ONLINE MAGAZIN

Viete, kde je najväčšia medová kvapka ? Nájdete ju v Medolandii

V Dolnej Krupej vznikol jedinečný areál, v ktorom objavíte svet medu, medoviny a vôni ruží. Ukrýva v sebe aj gigantickú medovú kvapku, ktorá je až 200-miliónkrát väčšia ako včelia medová kvapka.

 

Dolná Krupá je známa nielen bohatou históriou a kaštieľom, ale aj vynikajúcou medovinou ocenenou na Slovensku i v zahraničí. Najbližšie, keď sa tam vyberiete, určite nevynechajte návštevu Medolandie. Jej dominantou je Villa Apimed, kde nájdete predajňu, reštauráciu s pôvodnými piliermi a stropnými klenbami a reprezentačné priestory pre akékoľvek príležitosti.

Medolandia je miestom, kde sa poctivá včelárska práca snúbi s láskou, vášňou a úctou k jednému z najstarších remesiel na svete – k včelárstvu. „Chceli sme vytvoriť štýlové priestory, kde by ste mohli ochutnať vynikajúcu medovinu vyrobenú z lupeňov ruží, medový destilát 1000-ročná včela, alebo lahodný medový aperitív Ambrozia. Zároveň si tu môžete dopriať aj skvelé jedlo v 200-ročných priestoroch reštaurácie Márie Henriety či zakúpiť si v Medovinotéke rôzne produkty,“ hovorí Peter Kudláč, majiteľ firmy Apimed.

Medoviny značky Apimed patria medzi tie najlepšie na svete. Presvedčiť sa o tom môžete počas prehliadky Medovej veže, kde nájdete rôzne medzinárodné ocenenia, ktoré získala rodina Kudláčová. Tá si pre všetkých pripravila aj jedno obrovské prekvapenie. Je ním gigantická medová kvapka, ktorá by sa mohla v budúcnosti dočkať aj zápisu do Knihy rekordov.

Súčasťou komplexu je aj degustačná miestnosť Ambrozianum, ktorá je pomenovaná po patrónovi včelárov sv. Ambrózovi. „Ohúri vás veľkým včelím plastom, ktorý visí nad vašimi hlavami. Steny sú obložené prírodnou drevenou korenicou, ktorá dotvára príjemnú atmosféru včelieho úľa,“ dodáva Peter Kudláč.

Reštaurácia

V podzemí sa nachádzajú ďalšie priestory, kde si môžete s priateľmi či rodinou vychutnať medovinu. Degustačná pivnica či Bariková pivnica si vás získajú svojím originálnym prostredím. Privátnu degustáciu môžete zase zažiť v podzemnom Archíve fliaš s rotundou uprostred. Aby ste ešte viac nasali výnimočnú atmosféru, poprechádzajte sa nádherným rozáriom, v ktorom je viac ako 1 000 ruží. Najrozšírenejšia je ruža „Rosengräfin Marie Hennriette“ pomenovaná po grófke Márie Henriete Chotekovej, veľkej osobnosti slovenského aj svetového ružiarstva. Na jej počesť si určite oslaďte život ružovou medovinou.

 

Celú ponuku nájdete na www.medolandia.com

Zdroj foto:     Medolandia – Apimed, Trnava Tourism

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej