ONLINE MAGAZIN

Nechajte sa zlákať top 12-timi cyklovýletmi

Prinášame Vám tip na aktívne trávenie voľného času v regióne. Inšpirujte sa 12-timi najzaujímavejšími cyklovýletmi, ktoré Vás prevedú regiónom a jeho okolím a ukážu Vám, že bratislavský región je ideálnym miestom cykloturistiky. Ponúkne Vám cyklotrasy rôznej náročnosti, od úplne nenáročných trás rovinného typu na Podunajskej nížine, až po náročnejšie stúpania v oblasti Malých Karpát, či dokonca horskú zjazdovú cyklistiku na Kolibe. Nahliadnite s nami na obľúbené cyklotrasy.

„Cykloturistika sa v bratislavskom regióne dynamicky rozvíja. Vďaka svojej strategickej polohe vytvára skvelú príležitosť pre medzinárodnú cykloturistiku. Nádherná a rozmanitá príroda, historické pamiatky, kvalitné víno a chutné jedlo lákajú okrem našincov aj množstvo turistov z Rakúska, Česka a Maďarska,“ povedal riaditeľ krajskej organizácie Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Detailné informácie o 12-tich najlepších cyklotrasách v bratislavskom regióne nájdete v brožúre „Top 12 cyklovýletov“, ktorá je dostupná na našom webe www.gob.sk aj v anglickom a nemeckom jazyku.

Zoznam na inšpiráciu z brožúry Top 12 cyklovýletov:

  1. K zázračnému prameňu
  2. Nivou rieky Morava
  3. Z krajiny do krajiny
  4. V znamení vody
  5. K Slnečným jazerám
  6. Dolným Záhorím
  7. V objatí prírody
  8. Green bike tour
  9. Malokarpatská výzva
  10. Vinicami i lesom
  11. Po bratislavských singletrackoch
  12. Bikepark Koliba

Cyklovýlet si naplánujte podľa Vašich preferencií. V Bratislave sú lákadlom historické a kultúrne pamiatky mesta. Cyklisti v Malokarpatskej oblasti si okrem jazdy vo vinohradoch užijú i krásne výhľady, rýchle adrenalínové jazdy a po dlhom dni na bicykli vedia nabrať nové sily vďaka chutnej husacine. Podunajsko vytvára ideálne podmienky pre letnú športovo-relaxačnú turistiku. Záhorie predstavuje dokonalý priestor pre milovníkov cykloturistiky v krásnom prostredí lesov, vodných plôch i zrúcanín hradov. Bratislavským regiónom prechádzajú aj dve cyklotrasy európskeho významu Eurovelo 6 a Eurovelo 13.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach a novinkách v bratislavskom regióne nájdete na stránke www.gob.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej