ONLINE MAGAZIN

Huawei nova 5T: Funkcie top triedy za polovičnú cenu

Je veľa používateľov, pre ktorých je pri výbere nového smartfónu na prvom mieste pomer ceny a výkonu. Ich ideálom je často model, ktorý prináša moderné technológie a funkcie, avšak cenou nezruinuje rozpočet. Presne túto charakteristiku spĺňa novinka v strednej triede od Huawei s názvom nova 5T. Tento smartfón ponúka viacero technológií z aktuálnych vlajkových lodí za veľmi prijateľnú cenovku. Pozreli sme sa na štvoricu tých, ktoré stoja za pozornosť.

Čipset z vlajkovej lode

Nový model poháňa čipset Kirin 980, ktorý nájdeme aj v útrobách tohtoročného top modelu P30 Pro, predstaveného na jar. Okrem vysokého výkonu sa tento čipset môže pochváliť aj jedným prvenstvom – ide o prvý komerčný čipset na svete, vyrábaný 7nm technológiou. Jeho integrovaná grafická jednotka využíva umelú inteligenciu na identifikáciu záťaže hier a prispôsobenie zdrojov pre optimálne herné výkony. Navyše vďaka spojeniu so 6 GB operačnej pamäte RAM nesklame ani najnáročnejších mobilných hráčov.

Pokročilá foto technika

Výkonným “mozgom” to nekončí, hlavným ťahákom novinky od Huawei sú totiž fotoaparáty. Dostal ich dohromady až päť, pričom štyri z nich okupujú zadnú stranu smartfónu a v spolupráci s umelou inteligenciou zabezpečujú do detailov vyladené zábery. Kvarteto tvorí hlavný snímač s rozlíšením 48 Mpx, dopĺňa ho 16 MPx ultra širokouhlý objektív, 2 Mpx makro objektív a 2 Mpx snímač pre hĺbku ostrosti a obľúbený bokeh efekt. Pomocou tejto profesionálnej zostavy a vylepšenej umelej inteligencie dokáže smartfón zachytiť jasné snímky za každých podmienok.

Selfie ako z hlavného fotoaparátu

Päticu snímačov, podľa ktorej dostal smartfón aj meno, uzatvára selfie objektív, ktorý si zaslúži špeciálnu pozornosť. A to nielen preto, že je netradične umiestnený v „priestrele” v ľavom hornom rohu displeja. Jeho rozlíšenie je 32 Mpx (mimochodom, rovnaký počet megapixelov má aj úradujúca vlajková loď Mate 30 Pro) a vývojári mu nadelili technológie, ešte donedávna vyhradené pre fotoaparáty na zadnej strane. Vďaka nim s bezkonkurenčnou ostrosťou zachytáva aj drobné detaily, akými sú napríklad jednotlivé pramene vlasov.

Rýchle nabíjanie

Nie je tomu tak dávno, čo bolo rýchle nabíjanie výhradnou doménou vlajkových lodí. Hoci sa dnes sa už postupne dostáva aj do nižších cenových kategórií, stále nie je štandardom. Vítanou výbavou je aj v novinke nova 5T, ktorá podporuje technológiu 22,5W nabíjania Huawei Supercharge. Smartfón vďaka nej prostredníctvom konektora USB-C doplní 50 % kapacity batérie iba za 30 minút.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej