ONLINE MAGAZIN

Bezdrôtová nabíjacia stanica 3v1 pre iPhone, Apple Watch a Airpods

Ekosystém, aký má Apple len tak nenájdete. Ich zariadenia sú navzájom dokonale prepojené a dokážu perfektne spolupracovať. Nečudo, že keď si niekto kúpi iPhone, začne poškuľovať po hodinkách Apple Watch a samozrejme slúchadlách AirPods. Všetky tieto zariadenia však treba nabíjať.

Dobíjanie len tak káblom je… No, povedzme že minimálne nepraktické. Novšie modely Apple gadgetov sa predsa už dajú dobíjať aj bezdrôtovo a pohadzovať ich len tak niekde po stole, to sa nerobí. Ideálnou voľbou pre každého majiteľa je nejaká nabíjacia stanica, ktorá bude vyzerať dobre a poskytne ten správny komfort. Presne takú sme pre vás vďaka e-shopu MP3.sk otestovali.

Bezdrôtová nabíjačka na Apple iPhone, prišla v zaujímavom trojuholníkovom balení. Je to určite praktickejší obal, než hranatá krabica, pretože keď sa boxy rozumne naskladajú, môžete ich poľahky prepraviť dvojnásobok a to trochu znižuje náklady. Balenie je však skromnejšie – samotná nabíjacia stanica, kábel s USB-C konektorom a jednoduchý manuál. Očakávali by sme možno skôr konektor lightning, ale kábel s konektorom typu C tu bol zvolený zámerne, pretože je stavaný na vyšší prúd a keď chcete naraz nabíjať viac zariadení, narážate už na limity klasického USB. V našom prípade má nabíjačka 15 watt, čiže cez káble tečie prúd 3A (pri 5V). Samozrejme treba si dokúpiť správnu USB nabíjačku, ale tá dnes stojí pár eur (jednu z tých zaujímavejších vám určite čoskoro predstavíme). Ak máte nový Macbook, tak môžete použiť aj túto nabíjačku. Odporúčané sú moderné nabíjačky, ktoré podporujú aj rýchlonabíjanie a vedia sa prepnúť do režimu napr. 12V/2A alebo 9V/2,7A.

Samotný nabíjací dock je výborne navrhnutý. Dizajn je elegantný a oceňujeme aj drobné vychytávky napr. v podobe jemného svetelného pásiku (LED prstenec) v podstavci stojana. „Dýchajúci“ svetelný efekt znázorňuje zároveň aktuálny stav nabíjania, čo je praktické. Ak dock postavíte povedzme na nočný stolík a svoje gadgety dobíjate cez noc, nie je to až tak rušivé. Za samozrejmosť považujeme ochranné mechanizmy pri dobíjaní, pričom sa kontroluje teplota, skrat, overcharge a overvoltage, takže vaše zariadenia sa dobíjajú fakt bezpečne.

Dock je ako ste iste pochopili typu 3-v-1, čo znamená súbežné nabíjanie 3 zariadení – telefón, hodinky a krabičku AirPods. Určený je primárne pre iPhone, ale použiť sa dá aj pre iný telefón s bezdrôtovým dobíjaním Qi ako sme sa mohli presvedčiť. Telefón netreba žiadnym spôsobom špeciálne uchytiť – jednoducho ho postavíte, resp. len opriete o stojan a okamžite sa dobíja. Uhol, pod ktorým stojí je zvolený precízne, pretože sklon je optimálny pre pozorovateľa. Áno, aj počas dobíjania môžete napr. sledovať film, alebo si prečítať správu z FB, mail, či prezrieť fotky na Instagrame. V stojane sú umiestnené 2 cievky, takže sa bude telefón dobíjať aj keď ho otočíte o 90° (landscape napr. pri pozeraní videí), alebo keď ho položíte na stojan dolu hlavou. Je to drobnosť, ale práve na nej vidno, že sa tvorcovia trochu pohrali a premysleli si to dopredu – presne v duchu detailov, ktoré preslávili Apple.

 

Hodinky Apple Watch držia na ramene pomocou magnetu, čo je tiež praktické. Tu asi nie je čo popisovať, tak prejdeme rovno k tretej časti docku – k AirPods. Pre krabičku slúchadiel tu zo základne trčí malý Lightning konektor. Vďaka konektoru nemusíte nič riešiť – ak máte najnovšiu krabičku s podporou pre bezdrôtové dobíjanie môžete použiť stojan pre telefón, ale ak máte „základnú“ alebo staršiu verziu, dobijete ju tiež bez problémov cez konektor Lightning. Aj vďaka tomuto drobnému detailu ide naozaj o univerzálny dock. A ak to tu náhodou ešte nezaznelo, tak všetky zariadenia sú dobíjané súčasne, každé s vlastným kontrolérom, ktorý sa automaticky po skončení nabíjania prepne. Pokiaľ chcete celú stanicu vypnúť, stačí sa jednoducho dotknúť tlačidla na podstavci, ktoré vypne celý dock.

Záver: 

Nabíjacia stanica šetrí miesto, pretože je možno len o kúsok väčšia ako iPhone položený na stole. Vyzerá výborne, elegantne, takže sa dá jednoducho zakomponovať do interiéru domácnosti. Ako veľmi praktické mi napríklad príde mať ju nielen na kancelárskom stole v pracovni, kde pri práci máte svoj mobil „na očiach“ a nezmeškáte jedinú správu, alebo aj na nočnom stolíku vedľa postele. Praktické je, že keď si raz zvyknete na „toto je miesto na odkladanie telefónu a príslušenstva“, nebudete ho už hľadať pod kopou papierov na stole. Aj preto môžeme bezdrôtovú nabíjačku na Apple iPhone, odporučiť ako špičkový produkt.

 

Zapožičal na test: MP3.sk
Cena: aktuálne v akcii za 49.99€
Link na produkt: https://www.mp3.sk/bezdrotova-nabijacia-stanica-3v1-pre-iphone-apple-watch-a-airpods-p-398969.html

Mohlo by vás zaujímať:

Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej