prenášanie menších dát. Radosť spraví aj iný drobný kúsok techniky – bezdrôtové slúchadlá, bluetooth repráčik, nový obal na mobil, náramok pre smart hodinky a pod., no tu už je dobré trochu poznať vkus obdarovaného a zvoliť taký gadget, ktorý naozaj reálne bude vedieť využiť. Ak niekomu, kto má napr. iPhone dáte pamäťovú kartičku, asi to nebude vhodná kombinácia, rovnako ako napr. nejaký obal na iPhone pre majiteľa Samsung telefónu.

Pamäťová kartička Kingston poteší každého. Hodí sa do mobilu, tabletu, fotoaparátu ale aj ako pamäťové médium na prenášanie súborov.

Tip 3. Kniha

Hoci mladí čítajú stále akosi menej, kniha nie je rozhodne zlý darček a poteší každého. Takého, čo „nečíta“ možno ako sa hovorí „nakopne“ a možno vďaka dobre zvolenej knihe si nájde novú záľubu. Vyberať opäť treba s ohľadom na obdarovaného – trafiť sa trochu do jeho vkusu. A netreba sa naháňať za nejakou knižnou novinkou. Klasikou rozhodne nič nepokazíte. Knihy, ktoré patria k tým najlepším už stáročie, si nezískali čitateľov len tak. Klasická literatúra je často neprávom podceňovaná a pritom sú to silné príbehy, ktoré inšpirujú aj súčasných umelcov. Ku klasike sa vracajú stále tvorcovia filmov, takže zápletky z dvesto ročných románov sa nezriedka objavujú aj v súčasných dielach.

Tip 4. Rande v…

Kino, koncert, divadlo alebo nejaký výlet na pekné miesto – to môže byť výborný dar pre oboch, len samozrejme treba zvoliť niečo, čo bude vyhovovať obidvom. Opäť ak zoberiete milovníka baletu na rockový koncert, alebo fanúšika hip-hopu na operu nie je to šťastná voľba. Je dôležité aspoň trochu poznať vkus toho druhého a podľa toho zladiť aj svoj výber. Keď vaša priateľka miluje romantické komédie, nemusí byť horor alebo nejaký vojnový film dobrou voľnou na spoločné kino. Proste takáto aktivita by aspoň trochu mala baviť obe strany. Rovnako tak výlet by mal byť naplánovaný s ohľadom na obe strany – ak niekto nemá rád dlho chodenie a nemá príslušnú obuv a oblečenie, horská túra nebude správnou voľbou, rovnako ako napr. večera v luxusnej štýlovej reštaurácii pre niekoho v športovom oblečení. Proste sa skúste trochu zladiť s partnerom a jeho záujmami. Taký wellness víkend by mohol potešiť oboch, nemyslíte?

Darovať môžete aj film na DVD alebo Blu-ray médiu, ideálne taký, aby ste si ho spolu mohli pozrieť. Opäť nemusí ísť o nejakú horúcu novinku, ale môže to byť aj nejaký osvedčený „klasický“ film, ako napr. Casablanca – jeden z najromantickejších filmov v histórii, alebo nejaká klasika z 80-tych alebo 90-tych rokov. Príp. venujte priateľovi-priateľke predplatné na niektorú video službu ako napr. Netflix, či HBO a môžete spolu stráviť niekoľko príjemných večerov napr. pri spoločnom sledovaní nejakého dobrého seriálu. To je taká modernejšia verzia toho klasického kina.

Tip 5. Dnes uvarím ja

Pripraviť dobrú večeru môže byť tiež dobrý nápad, ale opäť sú tu isté riziká. Ak má váš partner alergiu na nejakú potravinu, napr. morské plody, orechy, či lepok, treba upraviť recept tak, aby nespôsobil nejaké nechcené problémy. Ak nie ste v kuchyni zbehlí, nevadí – môže to byť nejaká drobnosť, ktorú zvládne aj úplný začiatočník a keby to úplne nevyšlo podľa vašich predstáv, vždy sa to dá zachrániť nejakým zákuskom z obchodu, či donáškou jedla (ako hovorí staré príslovie: „pizza to istí“ 😉).

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej