ONLINE MAGAZIN

Obľúbený Cyklobus a Turbus sú opäť tu !

S príchodom novej letnej sezóny štartuje aj stále populárnejší Cyklobus. Ten minulý rok lámal rekordy a potvrdil, že medzi obdobnými projektami na Slovensku nemá konkurenciu.

Cyklobus aj tento rok odvezie cyklistov z Banskej Bystrice do obľúbených horských lokalít s najkrajšími výhľadmi. Na našej stránke www.centralslovakia.eu/cyklobus pre turistov a cykloturistov opäť zverejníme odporúčané turistické a cykloturistické trasy. Cyklobus sme plánovali tak, aby čo najlepšie nadväzoval na prichádzajúce železničné spojenia do BB, či na spoje MHD“, informuje Jiří Pěč, výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko.

Tento rok je novinkou nová trasa na Chatu nad Tajovom, ktorá tak doplní pôvodné trasy z minulého roka (Donovaly, Šachtičky, Hrochoť – Kyslinky, Malý Šturec). V minulej sezóne prepravil historicky najviac cyklistov a veríme, že tento rok bude opäť úspešný., dopĺňa Dominika Moravčíková, destinačný koordinátor OOCR Stredné Slovensko.

Cyklobus štartuje už nasledujúci víkend od 18.05.2019 a bude premávať počas víkendov a sviatkov do 29.09.2019.

Spolu s Cyklobusom sa po ročnej prestávke vráti Turbus, ktorý bude premávať z Banskej Bystrice až na Kráľovu studňu. Sprístupní tým nádherné výhľady mnohým turistom a súčasne pôjde o šetrnejší prístup k životnému prostrediu, keďže namiesto toho, aby išiel do národného parku každý svojím osobným autom, pôjdu len jedným autobusom. Prvýkrát sa môžete Turbusom odviezť 25.05.2019 počas celoslovenského stretnutia turistov a čitateľov časopisu Krásy Slovenska. Jeho prevádzka je plánovaná počas víkendov a sviatkov do 27.10.2019.

Trojicu letných turistických autobusov uzatvorí Astrobus, ktorý turistov dovezie takmer ku hviezdam na Kráľovu studňu. Ide o unikátny produkt s dopravou, ubytovaním, pozorovaním hviezd teleskopom a hvezdárskym výkladom v Parku tmavej oblohy, kde je minimálny svetelný smog a vynikajúce podmienky na pozorovanie hviezdnej oblohy. Nadväzovať na to bude novinka tejto sezóny – gastro produkt „Za vínom a syrmi pod hviezdami na farme Hiadlovských“ a „Horehronský astrovlak“.

Termíny Astrobusu sú zverejnené na facebookovom profile Central Slovakia a aj na webe kralovastudna.com

Informácie ktoré boli uverejnené v roku 2018, platia aj pre rok 2019.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej