ONLINE MAGAZIN

PRIPRAVTE SA NA LÁŽO-PLÁŽO

Dokážete si predstaviť leto bez poriadnej kúpačky? My teda nie! Nech už vyrazíte s deťmi na pieskovú morskú pláž pod palmy alebo romantický breh slovenského rybníka, nezabudnite si so sebou vziať zopár nevyhnutností.

Plavky a iné oblečenie a doplnky

Na plavky asi nezabudnete, teda pokiaľ nie ste práve vyznávačmi nuda pláží. Pribaľte ale aj vhodné oblečenie na cestu k pláži, do reštaurácie alebo na prechádzku do mesta. Pre dievčatká napríklad šatôčky, tuniku alebo šatku, pre chlapčekov šortky a tričko. Hlavičky chráňte pred slniečkom klobúčikom alebo šiltovkou, oči slnečnými okuliarmi. Keď sa okúpete, prezlečte detičky do suchého spodného prádla.

Žabky a topánky do vody
Najpraktickejšou obuvou na pláž sú jednoznačne žabky, ktoré môžete krásne zladiť s iným oblečením. Pokiaľ sa chystáte k moru s kamenitým dnom (napríklad do Chorvátska), budú sa vám hodiť aj topánky do vody.

Podložka, deka, uterák
Pre pohodlné „leháro” na pláži odporúčame mäkkú podložku s dekou. Na niektorých plážach sú k dispozícii aj lehátka, niekedy za poplatok. Uterák alebo osušku na utretie hádam ani nemusíme pripomínať.

Slnečník
Na niektorých miestach pri mori ťažko nájdete tieň alebo tam často fúka. Vybavte sa teda radšej slnečníkom či plážovým stanom, nech sa máte kam schovať.

Krémy na opaľovanie
Hlavne malinké deti je treba chrániť pred slniečkom krémami s vysokým faktorom. A nielen telíčko, aj na pusinku použite ochranný balzám na pery.

Desiata a pitie
Ak si chcete kúpanie s vašimi miláčikmi užiť v kľude a pohode, rozhodne nezabudnite zabaliť niečo dobré na papanie a samozrejme aj na pitie. Na slniečku býva veľký smäd.

Hračky k vode i do vody
Bez nafukovačky, šnorchla, plutiev, ale tiež vedierka do piesku či balónu sa na pláž ani nevydávajte. Pridať môžete ešte karty, cestovné človeče, bedmintonové rakety, knižku alebo frisbee.

Plážová taška
A teraz všetko pekne zabaľte do poriadnej plážovej tašky, alebo aj do menších detských taštičiek pre malých pomocníkov, a hurááá k vode! :o)

 

Poznámka: Všetky výrobky nájdete v sieti predajní PEPCO na Slovensku aj v Českej republike. Tovar na predajniach sa môže líšiť.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej