ONLINE MAGAZIN

TIMBERLAND – Skutočná legenda

Timbeeeeer!
Presne toto slovo kričali, a možno aj stále kričia americkí drevorubači, keď sa k zemi porúčal strom, ktorý práve stínali. Hlasným pokrikom, obdobou nášho „varuuuj“, začíname článok, v ktorom si povieme niečo o značke Timberland, jej históriu a samozrejme o jej hodinkách.

Príbeh značky Timberland je žiarivým príkladom sna, aký vám dokáže splniť len Amerika.
Ako to u podobných príbehoch býva, aj tento sa začal nenápadne. Aby sme boli konkrétni a ctili sme si fakty !

Odohralo sa to v jednom bostonskom v závode na výrobu topánok. V roku 1918 tu začínal kariéru budúci zakladateľ firmy Timberland Nathan Swartz. Zo stážistu – krajčírskeho učňa sa v priebehu rokov postupne vypracoval na spolumajiteľa a neskôr majiteľa spoločnosti The Abington Shoe Company.

Timberland Nathan Swartz

Najvýznamnejší medzník značky Timberland (vtedy sa tak ešte nevolala) je spojený s rokom 1960, kedy Nathan Swartz a jeho synovia predstavili inovatívnu technológii vstrekovania impregnácia, ktorá zabezpečovala nepremokavosť obuvi.
O niečo neskôr, v roku 1973, bola na trh uvedená nepremokavá kožená topánka s označením Timberland.
Na základe popularity jej názvu, sa následne rodinná firma premenovala na The Timberland Company.

Potešený narastajúci priazňou zákazníkov, Timberland expandoval do Európy, kde sa jeho prvou zastávkou stalo Taliansko.
S usadením na starom kontinente, značke výrazne pomohlo milánske hnutie mladých ľudí, tzv. Paninaro.
Vyznávači globalizovaného spôsobu života a fast foodov z 80. rokov minulého storočia, sú prakticky na všetkých dobových fotografiách zachytení s členkovými koženými topánkami Timberland v typickom pieskovom odtieni.

Sidney Swartz

Pod riaditeľskou taktovkou Sidneyho Swartz, sa v nasledujúcich rokoch Timberland uberal smerom, ktorý viac ako kedykoľvek predtým, reflektoval životný štýl širokej verejnosti. Do portfólia pribudlo dámske oblečenie, obuv pre deti a v priebehu 90. rokov na scénu nastúpili náramkové hodinky.

Pre modely Timberland sú charakteristické hodnoty, vďaka ktorým zaznamenal ich výrobca svoje najväčšie úspechy.
Sú to predovšetkým univerzálnosť, trvanlivosť a funkčnosť. Podobne ako slávne topánky Timberland, aj hodinky sú schopné nájsť si uplatnenie v členitom horskom teréne aj v rušných uliciach miest.
Z nášho pohľadu im práve mesto a jeho energia svedčí najviac.

Nie sú to len technické vlastnosti, medzi ktoré počítame hlavne plaveckú vode odolnosť 100M / 10 ATM, mohutné oceľové puzdrá a tvrdené minerálne sklíčka, čím sa hodinky Timberland približujú svojou nezničiteľnostou ikonickej obuvy. Rovnakú DNA je možné spozorovať aj v dizajne, ekologických materiáloch a farbách. Prím hrajú zemité tóny, na kožených pásikoch predovšetkým odtiene hnedej a pieskovej farby. Spätosť s prírodou dávajú hodinky najavo tiež častým zakomponovaním loga značky v tvare vetveného stromu do podkladu ciferníkov.

Funkčnosť hodiniek Timberland vychádza z kvalitných japonských quartz strojčekov. V ponuke sú modely s tromi ručičkami (vždy s luminiscenčnými plôškami), tromi ručičkami a dátumovkou a chýbať nesmie ani kusy s multifunkčným dátumom či užitočným chronografom. Aj zásluhou funkcií sú hodinky Timberland pripravené uspokojiť potreby náročných spotrebiteľov, ktorí si zakladajú na kvalite a prvotriednym štýlu.

O kvalite produktov Timberland veľa vypovedá skutočnosť, že je okrem športovcov a cestovateľov vo voľnom čase nosia osobnosti na čele s rapperom Kenya Westom, hercom Tomom Cruisom alebo speváčkou Rihannou. Tí všetci sa spoliehajú na ich originalitu a ležérnosť, s ktorými dokážu pozdvihnúť každý outfit.

/zdroj informácie a textu je  www.irisimo.cz /

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej