ONLINE MAGAZIN

Sklo v tej najkrajšej podobe – Skláreň Kaiserhof v Štajersku

Vítame Vás vo svete sklenených snov!
Vítame vás v sklárni sklárskeho majstra Andreasa Hafnera.

V tejto jedinečnej manufaktúre sa tvoria sklárske umelecké diela, pod odborným dohľadom skúsených sklárov.
Z jednoduchých a základných surovín, ako je kremenný piesok, potaš a uhličitan sodný, sa tu vytvárajú jedinečné a sofistikované poháre, vázy a nápadité štruktúry.

Sklené výrobky, ktoré sú vytvárané z tajných a dômyselných postupov.
Tvorba sklenených diel s farebným spektrom a za použitia jednoduchých nástrojov – nožníc, klieští, pinzety a rúk – je základom dlhoročnej histórie práce a výroby skla

V manufaktúre Kaiserhof sa tvoria filigránske poháre a krásne unikátne predmety zo skla.

Výroba skla v tejto manufaktúre sa prísne podriaďuje starým a overeným postupom pri výrobe a spracovaní skla. V ponuke je množstvo umelecky vytvorených svietnikov, váz, misiek  i šperkov.

Každý návštevník, ktorý tuto manufaktúru a predajňu v jednom navštívi, má nekonečné možnosti pri výbere z tejto ponuky. A zároveň je, tak povediac v centre tvorby umeleckých sklenených diel.

Manufaktúra Kaiserhof, pod vedením Andreasa Hafnera organizuje kurzy fúkania skla. Kurzy si nielen pre dospelých, ale aj pre deti. Zároveň odborníci v tejto sklárni vám predvedú svoje umenie na verejnej ukážke.

V rámci jednotlivých kurzov sa tieto organizujú pre 3 až 4 osoby.

Skláreň Kaiserhof organizuje pravidelne detské sklárske dielne, kde si deti vyrobia sklenenú odmerku a tak si môžu sami vyskúšať, aká je práca so sklom. V rámci školenia pre dospelých, sa dvoj až troj člennej skupinke venujú dvaja profesionálny sklári.
Počas troch hodín praktickej výuky, sa záujemci naučia úchvatné techniky a efekty pri výrobe sklenených produktov.

V prípade, že by ste sa chceli čo to naučiť v rámci sklárskej výroby a tvorby, môžete kontaktovať pána Andreasa:

 

Kontakt:

Kaiserhof Glasmanufaktur Andreas Hafner

Hauptstraße 13 Kaiserhoftrakt

8692 Neuberg an der Mürz

Rakúsko

Tel: +43 3857 20159 Mobil: +43 664/4069704   office@kaiserhof-glas.at

Otváracia doba (marec – december)

Utorok 09:00 – 17:00 Streda 09:00 – 17:00 Štvrtok 09:00 – 17:00 Piatok 09:00 – 17:00

Sobota 10:00 – 16:00 Nedeľa 11:00 – 16:00

Zatvorené január a február a pondelok.

 

K dispozícii je bezbariérový prístup. V zime sa informujte o snehových podmienkach. V areáli opátstva sa nachádza priamo na parkovisku autobusu (príjazdový kostol) verejné WC. Tak isto pre imobilných návštevníkov je  k dispozícii toaleta.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej