ONLINE MAGAZIN

CHORVÁTSKO PLNÉ ZÁŽITKOV A ŽIVOTA

Bez ohľadu na to či milujete lietanie, morské hlbiny, alebo túžite po nejakom inom dobrodružstve, v Chorvátsku si môžete dobiť batérie úplne výnimočným spôsobom. Je to raj pre milovníkov aktívneho turizmu, prírody, adrenalínu a histórie. Tá na vás dýchne na každom kroku, takže budete cestovať nielen priestorom, ale aj časom. Stáročné tradície a pozostatky starých civilizácií sú viditeľným dôkazom základov tejto nádhernej krajiny

ZÁHREB

Zagreb /tržnica/ foto: Domagoj Blazevic

Hlavné mesto Chorvátska je aj napriek svojej tisícročnej histórii Starého mesta, mestom s mladým srdcom a hravým duchom. Záhreb je skutočným útokom na všetky vaše zmysly, ktoré môžete uspokojiť v objatí nádherných záhrad, promenád a neogotickej architektúry. Využite letecké vymoženosti Croatia Airlines a hľadajte nové skúsenosti v meste, ktoré vám má čo ponúknuť nielen v lete, ale aj v zime.

SPLIT

Split /foto Ivan Coric /

Nemusíte prejsť úzke more, aby ste prišli do Essosu. V antickom Diokleciánovom paláci rýchlo spoznáte miesto, kde Daenerys začala svoju nezastaviteľnú cestu k moci…. S pozdravom! V 3.storočí rímsky cisár Dioklecián položil základy mesta a aj dnes si môžete v autentickom prostredí jeho pivníc vychutnať “ cisársku večeru“, ktorá je skutočným gurmánskym zážitkom.

DUBROVNIK

Dubrovník /foto Ivo Pervan /

Vo veľkolepom meste Kráľovský cimburím naozaj existuje! A navyše sa môžete prejsť po jeho uliciach a navštíviť bojisko Crnovoda či dom Neumierajúcich… Ale ak práve nie ste veľkými filmovými nadšencami, nenechajte si ujsť Dubrovnícke letné hry, ktoré sú najstarším kultúrnym podujatím v Chorvátsku a úžasným zážitkom, ktorý si budete dlho pamätať. Je to dokonalé spojenie divadla, baletu, opery a svetovo známych klasických orchestrov s úchvatnou kulisou čarovných mestských hradieb.

PULA

Pula /foto Damir Kvajo /

A aj keď sa leto bude blížiť ku koncu, stále je čas na zábavu! Zažite festivalový život undergroundovej hudby v opustenej stredovekej pevnosti Fort Punta Christo v Pule, úžasnom meste s ľuďmi zo všetkých kútov sveta oslavujúcich život vo farbách hudby.

Foto: Igor Draca

Fotografia na titulke: Ivan Coric

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej