ONLINE MAGAZIN

Úspešný rok pre Hondu

Motocykle Honda zažívajú na Slovensku rekordné predajné úspechy. Skončil sa rok 2018, ktorý pre Hondu na Slovensku priniesol množstvo „naj“.

Kumulatívny predaj 1380 kusov je podľa štatistík združenia dovozcov rekord v histórii Slovenska. Tento počet predaných motocyklov predstavuje 23,4% predaja motocyklov na Slovensku. Len pre zaujímavosť, druhá najúspešnejšia značka u nás predala  652 kusov, čo predstavuje jej 11% podiel na trhu.


CB650R model 2019

Keď sa pozrieme na európske štatistiky, tak Honda si udržala aj v minulom roku vedúce postavenie s podielom na trhu 18,6%, nasledovaná Yamahou s podielom 14,6%.

Z týchto čísel vidíme, že Honda na Slovensku vyčnieva nad európskym priemerom a patrí teda medzi najúspešnejšie zastúpenia značky v Európe. Za týmto úspechom stojí najmä kvalitná dealerská sieť, podporovaná aktívnou činnosťou importéra.

Na Slovensku sa v minulom roku teda predalo 1380 motocyklov, z toho skútrov bolo 702 ks. Najúspešnejším skútrom bol model PCX s predajom 437 kusov, ktorý sa stal zároveň najpredávanejším motocyklom na Slovensku vôbec.

Najpredávanejšími veľkými motocyklami Honda na Slovensku v roku 2018 boli cestné endurá NC750X s počtom 128 kusov a Africa Twin s počtom predaných kusov 124.

Darilo sa aj minuloročnej novinke Honda Gold Wing, ktorej predaje boli obmedzené celosvetovým nábehom výroby. Na Slovensku sa predalo spolu 22 kusov.

Pred nami je nová sezóna, pre ktorú Honda pripravila nový modelový rad strednej triedy CB500 a CB650 a to vo všetkých prevedeniach – naked, supersport a v prípade CB500 aj cestné enduro.

Najsledovanejšou novinkou je model CB650R, ktorý svojím príchodom doplnil kompletnú rodinu Neo Sports Cafe – unikátnych dizajnových naháčov.


Honda PCX125, model 2018

Ostatné modely prichádzajú do sezóny 2019 s drobnými úpravami a novými farbami. Zákazníci budú mať príležitosť si všetky novinky prezrieť už 14. marca na výstave „Motocykel 2019“ v Bratislavskej Inchebe.

 

Na titulke:

Africa Twin Adventure Sports

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Šport

Hokej už aj z nemožného uhla

Ľad, oheň a vibrácie – to je len zopár príkladov náročných podmienok, ktorým musia kamerové systémy čeliť. Spoločnosť Axis Communications, líder v oblasti sieťového videa, v novom experimente predviedla ako jej kamera dokáže zvládať takmer čokoľvek – napríklad aj keď je zamrazená do vnútra ľadu na hokejovom štadióne. Vďaka tomu zachytila doteraz nevídaný záber.

Čítať ďalej