ONLINE MAGAZIN

Populárna česká kapela Mirai zahajuje novú éru

Videoklip k singlu ØTCHI hovorí o životnej slučke a vznikol v Londýne

Päť hitov, ktoré rotovali najmä v českých rádiách, Platinový album, ocenenia v anketách Český slavík a Anděl, či raketový nárast záujmu o ich koncerty. Toto je vizitka jednej z najpopulárnejších českých kapiel súčasnosti Mirai s debutovým albumom Konnichiwa z roku 2017. Na tento fenomenálny úspech sa pokúšajú nadviazať novým albumom, ktorý vyjde už na jeseň. Ohlasujú ho singlom ØTCHI (číta sa oči). Kapela predstaví nové hity vo veľkých sálach, vrcholom turné bude koncert v pražskom Forume Karlín.

„Pieseň ØTCHI a klip k nej sú tak trochu osobné spovede. Video naznačuje, že nie je dobré vstupovať viackrát do tej istej rieky. Človek to ale aj tak robí, pretože racionalita nie je na dennom poriadku, minimálne u nás. Ako hlavný hrdina klipu to na konci pochopím. Uvidíme to až v reálnom svete,“ vraví spevák Mirai Navrátil o singli s modernou popovou produkciou, za ktorou stojí Ondřej Fiedler, aktuálne jeden z najvyhľadávanejších mladých producentov v Česku. S kapelou bude spolupracovať na zvuku celého druhého albumu.

Videoklip sa pod taktovkou režiséra Ondřeje Kudyna nakrúcal v Londýne, ku ktorému má spevák veľmi vrelý vzťah. „Podľa rodičov som tam bol dokonca počatý,“ hovorí so smiechom. „Počasie bolo klasicky londýnske, takže celý týždeň neustále pršalo. To nám ale nevadilo. Konceptu a nálade pesničky to pristane,“ dodáva.

Režisér Ondřej Kudyn o klipe povedal: „Námet vznikol pri telefonáte s Ondrom Brejškom zo skupiny Poetika. Prišiel s nápadom životnej slučky, alebo kruhu, v ktorom sa motáme.“ Tipy na lokácie potom štábu posielal spevák Marcell, ktorý sa pohybuje v Londýne. „Poslal po nás svojho kamaráta na letisko, volal sa Joey, je z ČR a my sme ho tam videli prvýkrát. Celým výletom nás previedol a staral sa o nás ako o vlastných, za čo mu ďakujeme. Okrem videoklipu sme si priviezli i nového kamaráta,“ vyzdvihuje Kudyn.

Singel ØTCHI otvára novou éru kapely Mirai. Ta má za sebou mimoriadne nabitý rok. S podporou niekoľkých rádiových singlov sa úspešne zabývala na koncertných pódiách. V slovenských rádiách bodovala najmä emotívna skladba Anděl, ktorá má za sebou silný príbeh. Práve živá prezentácia patrí spolu s prirodzeným talentom písať hitové melódie k najväčším prednostiam skupiny. Sála z nich bezprostrednosť, zohratosť, zdravé sebavedomie, nefalšované muzikantské schopnosti a podmanivá charizma frontmana kapely. Taktiež preto v uplynulom roku patrila skupina Mirai k headlinerom mnohých letných festivalov v Českej republike a tento rok je pred nimi podobne nabitý kalendár.

Na jeseň vyrazí kapela na svoje doteraz najväčšie turné. Po úspešných vystúpeniach v kluboch sa tentokrát presunie do väčších priestorov, kde predstavia celkom nové piesne aj všetky osvedčené hity. Fanúšikom ponúkne novo poskladaný program, ktorého neoddeliteľnou súčasťou bude prepracovaná audiovizuálna show. Vrcholom turné bude koncert v pražskom Forume Karlín.

Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal: https://www.ticketportal.cz/event/MIRAI

MIRAI TOUR 2019

  1. 11. 2019 Herálec – KD Herálec
  2. 11. 2019 Ostrava – hala Tatran
  3. 11. 2019 Brno – Sono centrum
  4. 12. 2019 Praha  – Forum Karlín

Mirai – ØTCHI

http://miraimusic.cz/

https://www.facebook.com/kapelamirai/

 WAV a MP3 sťahujte TU

 

Fotografia na titulke: Videoklip k singlu ØTCHI

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej
Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej