ONLINE MAGAZIN

Región Trnava sa aj tento rok predstaví na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2020

Rôzne turistické zaujímavosti a atrakcie v Trnave a jej okolí odprezentuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism od 23. do 26. januára v Bratislave, kde sa koná najväčší veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2020.

Trnava je z roka na rok pre turistov stále atraktívnejšia a navštevovanejšia. Na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2020 ju nájdete medzi destináciami pod značkou Región Trnava v stánku Trnavského samosprávneho kraja, Hala B2 403. Veľtrh prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať nielen do zahraničia, ale aj spoznávať krásy Slovenska. Okrem cestovných kancelárií sa na ňom prezentujú aj domáce a zahraničné destinácie, ktoré sú zastúpené prostredníctvom mestských či regionálnych organizácií cestovného ruchu a združení.

 

„Byť súčasťou najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu na Slovensku je pre nás skvelou možnosťou, ako odprezentovať Trnavu a jej okolie. Má úžasnú atmosféru, kde sa spája súčasnosť so stredovekom, ktorú môžete spoznať prostredníctvom prehliadok so sprievodcom. Všetky nájdete v našom novom letáčiku „Prehliadky mesta Trnava“, ktorý na tohtoročných veľtrhoch predstavíme návštevníkom prvýkrát. Nájdete u nás tipy na množstvo atraktívnych podujatí či zážitkových výletov po okolí. Objavíte tak chute tých najlepších vín a rôzne skryté prírodné i historické poklady,“ hovorí Michaela Sendeková, riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

 

Trnava Tourism bude patriť medzi 345 vystavovateľov z 20 krajín. Vo svojom stánku chce odprezentovať Malý Rím a jeho okolie s cieľom zvýšiť čo najviac návštevnosť tohto historicky významného regiónu. Odbornej i laickej verejnosti budú k dispozícii rôzne propagačné materiály s dôrazom na históriu, možnosti relaxácie a oddychu. Čo zažiť v Trnave a prečo sa ju oplatí navštíviť, nájdu návštevníci aj v minisprievodcovi Say hello to Trnava – Spoznajte Trnavu.

Tento rok to bude v poradí už druhý veľtrh, na ktorom predstaví ponuku a služby destinácie. Nebude chýbať ani na ďalších veľtrhoch v zahraničí, ako HOLIDAY WORLD & REGION WORLD Praha (13. 2. – 16. 2.), Utazás Budapešť (27. 2. – 1. 3.) a ITB Berlín (4. 3. – 8. 3.).

Oblastná Organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism združuje mestá, obce a ostatné subjekty v regióne Trnava.
V súčasnosti má  25 členov, medzi ktorými sú obce, ale aj podnikateľské subjekty či občianske združenia. Úlohou organizácie je, , pod značkou Región Trnava, spoločne rozvíjať cestovný ruch v destinácii, prezentovať atraktivity, ktoré sa nachádzajú na jej území, ponuku svojich členov zameranú na návštevníka a informovať o aktuálnom dianí.
Trnava Tourism spravuje taktiež Mestskú vežu a Turistické informačné centrum, ktoré sídli priamo v nej. Práve v Mestskej veži sa nachádza unikátny, plne mechanický hodinový stroj, ktorý oslávil 290 rokov. Pri tejto príležitosti sa konajú raz mesačne špeciálne komentované výstupy s hodinárom, Karolom Nemčekom. „Jeho rodina sa o hodinový stroj stará už päť generácií. Aj preto sme veľmi radi, že sa výstupy podarilo zorganizovať a ľudia sa tak môžu o tomto unikáte dozvedieť viac práve z autentického rozprávania potomka rodiny Nemčekovcov,“ doplnila na záver Michaela Sendeková.
Viac o špeciálnych výstupoch sa dozviete na http://bit.ly/vystupyNaMestskuVezuShodinarom

Zdroj foto: Trnava Tourism

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej