ONLINE MAGAZIN

Destinácie na prelome rokov: Lyžiarska dovolenka na Silvestra

Zasnežené hory, lyžovanie, atmosféra chát a veľký ohňostroj. Silvester na horách robí z prelomu rokov niečo jedinečné – a dá sa skvele skombinovať s lyžiarskou dovolenkou. Máme pre Vás pár cestovných tipov na zasneženú lyžiarsku dovolenku na Silvestra.

  1. Tri ohňostroje v Kitzbüheli

Na prelome rokov to v Kitzbüheli skutočne búcha. Tradične sa v Gamstadte koná na prelome rokov obrad, ktorý pripadá na Nový rok. Následne sa koná veľká slávnosť s ohňostrojom, hudbou a lyžiarskou šou miestnych lyžiarskych škôl. Verejné ohňostrojové divadlo, ktoré je vytvorené profesionálnym pyrotechnikom Arminom Lukasserom sa koná 1. januára o 17:30 hod. a vstup je voľný. Ale už predtým 30. a 31. decembra sa konajú taktiež aj v susednom Reithe a Jochbergu ohňostroje. Súčasťou sprievodného programu je okrem iného lyžovanie s pochodňami lyžiarskych škôl. Návštevníci tak môžu očakávať celkovo tri ohňostroje počas troch dní. Máte chuť osláviť prelom rokov v Kitzbüheli?

  1. Hudobný ohňostroj v Ischli

Ako sa na centrum osláv patrí, nenechá sa ani Ischl zahanbiť a uzavrie rok veľkým ohňostrojom. Začína sa 31. decembra o 23:50 hod. na rôznych miestach, ktoré naplnia údolie svetlom a zvukom. Máte chuť osláviť prelom rokov v Ischli?

  1. Párty v Saalbach-Hinterglemme

S viac ako 100 podujatiami ročne sa môže Saalbach pýšiť ako centrum udalostí. Je preto samozrejmé, že aj na Silvestra sa tu niečo ponúka. Súčasťou „neobmedzenej lyžiarskej šou“ je okrem iného Magic-pistenbully-show, lyžiarska šou s prehliadkou vlajok a obrovský ohňostroj. Saalbach je predurčený k oslave Silvestra. Viac ako 40 chát a après-ski barov čaká na pártychtivých milovníkov Silvestra. Máte chuť osláviť prelom rokov v Saalbach-Hinterglemm?

  1. Pop-ohňostroj v Albergu

Alberg je vždy obľúbenou lyžiarskou destináciou. Na Silvestra, s ohňostrojom a párty bude ešte o to viac žiadaný. Podľa dlhej tradície sa koná 1. januára v Zürs skvelý hudobný ohňostroj. Do taktu známej pop-rockovej muziky budú vystreľované nespočetné delobuchy. O 21 hod. sa začína DJ setom, začiatok ohňostroja je okolo 22 hod. Taktiež na ďalších miestach v Albergu sa toho na prelome rokov veľa deje. Najväčšie silvestrovské párty sa konajú vo vyhlásených kluboch v St. Antone. Na naladenie sa na silvestrovskú noc sa koná v St. Antone 31. decembra od 21 hod. lyžiarska šou „Schneetreiben“ so 150 lyžiarmi, svetelnými projekciami, 3D efektami a záverečným ohňostrojom. Máte chuť  osláviť prelom rokov v Albergu?

  1. Noblesný Silvester v St. Moritz

V Engadine vo Švajčiarsku sa prechod od starého roka k novému oslavuje predovšetkým štýlovo. V St. Moritzi ponúkajú hotely silvestrovské gala menu, tanečné párty a živú hudbu. Takto sa koná pravidelne napr. v Hoteli Suvretta House silvestrovský bál „Karneval v Riu“. Zaznejú tu južanské rytmy, ponúkajú sa brazílske predstavenia a oslavuje sa v smokingu so šampanským. Máte chuť osláviť prelom rokov v St. Moritzi?

  1. Lyžovanie v mesačnom svite na Matterhorne

Jedinečná kulisa na Vás čaká v lyžiarskom stredisku Matterhorn, ktoré je lyžiarskym rajom a zároveň najslávnejšou zo všetkých švajčiarskych hôr. S Matterhornom v pozadí vyzerá silvestrovský ohňostroj ešte vznešenejšie. V Zermatte sa nachádza 60 barov a nočných klubov, ktoré poskytujú mnohé príležitosti na vydarenú nočnú párty. Počas splnu sa lyžuje v mesačnom svite s čelovými lampami a na záver sa môžu účastníci tešiť na fondue. Máte chuť osláviť prelom rokov v Zermatte?

7. Svetelný festival vo Val d’Isère,

Vo francúzskom luxusnom lyžiarskom stredisku Val d’Isère, ktoré prevádzkuje vlekovú sieť spolu so strediskom Tignes sa toho počas Silvestra veľa deje. Pešie zóna v centre Val d’Isère sa každý rok v decembri mení na dejisko „Airstar Night Light“. Pri tejto svetelnej šou sú ulice špeciálne osvetlené a sú na nich vystavené a naživo vyrezávané ľadové sochy. Predstavenie je sprevádzané živou hudbou, ohnivou šou a vareným vínom. Máte chuť osláviť prelom rokov vo Val d’Isère?

  1. Silvestrovský vlak v Zillertale

V Zillertale prišli s netradičným nápadom. Na koľajniciach slávnej Zillertalskej železnice premáva na prelome rokov láskyplne vyzdobený „silvestrovský vlak“. Nostalgická parná lokomotíva, ktorú riadi čestný rušňovodič premáva cez desať staníc od Jenbachu po Mayrhofen. Na začiatku hrá hudobná skupina a čestní hostia obdržia pohár sektu. Následne sa počas jazdy vo vlaku hoduje a oslavuje. Vstupenky na túto mimoriadnu jazdu poskytuje priamo Zillertalska železnica. Máte chuť osláviť prelom rokov v Zillertale?

  1. Pokojne alebo rýchlo v Öztale

Öztal je považovaný za garanciu biely Vianoc a tiež za zasnežený prelom rokov. Sölden je pre mnohých prvou voľbou. Atraktívne lyžiarske stredisko s približne 260 km zjazdoviek a miesto s mnohými možnosťami nočného života je bezpochyby skvelou destináciou. V après-ski Hochburg je lyžiarska dovolenka na Silvestra poriadne horúca a 01. januára sa koná v meste veľká oslava. Ako tichšia, divoko romantická a veľmi zasnežená lyžiarska destinácia pre koniec roka sa odporúča Obergurgl-Hochgurgl, asi 14 km od Söldenu. Dedinky v nadmorskej výške 1 930 príp. 2 150 m pokojne uzatvárajú Öztal v jednoduchej fantastickej horskej scenérií s malým ruchom a veľkým pokojom. Máte chuť osláviť prelom rokov v Öztale?

  1. Novoročné skoky v Garmisch-Partenkirchene

Nakoniec, po všetkých oslavách to zakončíme športom. V Garmisch-Partenkirchene sa nový rok privíta tradičnými novoročnými skokmi. 01. januára sa stretnú „hviezdy vzduchu“ pri druhej zastávke turnaja štyroch mostíkov na veľkom olympijskom mostíku v meste. SnowTrex Vám želá dobrý let! Máte chuť osláviť prelom rokov v Garmisch-Partenkirchene?

Autor článku: Lenka Tatárová, TravelTrex GmbH
Foto na titulke: © Jamie Fenn | Unsplash

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej