ONLINE MAGAZIN

NESTVILLE PARK

Objavte čaro jedného z najkrajších kútov severného Slovenska, údolia Tatranského národného parku, Pieninského národného parku a Levočskej vrchoviny, kde v roku 2012 vyrástla expozícia liehovarníctva a tradičných ľudových remesiel – Nestville Park. Nachádza sa len 5 km západne od Starej Ľubovne, v bývalom najmenšom meste Uhorska, v dedinke Hniezdne.

 

Zážitkové programy:

  • Prehliadka expozície

Prehliadka expozície Nestville Park pozostáva z troch častí:

  1. Historickej, kde sú znázornené ukážky ľudových remesiel súvisiacich s liehovarníctvom.
  2. Modernej, ktorá predstavuje jednu z najmodernejších rafinérií na výrobu liehu v Európe.
  3. Tradičnej, ktorou je Rezbárska sála s ručne vyrezávaným obrazom a sklady zrenia whisky. Práve v tejto časti expozície sa degustuje prvá slovenská Nestville whisky.

Dokonalou bodkou na záver je návšteva podnikovej predajne s pamätnými suvenírmi a produktmi Nestville Distillery, v ktorej sa nachádza stručná výstava dejín regiónu.

Prehliadka expozície

  • Rozšírená degustácia

Prehliadku expozície liehovarníctva spojenú s degustačným zážitkom štyroch produktov spoločnosti Nestville Distillery obsahuje program Rozšírená degustácia, ktorý uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové bunky. Vychutnajte si ho v Rezbárskej sále pri jednom z najväčších vyrezávaných obrazov v Európe, ktorý umocní atmosféru degustácie a prinesie vám neopakovateľný zážitok.

Rozširená degustácia

  • Whisky Tour

Zažite v rámci programu Whisky Tour prehliadku expozície liehovarníctva s riadenou degustáciou chutí Nestville whisiek v jedinečnej Rezbárskej sále. Ochutnáte náš klenot – prvú slovenskú Nestville whisky a jej štyri variácie, v ktorých nájdete unikátny chuťový zážitok. V závere programu každého z vás potešíme Nestville darčekom a certifikátom, vďaka ktorému sa tak oficiálne stanete Nestville whisky degustátorom.

Whisky Tour

  • Tradičné minichute

Prehliadku expozície liehovarníctva spojenú s degustačným programom podľa vlastného výberu a drobným občerstvením v podobe závinov, „jednohubiek“ a pagáčov zahŕňa program Tradičné minichute. V rámci degustácie si môžete vychutnať štyri produkty spoločnosti Nestville Distillery v programe Rozšírená degustácia alebo náš klenot – prvú slovenskú Nestville whisky a jej štyri variácie v programe Whisky Tour.

Tradičné minichute

  • Obed/večera v Nestville Parku

Doprajte si gastronomický pôžitok v programe Obed/večera v Nestville Parku, zahrňujúci prehliadku expozície, v závere ktorej sa vám bude servírované chutné menu pozostávajúce zo štyroch druhov tradičných jedál severného Spiša. Vždy je potrebné vybrať si jedno menu podľa svojho gusta. Program je možné spojiť aj s degustáciou, v rámci ktorej si môžete vychutnať štyri produkty spoločnosti Nestville Distillery v programe Rozšírená degustácia alebo náš klenot – prvú slovenskú Nestville whisky a jej štyri variácie v programe Whisky Tour. Jedinečný zážitok môže dotvoriť tradičná ľudová hudba a výnimočné prostredie Rezbárskej sály nadväzujúce na históriu a zvyky regiónu severný Spiš.

Obed a večera v Nestville Parku

  • Plnenie fliaš

Využite jedinečnú príležitosť naplniť si vlastnoručne fľašu Nestville whisky Single Barrel priamo na plniacej linke v Rezbárskej sále Nestville Parku. Nestville whisky Single Barrel je špeciálna edícia v limitovanom počte približne 430 fliaš z jedného suda. Stáča sa ručne vždy len po otvorení jedného suda z bieleho duba, v ktorom dozrieval whisky destilát. Každá fľaša je originálna svojim poradovým číslom, číslom suda, z ktorého bola odobratá, dátumom zrenia a vekom.

Plnenie fliaš

  • Catering

Nestville Park nie je len expozícia, ktorá je nositeľom a oživovateľom tradícií, ale zároveň sa stáva aj strediskom s komplexnými službami v oblasti cateringu. Oslávte tak významné životné jubileá, výročia, svadby a krstiny  v nevšedných priestoroch Nestville Koliby a Rezbárskej sály, ktorá je skvostným dielom miestnych rezbárov. Okrem neformálnych stretnutí sú dokonalým miestom aj na usporiadanie konferencií, teambuildingov či firemných večierkov na utuženie a stmelenie pracovného kolektívu.

 

 

  • Nestville Chocolate

Zavítajte aj do čokoládového kráľovstva Nestville Chocolate, ktoré spája výrobňu čokolády s príjemnou čokoládovňou. Ako jediná čokoládovňa v regióne ponúka vynikajúcu chuť kvalitnej čokolády a predstavuje históriu, samotné spracovanie a výrobu rôznych čokoládových špecialít. Samotná výrobňa čokolády je prepojená s čokoládovňou, v ktorej si môžete posedieť pri šálke horúcej čokolády, kvalitnej káve, chuti belgických praliniek či sladkých zákuskoch domácej výroby a popritom cez sklo pozorovať výrobný proces čokolády. Pre dospelých sú k dispozícií aj originálne čokoládové likéry.

Nestville Chocolate

Viac informácií nájdete aj tu:

www.nestvillepark.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej