ONLINE MAGAZIN

Surfujte doma bez starostí a meškaní s uceleným riešením OneMesh

Technológie sa neustále vyvíjajú vo všetkých oblastiach, a nie inak tomu je u bezdrôtových sietí. Dnes sa vsádza predovšetkým na rýchlosť, plynulosť, kapacitu pripojenia a skvelé pokrytie.

To sú všetko dôvody, prečo na trh prichádzajú systémy typu MESH, ktorých hlavným cielom je vytvoriť jednu Wi-Fi sieť pre celú domácnosť. S ňou už nemusíte riešiť výpadky vo vzdialenejších izbách a pohodlne sa pripojíte odkiaľkoľvek, bez toho, aby ste si všimli, že sa váš mobil práve „prepol“ z jedného Wi-Fi prvku k inému. Kdekoľvek v rámci domu alebo bytu tak vďaka riešeniu typu MESH môžete byť pripojení k jednej domácej sieti s jedným názvom. Používatelia sa môžu volne pohybovať po priestore a pritom počúvať hudbu cez on-line platformu, telefonovať cez mobilnú aplikáciu alebo dokonca hrať hry, a pritom nedochádza k meškaním, ktoré by narušovali používateľský zážitok. Mesh vždy vyberie tú najvhodnejšiu jednotku a pásmo pre vaše zariadenie.

OneMesh od TP-Linku využíva stávajúcu infraštruktúru

TP-Link predstavil svoje riešenie OneMesh, ktoré používateľom prináša stabilné Wi-Fi pripojenie v domácnostiach a pokrytie každého ich kútu. Stačí mať doma kompatibilný router od TP-Linku, ktorý po púhej (a bezplatnej) aktualizácii firmwaru bude tvoriť jadro siete. To sa síce zatiaľ týka len routeru Archer C7 (spoločne s extendérom, tedy opakovačom signálu RE300 alebo RE200) ale ďalšie zariadenia kompatibilné so systémom OneMesh sú už na ceste. Okrem bežných Wi-Fi routerov a extendérov bude možnosť zapojenia do siete OneMesh postupne sprístupnená pre powerline adaptéry, DSL routery alebo LTE routery.

Snadná správa pomocou mobilnej aplikácie

Produkty radu OneMesh s sebou prinášajú rôzne výhody. Jednou z nich je aj snadná a jednotná správa všetkých zariadení v sieti pomocou jedinej mobilnej aplikácie Tether. Tú si zadarmo stiahnete v obchode Google Play alebo App Store, prípadne pomocou webového rozhrania priamo z počítača. Aplikácia je okrem toho dostupná aj v slovenčine a je v nej možné upravovať rôzne parametre pripojenia, napríklad názov siete, heslo, ale také možnosti rodičovskej kontroly a riadenia prístupu. Aplikácia samozrejme funguje na akomkoľvek zariadeniu na Androidu alebo iOS a webové rozhranie potom spustíte v akomkoľvek internetovom prehliadači.

Vzájomná kompatibilita usnadňuje inštaláciu…

Vďaka ucelenosti technológie TP-Link OneMesh sú jednotlivé zariadenia vzájomne kompatibilné a je možné ich ľubovolne kombinovať. A okrem toho, pokiaľ ste si už skôr kúpili sieťové zariadenie od TP-Linku, ktoré spadá do kategórie OneMesh, môžete pri tvorbe novej mesh siete výrazne ušetriť.

K prvým produktom série OneMesh, predstaveným v tomto roku, patrí extendér RE300. Bezdrátovo sa pripojí k routeru a zosilí a rozšíri svoj signál do oblasti, kam sám nedosiahne. Okrem toho dokáže fungovať vo dvoch frekvenčných pásmách, pričom v pásme 2,4 GHz dokáže vyvinúť rýchlosť pripojenia až do 300 Mbit/s, v pásme 5 GHz potom až 867 Mbit/s. Jednou z podporovaných funkcií je tzv. Adaptive Path Selection, teda v preklade adaptívna voľba trasy, vďaka ktorej je automaticky zvolená najrýchlejšia trasa k routeru v rámci dvojice využívaných pásiem.

…ktorá už nemôže byť jednoduchšia

Inštalácia OneMesh systému je velice jednoduchá. Bezdrôtovou sieť rozšírite tak, že najskôr stlačíte tlačidlo WPS na routeru a potom to isté tlačidlo na extendéru (platí pre model RE300 aj RE200, ale u iných zariadení bude postup obdobnýä. Potom extender umiestníte tak, aby v priestore, kde bude umiestnený, bol stále dostatok signálu z routeru (čo zistíte pomocou signálneho svetla zmieneného vyššieä, a aby signál z extenderu zároveň pokryl kýženú oblasť. Ak váš stávajúci router od TP-Linku nepodporuje technológiu WPS, je možné spárovanie oboch sieťových zariadení vykonať snadno a rýchlo pomocou mobilnej aplikácie alebo webového rozhrania.

TP-Link používa názov OneMesh ako ochrannú známku pre všetky produkty radu OneMesh; TP-Link Mesh je potom označením mesh technológie spoločnosti.



Viac informácií aj tu:

 www.onemesh.cz

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej