ONLINE MAGAZIN

VIEDENSKÉ ALPY – Raj pre turistov

(c) Wiener Alpen/Martin Fülöp

Viedenské Alpy ponúkajú tie najlepšie podmienky na turistiku. Už podľa názvu je takmer jasné, že sa nachádzajú v okolí Viedne a preto sú aj pre Slovákov blízko. Dôvodov, prečo sú také obľúbené turistami, je hneď niekoľko. Najviac vás však presvedčí návšteva tohto krásneho prírodného dolnorakúskeho regiónu.

 

© Wiener Alpen/Florian Lierzer

Viedenské Alpy / © Wiener Alpen/Florian Lierzer

Hore-dole po Viedenskom alpskom oblúku

Trasa po Viedenskom alpskom oblúku obsahuje 19 etáp a 21 regionálnych turistických trás s dĺžkou 300 kilometrov. Ak chcete prejsť celú značenú trasu, žltými turistickými značkami s modrým logom Viedenských Álp, začína sa v Katzelsdorfe. Turisti sa však môžu začať túru na ktorejkoľvek z etáp na ľubovoľnom počiatočnom mieste a okamžite si vychutnať horské scenérie kopcov Rax, Schneeberg a Hohe Wand. Na začiatku a konci každej etapy sa nachádza počiatočný bod a na ceste prejdete cez niekoľko vyhliadok. Cestou narazíte na informačné tabule s podrobnosťami o trasách v okolí i panoramatické panely. Regionálne trasy sú dodatočné turistické trasy vedúce k Viedenskému alpskému oblúku. Pripájajú sa k nemu a umožňujú okružné túry v kombinácii s hlavnou trasou.

© Wiener Alpen/Florian LierzerViedenské Alpy /© Wiener Alpen/Florian Lierzer /

Raj na pohľad

Viedenský alpský oblúk je miniatúrnym odzrkadlením Álp, kde môžu návštevníci vidieť všetky atrakcie, pre ktoré ja najväčšie európske pohorie také obľúbené. Alpská klíma a masívne skalné steny sa tu stretávajú s pôvabnými a jemnými vyvýšeninami pahorkatiny zvanej Bucklige Welt.
Návštevníci sa môžu pozerať cez periskopové zariadenia nazývané „Hľadáčiky Viedenských Álp“, ktoré nájdete pozdĺž viacerých turistických trás. Vďaka pohľadu cez ne okamžite pochopíte, prečo sú Viedenské Alpy označované ako raj na pohľad.

© Wiener Alpen/Florian Lierzer

Viedenské Alpy /© Wiener Alpen/Florian Lierzer/

Ak chcete zažiť skutočnú atmosféru hôr, odporúčame navštíviť jednu z horských chát. Dobré služby, priateľský personál a uši otvorené pre potreby turistov. To spája všetky certifikované chaty, v ktorých sa budete cítiť ako doma. Ich cieľom je totiž poskytnúť cenné rady turistom, ukázať lokálne krásy a regionálnu kuchyňu.

Turistické hotely a ubytovanie

Viedenské alpy ponúkajú i hotelové ubytovanie pre nadšencov turistiky. Hostia ubytovaní v certifikovanom zariadení si užívajú celý rad výhod vďaka programu služieb špeciálne pre turistov. Od informačných materiálov a požičovní výbavy až po spoľahlivé rady od majiteľov. Ale i túry so sprievodcom, náročnejšiu turistickú výstroj alebo dopravu hostí.

 

Viedenské Alpy / foto: © Martin Matula /

Všetky dôležité informácie, tipy na výlet a zoznam certifikovaných chát i hotelov nájdete na stránke www.wieneralpen.at/ sk/turistika

Fotografia na titulke:

(c) Wiener Alpen/Martin Fülöp

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej