ONLINE MAGAZIN

Lyžovanie v Dolnom Rakúsku

Nezabudnuteľné zimné zážitky hneď za hranicami

Keď začnú padať prvé snehové vločky, premení sa Dolné Rakúsko na zimný raj. Región je vďaka rozmanitým zážitkom na snehu veľmi atraktívny pre kratšie i dlhšie dovolenky.

Dolné Rakúsko ponúka 24 lyžiarskych stredísk s viac ako 200 kilometrami zjazdoviek, ktoré obsluhuje takmer 100 lanoviek a vlekov. Zjazdovky sú väčšinou mierne a široké a oslovia tak predovšetkým rodiny a začiatočníkov. Na svoje si v deviatich zážitkových lyžiarskych centrách prídu aj milovníci adrenalínu. Bežkári zase ocenia viac ako 800 km upravených trás.

(c) Niederösterreich Werbung/ Kathrin Baumann

V zimnej sezóne 2019/2020 prichádzajú lyžiarske strediská Dolného Rakúska s niekoľkými novinkami:

Pre ranné vtáčatá Guga hö

„Guga hö“ pochádza z mostviertelského dialektu a znamená nielen „svieži ako rybička“, ale je to tiež  názov pre novú zážitkovú ponuku lyžiarskych stredísk v regióne Mostviertel. Na ranné vtáčatá tak vo vybraných termínoch čaká nezabudnuteľný zážitok: pri východu slnka si skôr než všetci ostatní vychutnajú prvý zjazd po nedotknutej zjazdovke. S lyžiarskym sprievodcom spoznajú najkrajšie miesta na kopci a potom sa v horskej chate posilnia pri výdatnom brunchi s regionálnymi produktmi.

Od skorého rána môžu aj deti exkluzívne lyžovať na zjazdovkách. Rodinná lyžiarska oblasť Annaberg pre nich ponúka dva špeciálne termíny, kedy môžu aj malí účastníci preskúmať a dôkladne otestovať bohaté možnosti lyžiarskeho strediska. Deti vo veku od 8 do 15 rokov, ktoré už zvládajú červené zjazdovky, sa môžu zúčastniť ranného lyžovania v Annabergu za sprievodu dospelej osoby v dňoch 8. februára a 21. marca.

Nový Anna-Park v Annabergu

V Anna-Parku sa vybláznia malí aj veľkí. Nachádzajú sa tam totiž dve freestylové sekcie a ponúka tak akciu a zábavu v jednom. V zábavnom parku „Family“ môžu freestyleri trénovať prvé pokusy na prekážkach a skokoch. Sekcia „FunCross“ na vás čaká s ostrými zákrutami, snehovými vlnami a skokmi v dĺžke 800 m a dvoma rôznymi dráhami pre začiatočníkov i profíkov.

Novinka: V Annabergu a Mönichkirchene môžete vyraziť na zjazdovky bez čakania pri pokladni. Od zimnej sezóny 2019/20 máte možnosť dobitia skipasu z pohodlia domova alebo cestou na dovolenku.

Viac informácií o online zakúpení skipasov.

(c) Niederösterreich Werbung/ Kathrin Baumann

Hlavné lyžiarske strediská v Dolnom Rakúsku

Hochkar je najväčšie dolnorakúskej stredisko, ktoré má devätnásť kilometrov zjazdoviek a ponúka zážitky na zjazdovkách aj vo voľnom teréne. Vo výške 1 800 m s výbornými snehovými podmienkami, s každoročnou garanciou snehu, si skvele zajazdia začiatočníci i ostrieľaní lyžiari.

Lackenhof nadchne svojou polohou priamo na úpätí hory Ötscher s početnými možnosťami ubytovania hneď pri zjazdovke. Tento východoalpský areál s výbornými snehovými podmienkami

ponúka zjazdovky všetkých stupňov obťažnosti, a dokonca aj pretekársky úsek. Od vrcholu až do údolia dokáže Gemeindealpe svojich návštevníkov vždy prekvapiť. Kto hľadá dobrodružstvo, tu si príde určite na svoje! Toto stredisko má čo ponúknuť nielen rodinám, ale aj freeriderom, snowboardistom a nelyžiarom.

Kto sa nemôže dostatočne nabažiť lyžovania, snowboardingu a sánkovania, ten je na Zauberbergu Semmering na správnom mieste. Pretože tu sa jazdí ešte dlho aj po 18. hodine, kedy sa každý deň rozsvieti umelé osvetlenie a ožiari nielen zjazdovky, ale aj okolitú krajinu. Na svoje si prídu rodičia i deti južne od Viedne. Areály poskytujú podmienky, ktoré sú vhodné tak pre malých lyžiarov, ako aj pre dospelých, ktorí preferujú väčšie a náročnejšie zjazdovky. Zavítať môžete napríklad do strediska Mönichkirchen-Mariensee, Family Ski Arena St. Corona alebo Puchberg am Schneeberg a užiť si tak zimnú dovolenku so všetkým, čo k tomu patrí.

Ďalšie informácie o zime v Dolnom Rakúsku 2019/2020 a kompletnom programe s tipmi a ponukami na dovolenku nájdete na:
https://www.dolne-rakusko.info/zima

 

Fotografia na titulke: © Niederösterreich Werbung/ Stefan Voitl

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej