ONLINE MAGAZIN

Sankt JOhann in Salzburg-JO, je ideálnym regiónom na prázdniny

…od Salzburgu je táto krásna oblasť  vzdialená po ceste  A10, len niekoľko desiatok kilometrov, smerom k údoliu Gastein, necelých 50 minút..

Búrlivá voda  v tiesňave, neopísateľne pekná panoráma, medzi tým stovky kilometrov malebných chodníčkov cez pastviny, to je oblasť Sankt Johann-St.Johann in Salzburg. Známa tiesňava Liechtensteinklamm, atmosféra vôkol,  je ako obrázok na pohľadnice. Je už svetovo známa. Hučiace vodopády a v miestach taká úžina, že obloha je len malým modrým pásikom. Už od roku 1875 fascinuje  okoloidúcich. Meno vzniklo vďaka tomu, že je, bola darom od kniežaťa Liechtensteina, ten ju venoval  širokej verejnosti. Dal postaviť mosty a schody, aby si ľudia mohli vychutnať jej krásu. A odvtedy ju veru navštívilo milióny ľudí. Je obľúbenýnm výletom aj pre rodiny s deťmi, dobrá a pevná obuv, vhodné oblečenie, podľa ročného obdobia a krásny zážitok z výletu do  rokliny Liechtensteinklamm, v St.Johann in Pongau budete mať zaručený.

Aj cyklisti nájdu okolo Sankt Johann in Salzburg rôzne trasy pre rôzne druhy obtažnosti a kondičku: krátke trasy na železných tátošoch pre rodičov s deťmi, až po tristo kilometrov dlhú trasu, zvanú Tauernradweg, popri rieke Salzach. Ľahké chodníčky pre  mountainbajky ale aj náročné trasy.  Pre tých, ktorí majú radi e-bike, sú práve tu vhodné cesty, chodníčky, trasy samozrejme aj s možnosťou zastaviť sa v typickej, horskej chate s dobrou domácou kuchyňou a osviežením. Na rieke Salzach je deväť trás na behanie, dve nordic – walking trasy a dve „fitness studia“ pod holým nebom – v Sankt-Johann in Salzburg.

A niečo pre deti?

Vo výške 1.750m nájdete raj pre deti. Kde? Na kopci Geisterberg, práve tu St. Johann. Len pred niekoľkými dňami zmizol posledný sneh, a už je na kopci Geisterberg opäť veselo. Park zážitkov  na  Geisterbergu ožíva detským džavotom. Pohodlne sa posadíte do lanovky či pekne pomaly si vyšliapete so svojimi ratolesťami príjemný kopec až na samý vrchol. Sú tu  stanice, rôzne, na tríbenie si pamäti, či nový zámok duchov. Z najvyššieho bodu na vyhliadkovej platforme veže na  Gernkogel-Gipfel, majú malí i veľkí krásny pohľad na panorámu hôr, aj pohľad na viac ako štyridsať menších i väčších staníc: veže na lezenie, vodné hry, hojdačky, klźačky, lavičky s vyhliadkou, miesto s vílami a trasa škriatkov – deti budú so záujmom počúvať rozprávky a príbehy o lesných duchoch a škriatkoch.

Otvorené je:

Od 08.06.- 06.10.2019 denne od 09 -17.00 hodiny.

Viac na:

www.josalzburg.com

a www.kamkam.eu

 

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej