ONLINE MAGAZIN

HOTEL GRANIT SMREKOVICA

Neďaleko mesta Ružomberok, 9km od časti Podsuchá, v horskom prostredí, sa nachádza Hotel Granit Smrekovica, ktorý patrí do hotelovej siete HOREZZA, a.s. Hotel sa nachádza v srdci Veľkej Fatry a vďaka svojej polohe je ideálnym východiskovým bodom pre skialpinistov a turistov obľubujúcich horské túry.

Ubytovacia časť, hlavnej hotelovej budovy,ponúka svojim návštevníkom kapacitu 51 lôžok, z čoho sú na výber jedno, dvoj aj trojlôžkové izby. Všetky izby spĺňajú štadard trojhviezdičkových hotelov. Pre náročnejších hostí sú pripravené aj dva moderné a priestrannejšie poloapartmány.

Všetky izby majú krásny výhľad na okolitú prírodnú scenériu. Každá z izieb je vybavená vlastným sociálnym zariadením, TV SAT, rádiom a WiFi je dostupná v celom hoteli bezplatne.

V Hoteli Granit Smrekovica sa nachádza hotelová reštaurácia, hneď vedľa recepcie, ktorá poskytuje hosťom nádherný panoramatický výhľad. Reštaurácia slúži pre ubytovaných hostí ako jedáleň, kde sú podávané raňajky formou bohatých bufetových stolov, obedy a večere, pri ktorých je možnosť výberu z dvoch jedál. Rovnako reštaurácia slúži aj ako bar a reštauračný priestor pre neubytovaných hostí, ktorí si môžu vybrať pokrmy z aktuálneho jedálneho lístka, podľa chuti.

Obslúži vás príjemný personál, ktorý vám s radosťou pripraví nielen chutnú Granit Café, ale z ponuky si môžete vybrať aj rôzne alkoholické a nealkoholické nápoje. Pýchou Smrekovice je niekoľko naj, na ktoré je hotel právom hrdý. V prvom rade ide o síce menšie,ale moderné wellness, ktoré ponúka svojim návštevníkom nielen služby profesionálneho maséra, ale aj jacuzzi určenú na relax a niekoľko sáun. Súčasťou wellness je aj oddychová miestnosť.

Zaujímavosťou Hotela Granit Smrekovica je aj GRANIT CINEMA, čo je najmenšie a súčasne najvyššie položené kino na Slovensku. Na plátne si hostia môžu pozrieť akýkoľvek film alebo rozprávku z kresiel tradičného kina. Hotel disponuje aj nápaditým detským kútikom, ktorý láka najmenších návštevníkom nielen vďaka hračkám, ale aj veľkými maľbami známych rozprávkových postavičiek na stenách. Súčasťou zóny pre deti je aj samostatná miestnosť so stolným futbalom, ktorý je určený najmä pre staršie deti. Naproti detskému kútiku sa nachádza tzv.

Ružový salónik s bohatou ponukou kníh, pri ktorých si hostia môžu skrátiť svoj čas počas pobytu v horskom hoteli. V suteréne sa nachádza samostatná veľká miestnosť, v ktorej je situovaný biliard a interaktívna tabuľa, určená najmä pre rôzne menšie podujatia a kongresy. Táto miestnosť tiež slúži na rôzne školenia a je vybavená stolmi a stoličkami.

Taktiež, je využívaná, najmä počas fit pobytov, pre menšie skupinové cvičenia. Počas zimnej sezóny je v prevádzke aj svah, ktorý má dĺžku 200m. Tento svah je určený tak pre ubytovaných ako aj neubytovaných hostí, ktorí si v zimných mesiacoch dokážu dožičiť skvelú lyžovačku uprostred krásnej snehobielej krajiny, v obkolesení priľahlých hôr. Svah sa nachádza priamo pred hotelom a je určený tak pre začiatočníkov, ako aj pre pokročilých lyžiarov, ktorí uprednostňujú privátny svah pred preplnenými lyžiarskymi strediskami. V zimných mesiacoch majú hostia možnosť užiť si aj korčuľovanie priamo pod holým nebom, keďže je k dispozícii klzisko v areáli hotelového komplexu.

Avšak netreba zabúdať, že počas zimných mesiacov, je prístup k hotelu z hľadiska cestnej komunikácie trochu obtiažnejší. Klientom sa odporúča používať snehové reťaze alebo využiť službu hotela, kedy je možné sa nechať vyviesť za poplatok hotelovým autom až priamo k recepcii.

Počas jari a leta je cesta plne prejazdná a samotný výstup autom k hotelu ponúka krásne výhľady na okolitú prírodu, lesy a lesnú zver, ktorá sa čas od času objaví aj priamo pod oknami hotelovej časti. Netreba sa však ničoho báť, pohľady na srny či jelene sú pre mestských hostí priam fenomenálne.

Počas leta je prostredie Smrekovice ako stvorené na prechádzky, turistiku a cyklistiku. Horské bicykle sú k dispozícii na zapožičanie priamo v hoteli. Taktiež hotel disponuje športovým ihriskom.

Športovci si tiež môžu zacvičiť nielen v prírode, ale aj v posilňovni a pri hre stolného tenisu. Pre menej športom zdatných hostí je hneď vedľa recepcie pripravená miestnosť s televízorom, novinami a časopismi.

Čo sa oplatí navštíviť v okolí Smrekovice?

Výhľady sú to pravé orechové, ktoré si do sýta dokáže užiť nejeden aktívny, ale aj pasívny turista. Určite sa oplatí navštíviť neďaleké Malinô Brdo, ktoré ponúka bohaté vyžitie tak v zime aj v lete. Lanovka je v prevádzke počas celého roka a v letnej sezóne sú to napríklad aj kolobežky, ktoré sú príjemným spestrením pobytu na Strednom Slovensku. Rovnako je pre turistov vhodný aj výšlap na neďaleké pohoria, na Kolkovňu, alebo Rakytov. Národný park Veľká Fatra patrí medzi jedno z najkrajších pohorí na Slovensku, ktoré sa nachádza na území Liptova, Oravy, Turca a Horehronia. Okolie ponúka aj krasové oblasti, prevažne jaskyne. Neďaleko Hotela Granit Smrekovica si v Liptovskej osade viete dožičiť aj relax v aquaparkoch a vodných svetoch, takže z pobytu budete odchádzať plný nových zážitkov. Pre nadšencov historických pamiatok je určený Vlkolínec. Starodávna tradičná osada, ktorá patrí do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a určite sa ju oplatí vidieť. Či už v lete alebo v zime, Hotel Granit Smrekovica ponúka zaslúžený oddych v obklopení nádhernej prírodnej scenérie pre vás i vašich blízkych.

Viacej informácií nájdete aj tu:

https://granitsmrekovica.sk/o-granite/

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej