ONLINE MAGAZIN

Prinášame JAZZ do srdca Tatier

Už tento október čaká Tatranskú galériu v Poprade instantná dávka jazzu na prvom jazzovom festivale pod Tatrami. ONE TWO JAZZ FESTIVAL sa bude konať počas dvoch októbrových piatkov, aby aj keď ten prvý niečo máte, ste stihli ten druhý. Každopádne najlepšie výsledky na vašej duši garantujeme po návšteve oboch dní.

V dňoch 18. a 25. októbra vám občianske združenie Naturalista prinesie do Popradu umelcov slovenskej jazzovej scény. Môžete sa tešiť na mená  a hudbné telesá, ako The CoolCatz, Arpád Farkaš a Ján Kopčák Duo, Alan a Štefan Bartuš Trio a Milo Suchomel. Sprievodný program, výstava jazzovej fotografie, sa pripravuje v spolupráci s Tatranskou galériou, pod kurátorskou záštitou riaditeľky galérie, Anny Ondrušekovej.

Festival je určený všetkým vekovým kategóriám a keďže je Slovensko známe folklórnou tradíciou a láskou k festivalom od západu po východ, veríme, že One-two jazz festival osloví milovníkov a aj budúcich milovníkov jazzu z celého Slovenska. Cieľom festivalu je prezentovať stálice jazzovej scény, ale i nové jazzové talenty a postupne naučiť vnímať obecenstvo rôzne druhy jazzového žánru, podporovť rozmanitosť jazzovej scény, rozvíjať a rozširovať jazzovú komunitu v meste Poprad a jeho okolí.

 „Poslaním jazzového festivalu ONE TWO JAZZ v Poprade je prostredníctvom špičkovej slovenskej jazzovej scény obohatiť kultúrne dianie v meste a začleniť mesto Poprad do jazzovej kultúrnej mapy. “ Lucia Matušíková a Tatiana Dučaiová, zakladateľky festivalu ONE TWO JAZZ a Naturalista o.z.

Viacej informácií aj na www.onetwojazz.sk a www.tatragaleria.sk

 

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej
Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej