ONLINE MAGAZIN

Hlasový prekladač do Vášho vrecka LANGIE S2 – už sa viac nemusíte učiť jazyky!

Preklad jazykov už viac nebude problém. Je tu elektronický prekladač do ruky LANGIE S2 s ktorým sa dohovoríte všade vo svete!

Čo je to Langie translator S2?

Langie od značky Comet je vreckový osobný prekladač reči z jedného jazyka do druhého. Automaticky rozpozná vami hovorenú reč a vlastným syntetickým hlasom ju preloží. Funguje prekvapivo spoľahlivo a rýchlo.

Trh s vreckovými prekladačmi možno nie je predmetom záujmu médií, ako napríklad mobilné telefóny, ale nemožno preto tvrdiť, že je nudný alebo stagnujúci. Langie je jedným z vreckových prekladačov, ktoré nachádzajú uplatnenie v každodennom živote počas ciest do zahraničia. Je to zariadenie o niečo väčšie ako mobilný telefón, avšak obojstranné, čoho dôvody si upresníme nižšie. Takzvaných „osobných prekladačov“ je pomerne veľa a ich ceny sa pohybujú v rozpätí od 60 do takmer 400 eur, pričom prekladač Langie patrí medzi tie drahšie, ale predovšetkým funkčne vycibrenejšie.

Digitálny prekladateľ

Preklad do vrecka Langie

Z hľadiska používania je Langie fascinujúco jednoduchý a intuitívny. Predná strana zariadenia je vybavená okrúhlym displejom, ktorý je v skutočnosti štvorcový, ale zasadený do kruhového výrezu krytu. Teda viac ako na praktickú stránku sa v tomto prípade dbalo na estetiku a zachovanie kruhových motívov. Napriek veľmi malému priemeru 27,5 mm sa tento dotykový displej ovláda pomerne dobre, dokonca ani hrubšie prsty nemusia byť problémom, pretože virtuálne tlačidlá sú rozmerné, prispôsobené malej obrazovke.

Snáď jedinou menšou nepríjemnosťou pre používateľa bude zadávanie hesla na Wi-Fi, na ktoré sa Langie pripája, aby vedela prekladať reč z jedného do druhého jazyka. Písať na klávesnici typu ABC nie je práve komfortné, ale keď to budete potrebovať robiť iba občas, nie je to tragédia. Ak sa chcete vyhnúť zadávaniu hesiel pre Wi-Fi siete, Langie má skvelé riešenie – vie sa pripojiť aj na váš mobilný telefón, z ktorého ste predtým spravili Wi-Fi hotspot, v takom prípade stačí zadať heslo iba jedenkrát.

Preklady slov Langie

Zadávanie hesla pre Wi-Fi môže byť na malom displeji nekomfortné, ale Langie sa pripojiť na internet aj cez 3G SIM kartu alebo pripojením sa k mobilu.

Preklad viet online cez Langie S2

Elektronicky prekladač textov

Hlasový prekladač Langie S2

Ďalšou alternatívou je vloženie samostatnej SIM karty, ktorú bude Langie používať na pripojenie sa na internet cez mobilné siete 3G. Spotrebuje iba málo dát, takže ani v zahraničí sa nemusíte obávať vysokých poplatkov. V predaji sú aj Langie Global SIM karty pre preklady až v 70 až 150 krajinách sveta s dvojročnou platnosťou bez obmedzenia prenesených dát.

Poslednou alternatívou použitia je off-line prekladač. To znamená, že Langie dokáže prekladať vybrané jazyky aj bez pripojenia na internet, čo oceníte najmä v exotike bez dobrej mobilnej siete. Na nešťastie, v zozname off-line jazykov nie je slovenčina ani čeština. Ale to vôbec nevadí, pretože akýkoľvek OFFLINE prekladací mód pri všetkých prekladačoch obsahuje len obmedzenú slovnú zásobu 1/100 databázy ONLINE (iba základné hlášky) a preklad je často nepresný až nezrozumiteľný. ONLINE mód zabezpečí neustálu aktualizáciu a korekciu prekladu cez Langie prekladač DOŽIVOTNE ZDARMA.

Off-line jazyky sú nasledovné: angličtina, čínština, francúzština, hindčina, holandčina, indonézčina, japončina, kórejčina, nemčina, portugalčina, ruština, španielčina a taliančina.

Zoznam on-line jazykov je potom nepomerne pestrejší, vrátane slovenčiny a češtiny, ale aj takej nemčiny alebo aj pre nás netradičných jazykov ako bengálčina, filipínčina či javánština.  Dovedna 53 jazykov. Je ale potrebné pripomenúť, že niektoré jazyky vie Langie preložiť do textu, no nevie ich povedať. Platí to napríklad pre srbský jazyk alebo afrikánčinu.

Kvalita prekladov? Prvotriedna a na jedno stlačenie tlačidla

Vreckový prekladač Langie

Samotné prekladanie funguje skvele a používateľsky veľmi prívetivo. Stačí, aby ste si dotykom na obrazovke vybrali jazyky, ktoré chcete prekladať a počas rozprávania držať modré tlačidlo vpredu, prípadne žlté vzadu. Funguje to tak, že keď si nastavíte prevod zo slovenčiny do angličtiny, modré tlačidlo vyvolá práve preklad tohto poradia. Zadné žlté tlačidlo bude zasa prekladať v opačnom poradí.

A preklady sú pôsobivo presné, rozpoznávanie slovenského jazyka funguje s vysokou spoľahlivosťou.

Zaujímavé je najmä to, že si Langie vie dobre poradiť aj v prípade, že nevyslovujete veľmi precízne alebo je v pozadí hluk.

Preložená reč je pomerne rýchla, ale v nastaveniach si viete rýchlosť nastaviť a keď položíte prst na zobrazený preložený text, Langie ho zopakuje spomalene.

Preklad textu

Preklad hlasu

Preklady slov

Online preklad Langie S2

Prečo by som mal začať používať Langie namiesto mobilu?

Možno si hovoríte, prečo by ste si mali kupovať takéto zariadenie za viac ako 350 eur, keď podobnú funkciu máte aj v mobile v aplikácii Google Prekladač. Význam produktu Langie je pritom zásadný a spočíva v bezpečnosti vašich osobných údajov. Keď ste v zahraničí, môžete všade vyťahovať svoj mobilný telefón, ale vystavujete sa tak riziku straty alebo odcudzenia nielen samotného mobilu, ale aj všetkého, čo je v ňom – teda fotiek, videí, kontaktov, e-mailov, aplikácií internet bankingu a tak ďalej. Možno si hovoríte, že veď máte mobil zabezpečený odtlačkom prsta či rozpoznávaním tváre, lenže ani to nie je dosť silný argument na to, aby si zlodeji rozmysleli svoj zámer.

Langie vyzerá pekne, ale pripomína skôr nejaký diktafón, rozhodne nie smartfón. K ruke si ho môžete pripevniť pomocou pútka, na ktorého ukotvenie je na spodnej strane zariadenia otvor. Tam nájdete aj konektor pre pripojenie slúchadiel a tiež microUSB konektor pre nabíjanie.

Mimochodom, batéria v Langie vydrží až päť dní, čo je pri mobiloch nedosiahnuteľná méta!

Širšie možnosti použitia

V úvode sme Langie predstavili ako multiúčelový osobný prekladač, zoznam jeho funkcií je predsa len o niečo pestrejší ako len prekladanie. Funguje totiž aj ako malý prenosný disk (16 GB+ podpora microSD, max. 32 GB), hlasový vyhľadávač obrázkov v online režime, Wi-Fi hotspot, diktafón, rádio, budík, zosilňovač, videoprehrávač (i keď s jednopalcovým displejom veľmi nepraktický), hudobný prehrávač a napokon provizórny fotoalbum. Nepochybne zaujímavou funkciou je schopnosť Langie učiť svojho majiteľa novým jazykom pomocou pomerne jednoduchého jazykového kurzu

Digitálny tlmočník Langie S2

Zhodnotenie

Osobný prekladač Langie je nesmierne šikovné zariadenie, ktoré k jednoúčelovému hlasovému prekladaniu pridáva aj solídnu paletu doplnkových funkcií. Tú hlavnú, prekladanie, však zvláda s prekvapivo vysokou kvalitou a precíznosťou, nerobí mu problém okolitý hluk a rýchlosť prekladov je doslova okamžitá. Môžete pokojne nahovoriť celé vety a Langie si všetko zapamätá. Preklad prebieha automaticky, o nič sa nemusíte starať a nič riešiť – iba plynulo a pokojne a aj s prízvukom rozprávajte, zariadenie sa postará o presný preklad. Cena produktu sa nám na prvý pohľad zdala vysoká, ale s ohľadom na kvalitné konštrukčné vyhotovenie, dobu výdrže batérie a samotnú funkčnosť ju teraz považujeme za výhodnú.

» Hlasový prekladač do vrecka LANGIE S2 si môžete zaobstarať na www.langie.sk

Obrázok na titulke: Preklady online Langie S2

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej