ONLINE MAGAZIN

Týždeň s dvomi sviatkami zvyšuje záujem o autobusy na Schwechat

Bratislava, 25. októbra 2018 – Slovak Lines odporúča nákup lístkov na autobus v predstihu pred Sviatkom všetkých svätých. Autobusový dopravca zaznamenal zvýšený záujem cestujúcich najmä pri linke z Bratislavy na letisko Schwechat a do Viedne. Návyky cestujúcich sa menia: čoraz viac využívajú sviatočné voľné dni na cestovanie do miest naprieč Európou.

Pracovný týždeň s dvojicou štátnych sviatkov citeľne zvýšil dopyt po autobusovej doprave. Ukazujú to štatistiky zákazníckych systémov Slovak Lines. Trendom je rastúci záujem cestujúcich vycestovať na krátku dovolenku letecky do zahraničia aj počas sviatkov. Cestujúcich motivujú nielen voľné dni, ale aj príchod nízkonákladových prepravcov na viedenské letisko, kam ich prepraví linka Slovak Lines z autobusovej stanice Nivy v Bratislave.

„Cestujúci prejavujú zvýšený záujem o autobusovú dopravu po Slovensku aj do zahraničia, a to už od konca tohto týždňa, hlavne v piatok 26. októbra. Mnohí samozrejme vycestujú aj v priebehu nasledujúceho týždňa,“ uvádza hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

 Tento rok pribudol na utorok 30. októbra jednorazový štátny sviatok k vyhláseniu Deklarácie slovenského národa. Pracovať sa nebude ani vo štvrtok 1. novembra v deň Sviatku všetkých svätých. Očakávaný nápor sa tak rozloží na viac dní, pričom cestovné lístky sú vo všeobecnosti ešte stále dostupné.

 Slováci lietajú z Viedne

Slovak Lines aktuálne monitoruje situáciu a dopravu bude posilňovať operatívne podľa potreby. „Zaznamenávame veľký záujem nielen o cestovanie vo vnútroštátnej doprave, ale hlavne o cestovanie z Bratislavy na letisko Schwechat a samozrejme po sviatkoch z viedenského letiska smerom naspäť do Bratislavy,“ potvrdzuje hovorkyňa Slovak Lines E. Vozárová.

Najlepším riešením je nenechávať si nákup lístkov na poslednú chvíľu. Využiť sa dá komfortný nákup lístkov cez internet. V prípade autobusovej linky Bratislava-letisko Schwechat-Viedeň je k dispozícii nová mobilná aplikácia pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS.

Lístok na autobus si cez mobilnú aplikáciu Slovak Lines zakúpite pohodlne a navyše ho nemusíte tlačiť – stačí sa ním preukázať na displeji telefónu. Po zaregistrovaní v aplikácii získate prvý lístok za promo cenu jedno euro. Do Viedne a späť vás odvezú autobusy Slovak Lines 20-krát denne.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie Osobnosti Lines outdoor

Mestá, ktoré stoja za to spoznať – Pardubice

So vznikom Československa bol spätý veľký kultúrny rozvoj Pardubíc, ktorý investorov a architektov motivoval k opusteniu historizujúcich slohov a otvoril cestičky a smer  medzivojnovej avantgarde. Aj značný rozvoj neďalekého Hradca Králové inšpiroval pardubických  politikov a podnikateľov k veľkým urbanistickým zmenám. Hodnotný urbanistický návrh získali Pardubice predovšetkým v pásme okolo námestia Republiky a Jahnovy třídy. Architektonické zaujímavosti 20. století […]

Čítať ďalej