ONLINE MAGAZIN

Hotel Granit Smrekovica ***

Horské prostredie ďaleko od ruchu mesta a ciest, čisté ovzdušie, ticho, v obklopení lesa v nadmorskej výške 1428 m. n. m, to je azda tá najlákavejšia vizitka Hotela Granit Smrekovica, pre tých, ktorí hľadajú pokojné miesto na Slovensku.  Tento hotel sa nachádza na hrebeni Veľkej Fatry. Za ideálneho počasia priamo z hotelovej izby, či modernej reštaurácie dovidíte až na neďaleké pohoria, Malú Fatru, či Chočské vrchy.

Okrem toho, že návštevníkov Hotela Granit Smrekovica rozhodne uchváti priam až panenská príroda, netreba opomenúť fakt, že ide o zónu najvyššieho stupňa ochrany, keďže sa hotel nachádza v 5. stupni ochranného pásma, o čom svedčí aj výskyt vzácnych druhov rastlín a živočíchov v neďalekom okolí.

Tým, že Hotel Granit Smrekovica sa nachádza cca 9km od mestského ruchu, ponúka svojim hosťom zaručené miesto pre oddych a celkovú regeneráciu.

Ak sa pýtate, či je na Smrekovici čo robiť a aké toto jedinečné prostredie ponúka vyžitie, odpoveď je jednoznačná –  na svoje si prídu nadšenci či letného, ako aj zimného obdobia na horách. V zime je skvelým východiskovým bodom pre skialpinistov, milovníkov snežníc, či turistov obľubujúcich výstupy so snežnými mačkami. V areáli hotelového komplexu sa nachádza i lyžiarsky svah s vlekom, prírodné upravované klzisko a na svoje si prídu aj prívrženci bežiek.

Celoročne je v prevádzke i síce menšie, ale o to útulnejšie moderné wellness, GRANIT SPA, so saunami, oddychovou zónou, jacuzzi a s možnosťou využitia služieb maséra.

Počas letnej sezóny návštevníkov Smrekovice privíta rozviknutá a vždy zelená prírodná scenéria, ktorá láka na aktívne prežitie voľných dní. Či už ide o turistiku, výstupy na okolité pohoria, prechod cez hrebeň alebo cyklistiku, zaručene o aktivity nie je núdza. Navyše bicykle sú k dispozícii na zapožičanie aj priamo v hotelovom komplexe. Rovnako je k dispozícii aj vonkajšie outdoorové ihrisko, kde je možnosť zacvičiť si priamo na čerstvom vzduchu.

Zaujímavosťou hotela je neodmysliteľne hotelové kino, ktoré je zaujímavé tým, že je najmenším a súčasne najvyššie položeným kinom na Slovensku. Chcete si svoj obľúbený film či seriál pozrieť na veľkom plátne? Prečo nie, v Hoteli Granit Smrekovica je to možné.

Taktiež sa myslí i na rodiny s deťmi, čomu je prispôsobený aj detský kútik, ktorý sa nachádza naproti Ružovému salóniku. Ružový salónik je niečo ako vaša obývačka s množstvom kníh, kde si môžete vypiť obľúbenú kávu a čítať si v pohodlí, zatiaľ čo vaše ratolesti sa zahrajú v kútiku a vy na nich dovidíte. Taktiež vo vonkajších priestoroch lúky je vytvorené pre deti moderné ihrisko. Pre väčšie deti je pripravený taktiež aj výber z hier, určených pre herné konzoly, ktoré sú taktiež súčasťou vybavenia Hotela Granit Smrekovica. Chcete si zahrať stolný tenis alebo biliard? To nie je problém, pretože hotel disponuje aj tým. Súčasťou hotela je samozrejme aj Wi-Fi pripojenie, ktoré je ponúkané klientom grátis.

Čo sa týka ubytovacej a stravovacej časti – útulné izby a z nich výhľad na okolie sú u klientov v obľube. Budete mať pocit, že obývate horskú chatu, hoci sa nachádzate v hoteli s istou vybavenosťou.

Hotelová reštaurácia je k dispozícii hosťom počas celého dňa, či už ide o raňajky a večere formou bufetových stolov, obedy formou výberu z troch jedál, alebo ponuku minutiek. Kuchyňa a pokrmy sú hodnotené klientami veľmi dobre a chutne, nakoľko si či už na ponuke jedál, ako aj na príprave a spracovaní dáva personál kuchyne maximálne záležať. Rovnako v reštaurácii nájdete aj širokú ponuku teplých i studených alkoholických a nealkoholických nápojov.

Ešte stále premýšľate, či sa oplatí hľadať atraktívne miesta na Slovensku, kde by to mohlo stáť za to? Nehľadajte, príďte a využite možnosti, ktoré ponúka Hotel Granit Smrekovica.

Navyše nezabudnite, že i Vy si môžete u zamestnávateľa nárokovať na príspevok na rekreáciu, tak prečo nie?

Viacej informácií aj tu:

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej