ONLINE MAGAZIN

Špičkové podujatia ľadovcovej jesene

Oslava narodenín na snehu je iba jednou z mnohých významných udalostí v údolí Stubaital

Zimné podujatia v údolí Stubaital sú úzko spojené s oslavami a športom.
Pohyb a pôžitok sú v údolí Stubaital na dennom poriadku. Na špičku sa šplháme aj vhodnou ponukou zimných podujatí v ľadovcovom údolí neďaleko Innsbrucku. Stubaier Gletscher začal sezónu ako zvyčajne lyžiarskym „októberfestom“ „Weiße Wies‘n“ a potom pokračuje veľkolepým svetovým pohárom FIS Freeski Weltcup v kategórii Slopestyle. Lyžiarske stredisko Schlick 2000 oslavuje svoje narodeniny ohnivým a pestrým balíčkom.
Napríklad pri nočných lyžiarskych show „Night of Colours“ a najmä pri prvom ročníku súťaže Winter-Grill-Challenge „SKI & BBQ STUBAI 2020“.
Elferbahnen potvrdzujú svoje sánkarské kompetencie a päť zimných turistických nocí – jedna dokonca na kopci pri lanovke Serlesbahnen – pozýva na túlanie zasneženou prírodou a užívanie si jej čara.

foto:© Andre Schoenherr

Špičkové podujatia ľadovcovej jesene
Na Štubaiskom ľadovci začala zimná sezóna už 13. septembra. Ľadovec sa prezentuje zárukou výborných snehových podmienok a je perfektným miestom na prvé oblúky v sezóne 2019/20.
V DC Stubai Zoo bežia momentálne prípravy na tretí ročník pohára FIS Freeski World Cup Stubai. Od 21. do 23. novembra budú mať kormidlo v rukách jazdci z medzinárodnej freeski scény na
Stubaiskom ľadovci, čo bude zárukou vzrušenia a veľkolepej akcie. Na Štubaiskom ľadovci začala zimná sezóna už 13. septembra. Ľadovec sa prezentuje zárukou výborných snehových podmienok a je perfektným miestom na prvé oblúky v sezóne 2019/20.  Viac informácií a ďalšie podujatia nájdete na: www.stubaiergletscher.com

foto:© Schlick 2000

60 rokov strediska Schlick 2000, to je dobrý dôvod na oslavu!
Happy Birthday Schlick 2000! Pred 60 rokmi bolo v obci Fulpmes otvorené lyžiarske stredisko Schlick 2000. Preto je zimná sezóna 2019/2020 jednoznačne venovaná tomuto výročiu. Oslavovať sa bude 7. decembra pri podujatí Winter Warm-Up pri horskej stanici lanovky Kreuzjoch a tiež počas pestrých nočných lyžiarskych show „Night of Colours“, ktoré sa začínajú 26. decembra a následne sa sedemkrát ukážu vo farebnej paráde pri strednej stanici Froneben.
Vyvrcholením radu podujatí bude určite veľká, úplne nová zážitková výzva, ktorá sa v lyžiarskom stredisku uskutoční v dňoch 13. až 15. marca. V rámci prvého podujatia SKI & BBQ SCHLICK 2000 – STUBAI WINTER BBQ CHAMPIONSHIPS 2020 bude od piatka do nedele súťažiť šesť medzinárodných grilovacích tímov na šiestich rôznych chatách v stredisku Schlick 2000. Popri odbornej porote zaváži v súťaži názor mnohých gurmánskych hostí, ktorí tu výmenou za poukážky môžu ochutnať kúzelné grilované špeciality. Už teraz s napätím očakávame, kto si domov odnesie titul prvého stubaiského grilmajstra! Viac informácií a ďalšie podujatia na: www.schlick2000.at

foto: © Andre Schoenherr

Spustite sa na sánkach! Vyskúšajte Elfer s jeho extra dlhými sánkarskými dráhami
Už 55 rokov navštevujú milovníci prírody Elfer v obci Neustift pohodlne lanovkou. Tam si môžu vychutnať fantastický výhľad z balkóna údolia Stubaital a preskúmať tri extra dlhé prírodné sánkarské dráhy tohto neustiftského sánkarského kopca.
Zvlášť podrobne môžu certifikované dráhy otestovať počas 5. sánkarského festivalu 18. januára 2020. V tento deň je všetko podriadené zábave na dvoch lyžinách: K dispozícii budú bezplatne požičiavané sane rôznych výrobcov z Rakúska, Nemecka a Talianska, bude možné využiť skvelé nákupné ceny a v areáli podujatia sa v údolnej stanici Elferbahnen budú prezentovať úžasné inovácie a užitočné tipy na zaobchádzanie so športovým vybavením.
Viac informácií k Elferbahnen nájdete tu:www.elfer.at

foto: © Christoph Malin

Zimné turistické noci v údolí a na kopci
Malebne zasneženú zimnú krajinu pod hviezdnou oblohou a jedinečné dojmy z prírody ponúkajú Zimné turistické noci, ktoré sa budú konať v prírodnom parku Natur Aktiv Park Klaus Äuele v dňoch 9. a 23. januára a tiež 6. a 13. februára. Romantické prechádzky po snehu za sprievodu tradičnej hudby a pravých gurmánskych lahôdok vedú chodníkmi osvetlenými fakľami a lampášmi. Okrem toho na malých i veľkých čakajú vzrušujúce zimné zážitky: od prechádzok s fakľami až po curling a jazdu so psím záprahom. Ako sa človek cíti pri zimnej turistike na kopci v noci, môžete zažiť pri ďalšej zimnej turistickej noci 18. februára pri lanovke Serlesbahnen Mieders.

foto: © TVB Stubai Tirol

Zábavné podujatia s prekvapivou pointou
Samozrejme, v údolí Stubaital, ktoré je všeobecne známe svojou ústretovosťou voči deťom, sa dobre zabavia deti a rodiny. Top podujatím pre všetkých malých hostí je Predsilvestrovská párty pri jazere Kampler See 29. decembra 2019. Nový rok sa v údolí Stubaital v predstihu oslávi s fascinujúco svietiacimi rozprávkovými bytosťami, coolovým DJ-om a skvelou ohňovou show. V údolí Stubaital však prevláda bujná a farebná nálada aj počas piateho ročného obdobia. Na podujatí BIG Ron’s Faschingsfest v stredisku Schlick 2000 sa bude 25. februára 2020 do sýtosti tancovať, šminkovať a žúrovať. Viac informácií o týchto podujatiach a ďalších akciách nájdete nawww.stubai.at/events/

Údolie STUBAITAL – vrchol zimných radovánok
Údolie Stubaital v Tirolsku sa nachádza v blízkosti hlavného krajinského mesta Innsbruck. 35 km dlhé údolie Stubaital obklopené 80 ľadovcami a 109 trojtisícovkami sa prezentuje svojimi piatimi hlavnými strediskami – Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders a Schönberg. Celoročná ponuka nadchne predovšetkým aktívnych dovolenkárov: Stubaier Gletscher, najväčšie ľadovcové lyžiarske stredisko v Rakúsku, poskytuje záruku snehu od októbra do júna. Moderná trojlanová lanovka 3S Eisgratbahn s novou údolnou stanicou, vynovenou prestupnou a vrcholovou stanicou prepraví bezpečne a pohodlne do výšky 2 900 metrov n.m. takmer 3 000 osôb za hodinu. Stubai ponúka všetko, čo potrebujú veľkí aj malí pre dokonalý pôžitok z lyžovania. Údolie Stubaital bolo z tohto dôvodu už niekoľkokrát ocenené ako „lyžiarske stredisko s najlepšou ponukou pre rodiny“. Pôžitok z lyžovania na skvele preparovaných zjazdovkách čaká na dovolenkárov na Štubaiskom ľadovci
a v ďalších troch lyžiarskych strediskách: Skizentrum Schlick 2000 vo Fulpmes, v rodinnom lyžiarskom stredisku Serlesbahnen pri Mieders a na Elferbergbahn v Neustifte. Alternatívne zimné športy sú tu takisto obľúbené ako aj bežkovanie.
Komfortné ubytovanie ponúkajú okrem hotelov všetkých kategórií aj prázdninové byty a apartmány, penzióny, tradičné sedliacke hospodárstva a kempingy. Turistické združenie Tourismusverband Stubai Tirol informuje na svojej web stranke, www.stubai.at o aktuálnych ponukách, termínoch a podujatiach. Tak isto tu nájdete aj možnosti ubytovania.

Foto na titulke: © TVB Stubai Tirol

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej