ONLINE MAGAZIN

Fotosúťaž Huawei InFocus: Týmito zábermi očarili Slováci

Prihlasovanie fotografií do súťaže Huawei InFocus je ukončené. Ešte predtým, ako spoznáme výsledky a teda aj víťaza hlavnej ceny 10 000 eur, prinášame výber pôsobivých fotografií, ktorými do súťaže prispeli slovenskí autori. Ide o jasný dôkaz, že umelecké zábery zhotovené smartfónom sa tešia veľkej popularite aj u nás.

 O výhru zabojovalo 3000 Slovákov

„Tento rok sa do súťaže Huawei InFocus prihlásilo okolo 3000 účastníkov zo Slovenska a je úžasné vidieť tie kvantá krásnych fotografií, s ktorými ľudia súťažia. Som prekvapená, koľko z nich je veľmi vyspelých po technickej aj ideovej stránke. Keďže súťaž je stredoeurópska, dostať sa do finále bude veľmi náročné. Rozhodli sme sa preto ukázať 10 fotografií, ktoré sa najviac páčili nášmu tímu v slovenskom Huawei,” hovorí Ela Dekánková, PR manažérka Huawei Slovensko.

Úlohou súťaže Huawei InFocus je nielen upozorniť na stále rastúcu obľubu mobilných fotiek, ale zároveň aj vypátrať talentovaných fotografov, ktorí k zhotovovaniu vydarených snímkov používajú smartfóny. Nádejní umelci môžu súťažiť v šiestich kategóriách, zameraných na posúvanie hraníc vizuálnych zážitkov – #Emotion Tag,

Faces, Hello, Life!, Going the Distance, Storyboard a nechýbala ani video kategória, ktorá niesla názov Life Now.

Najväčšia šanca vyhrať

„Kategória Storyboard ponúka každoročne najväčšiu pravdepodobnosť výhry, pretože do tejto kategórie sa ľuďom príliš nechce. Na Slovensku v nej máme prihlásených len 13 diel. Ide o náročnejší formát, ktorý si vyžaduje súbor 9 fotiek. Tie musia mať rovnaký formát, spoločnú myšlienku, príbeh alebo farebnosť. Takže percentuálne najvyššia šanca dostať sa do finále je práve tu,” približuje Ela Dekánková.

„Držíme palce všetkým Slovákom, aby sa dostali v súťaži čo najvyššie a pokojne aj siahli po najvyššej cene 10 000 eur.“

Prinášame výber fotografií, ktoré do Huawei InFocus prihlásili slovenskí súťažiaci. Nezabudnite, že hoci je prihlasovanie fotografií do súťaže už uzavreté, hlasovať za tú najpôsobivejšiu stále môžete – a to do 18. augusta 2019. Všetky prihlásené zábery a videá nájdete na stránke https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/sk/.


Alexandra Storyboard


Ivan Blinka Going the Distance


Ondrej Cizmar #Emotion Tag


Jakub Dubnicka_Going the Distance


Matúš Orkuty Going the Distance


Jana Solanska Hello, Life!


Marek Vaco Going the Distance


Marek Vaco #Emotion Tag


Marek Vaco Hello, Life!

Fotografia na titulke: Alexander Földváry Faces

    

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej