ONLINE MAGAZIN

Nevšedné gastronomické zážitky v Českej republike

Nevšedné gastronomické zážitky v Českej republike. Na večeru do reštaurácie by si zašiel každý. Užite si však jedlo trochu inak!

Dnešná doba praje zážitkom. A to aj gastronomickým. Radi svoj čas venujeme niečomu, čo je iné, nevšedné a tomu, o čom potom môžeme ešte dlho rozprávať. Na českej gastronomickej scéne nie je o zaujímavé zážitky núdza. Ako huby po daždi vyrastajú nové podniky, ktoré sa zameriavajú na exotickú kuchyňu, alebo sa naopak vracajú ku koreňom typických českých jedál. Zvláštne miesto medzi novými podnikmi však majú miesta, kde vám pripravia nielen výbornú večeru, ale naservírujú vám k nej aj dokonalý zážitok. A také miesta vám dnes ukážeme.

Forbidden Taste

V Prahe vyrástol veľmi zaujímavý koncept reštaurácie, tzv. pop-up. Podnik sa zjaví len na jeden večer a vy máte o nevšedný zážitok postarané. Už ste jedli v galérii, obchode, pivnici alebo hangári? Aj na týchto miestach sa môže odohrať dokonalá večera. Forbidden Taste je prvá ozajstná pop-up reštaurácia v Prahe nového konceptu. Lokalita, kde milovníci dobrého jedla zasadnú k stolom, rovnako ako celé menu a kuchársky tím, zostane utajená až do posledného okamihu. Všetky podrobnosti sa totiž dozviete až v deň, keď sa večera koná. A niektoré sa dokonca dozviete až počas jedla! Nutnosťou je registrácia vopred cez webové stránky. V deň konania dostanú účastníci textovú správu a e-mail s podrobnými informáciami. Podujatia sa môže zúčastniť maximálne 30 osôb. Jednu rezerváciu je možné vykonať pre maximálne dve osoby. Po jedle je priestor na pohárik a zdieľanie zážitkov so spolustolovníkmi.

http://forbiddentaste.com

Manifesto – tak trochu iný pop-up

V Prahe nájdete miesto, ktorý aktuálne fungujú ako gastronomický raj.
Miesta, ktoré zívala prázdnotou, ale teraz sa hemžia ľuďmi, žijú kultúrnymi eventy a uprostred dizajnérsky vyladeného prostredia, ponúka chute z celého sveta, miestne pivo a špeciálne drinky. Manifesto si získalo obľubu a jeho sláva už znie aj za hranicami. Dokonca až tak, že aj Parížania tento koncept Prahe závidia.
Ale zatiaľ, než sa začne stavať, sú to miesta, o ktorých sníva každý foodie. Miesta zaplnené prepravnými kontajnermi a plné pop-up bufetov, fuison reštaurácií pod šírym nebom, barov a dizajnových obchodíkov. Manifesto nájdete medzi pražskou autobusovou stanicou Florenc a Masarykovou stanicou. A pozor, platba iba bezhotovostne kartou!

www.manifestomarket.com

Manifesto

Manifesto

Manifesto

 

Dinner in the Sky

Nič pre tých z nás, ktorí trpia strachom z výšok! Názov totiž nie je zvolený len tak. Myšlienkou a konceptom Dinner in the Sky je ponúknuť nezabudnuteľné kulinárske zážitky spolu so skvelou atmosférou a úchvatnými výhľadmi na mesto. Ako na to? Skrátka večer zasadnete k stolu a špeciálna plošina vás vyzdvihne do výšky až 50 metrov nad zemou. Je to zážitkový koncept, ktorý sa osvedčil po celom svete, a v Prahe ho budete môcť prežiť počas septembra v Riegrových sadoch na Vinohradoch. Spolu s vami si bude nad mestom svoj večer užívať ďalších 21 spolustolovníkov. K dispozícii vám bude šéfkuchár so svojím tímom.

Dinner in the Sky

Dinner in the Sky

Na večeru do bytu

Na severozápad od Prahy, v malej dedinke Kmětíněves, už od roku 2011 funguje manželský gastronomický projekt Bytová restaurace Na faře. Hostitelia radi uvítajú návštevníkov pri stole priamo u seba doma. Koncept vznikol úplne spontánne, z priateľských stretnutí nad dobrým jedlom v niekoľko storočí starej bývalej fare. A prečo vám zmieňujeme zrovna túto bytovú reštauráciu v malej dedinke za Prahou? Pretože – ako sa zdá – s týmto nápadom boli v Českej republike úplne prví. Veľmi dobre hodnotenou bytovou reštauráciou je napríklad v Prahe obľúbená tá s názvom Čtyři schody. Pri Telči medzi Čechami a Moravou v obci Nová Říše sa zase vyhupla Bytová restaurace Venkovanky. Tú len tak českí foodie nevynechávajú. Hoci to väčšina z nich má celkom od ruky.

 

Viac informácií a inšpirácií nájdete na:

http://www.kudyznudy.cz/

www.manifestomarket.com

http://forbiddentaste.com/

https://prague.dinnerinthesky.cz/

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej