ONLINE MAGAZIN

Test slúchadiel eShark ESL-HS2 KUGO: Zlatá stredná cesta

Elegantné slúchadlá, ktoré stanovujú kvalitatívny štandard pre svoju cenovú kategóriu.

Headset eShark ESL-HS2 KUGO patrí medzi najzaujímavejšie slúchadlá vo svojej cenovej kategórii, pretože popri krásnom dizajne a veľmi solídnej konštrukčnej kvalite ponúka hlboký a na detaily bohatý zvuk.

Spraviť dobré slúchadlá za 250 eur nie je nič zaujímavé. Nech si výrobcovia trúfnu spraviť niečo naozaj výborné s cenou pod 50 eur tak, ako to robí značka eShark so svojím modelom ESL-HS2 KUGO. Je to názov, ktorý si zrejme nezapamätáte, ale dôležitejšia je osobná skúsenosť s headsetom, ktorej výsledok je pozitívny.

Za zapožičanie zariadenie do redakčného testu ďakujeme spoločnosti Agem.

Výborný prvý dojem

Headset eShark ESL-HS2 KUGO zaujme už na prvý pohľad a keď ho prvýkrát chytíte do rúk, prekvapia vás jeho tuhosť a nízka hmotnosť 280 gramov. Headset pôsobí dojmom vyššej odolnosti, pritom si zachováva materiály príjemné na dotyk (plast, eko-koža, textil a hliník) a vnútorné strany slúchadiel majú ideálnu tvrdosť. Keď si nastavíte hlavový most, čo vám zaberie tak päť sekúnd práce, budete vedieť oceniť spomínanú nízku hmotnosť a celkovú ergonómiu headsetu.

Na hodnote mu pridáva aj skutočnosť, že v krabici nájdete okrem samotného produktu aj pekné púzdro, aby ste práve nepoužívané slúchadlá nemuseli mať odložené na stole a aby na ne nepadal prach.

Výborný aj druhý dojem – keď sa zapne zvuk

Nech je vzhľad akýkoľvek, podstatné je to, do akej miery si vie cenovo dostupný headset poradiť s reprodukciou hudby bohatej na detaily a široké spektrum tónov. Po tejto stránke ponúka ESL-HS2 KUGO technické parametre zhodné s konkurenčnými produktami.

Efektívne simuluje priestorový zvuk, s počítačom a PS4 sa spája cez dvojicu jackov zredukovaných do jedného 4-pinového konektora 3,5 mm, obsahuje až 50 mm meniče s 32 ohmovou impedanciou, reproduktory dokážu reprodukovať zvuky v rozsahu frekvencií 20 a. až 20 000 Hz. Výstupný výkon dosahuje max. výkon 50 mW a citlivosť 100 dB na 1 kHz.

Kvalita zvuku je vzhľadom na cenu pozoruhodná. Hlboké basy sú reprodukované verne a bez rezonancií, až pri extrémne nízkych tónoch akoby reproduktor strácal výkon. Ak máte radi inštrumentálnu hudbu vo flacu, tieto slúchadlá vás pravdepodobne vôbec nesklamú, pretože sa vedia postarať o hlboký verný zvuk bohatý na detaily.

Vnútorné vankúšiky pravdepodobne nepoužívajú vysoko špecializované materiály, napriek tomu vskutku účinne redukujú hluk okolia a poskytujú svojmu používateľovi akýsi akustický kryt pred vonkajším svetom.

Súčasťou headsetu je mikrofón, ktorý zachytáva zvuky v pomerne širokom frekvenčnom rozsahu 50 až 16 000 Hz. Kvalita zaznamenávaného zvuku je primeraná cene a typickému použitiu. Na komunikáciu v rámci multiplayerovej hry dokonale vystačí, rovnako tak na hlasové hovory. Ak by ste si chceli pomocou tohto mikrofónu zaznamenať svoje spevácke pokusy, nepochybne narazíte na jeho limity, ale na takýto účel ani nebol headset vyrobený.

Pochvalu si zaslúži mechanické ovládanie hlasitosti zvukov pomocou ovládacieho panela prichyteného na napájacom kábli. Mimochodom, jeho dĺžka je dva metre, čo je taktiež údaj porovnateľný s drahšou konkurenciou. Na rovnako ovládači môžete aj úplne odstaviť funkciu mikrofónu.

Výrobca eShark nemusí byť známy každému, kto sa pre tieto slúchadlá rozhoduje. Táto značka vyrába okrem slúchadiel aj myši alebo dokonca ergonomické kancelárske kreslá, respektíve kreslá k počítačom dizajnované pre hráčov. eShark vyrába produkty, ktoré sú cenovo dostupnejšie, ale stále so zreteľom na kvalitu vyššieho štandardu. Samozrejme, kúpou produktu tejto značky máte k dispozícii štandardnú dvojročnú záruku.

Slúchadlá eShark ESL-HS2 KUGO, si môžete objednať tu:

https://bit.ly/2PSciKP

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej