ONLINE MAGAZIN

Black Friday číha na každom rohu, pozor na klamlivé superzľavy!

Čas predvianočného nakupovania darčekov je na e-shopoch už v plnom prúde a predajcovia vábia zákazníkov na výrazné výpredajové ceny počas Black Friday. Odborníci však radia, aby sa spotrebitelia nenechali oklamať a nakupovali s rozumom.

Populárny fenomén Black Friday pochádza zo Spojených štátov amerických, no v posledných rokoch je už „ako doma“ aj na Slovensku. Aj keď oficiálne ide iba o jeden deň, pripadajúci vždy na štvrtý novembrový piatok, u niektorých predajcov výpredaje prebiehajú po celé týždne! Otvára sa tak nimi sezóna predvianočných nákupov, kedy na zákazníkov v e-shopoch čakajú obrovské zníženia cien.

Sľubovaným bombastickým zľavám však rozhodne netreba bezhlavo podľahnúť. Nie všetky ponuky sú totiž tak výhodné, ako by sa na prvý pohľad mohli zdať. Zatiaľ čo vlani sa priemerná výška reálnych zliav pohybovala okolo 20 %, tohto roku je to podľa nákupného poradcu Heureka v priemere 18 %. Znamená to, že na e-shopoch prezentujúcich 80 či nebodaj 90 % zľavy by mali zákazníci dozaista spozornieť.

Porovnávač tovarov Heureka zákazníkom počas nakupovania pomáha vyhnúť sa falošným zľavám. „Niektoré e-shopy produkty pred zľavnením umelo nadcenia. Heureka zákazníkov pred klamlivými zľavami chráni tým, že celoročne monitoruje vývoj cien produktov na 11 tisíc e-shopoch, ktoré združuje. Preto zákazníkom odporúčame vždy si skontrolovať vývoj ceny produktu pred jeho kúpou,“ upozorňuje brand manager Heureky Marek Dobrý. Pohyb priemernej ceny tovaru ukazuje grafická krivka pri každom tovare, takže kontrola je rýchla a skutočne jednoduchá.

Ak sa chcete vyhnúť zhonu a vianočné nákupy si neodkladáte na poslednú chvíľu, dobre robíte! Naskladneného tovaru je dostatok a času na jeho doručenie až k vám domov taktiež. Nezabúdajte však byť rovnako uvedomelými aj pri nákupoch samotných a využívajte informácie nákupných poradcov, akým je Heureka.

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej