ONLINE MAGAZIN

Luhačovický hotel Alexandria získal opäť titul Czech Hotel Awards

Najlepším Spa & Wellness hotelom v Zlínskom kraji je šiesty krát Alexandria

V doterajších siedmich ročníkoch súťaže Luhačovický hotel Alexandria získal opäť titul Czech Hotel Awards zaznamenal wellness hotel Alexandria****, patriaci akciovej spoločnosti Kúpele (Lázně) Luhačovice, už šieste víťazstvo v kategórii najlepších Spa & Wellness hotelov v Zlínskom kraji. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v pondelok 19. 3. 2018 v Prahe za účasti niekoľkých stoviek hotelierov, odborníkov z oblasti hotelierstva a médií.

Czech Hotel Awards

Ing. Miloslava Fialová, riaditeľka Alexandrie k tomu uviedla: „Šesť víťazstiev v doterajších siedmich ročníkoch súťaže je mimoriadne zaväzujúce. Sme poctení, že verejnosť vníma Alexandriu ako najlepšiu medzi wellness hotelmi v celom Zlínskom kraji a ďakujeme všetkým, ktorí hlasovali za jej prvenstvo. Vyhlásenie výsledkov súťaže považujeme za jednu z najdôležitejších hotelových udalostí roka. Prvenstvo je vždy zaväzujúce a opakované prvenstvá nie sú možné bez inovácií a kvality. Cena patrí všetkým zamestnancom hotela, ktorým aj týmto ďakujem za ich vysokú profesionalitu a kvalitu. Dúfame, že vedúcu pozíciu opäť obhájime v nasledujúcich rokoch a že nám hostia pri hlasovaniach zostanú verní.“

Odovzdávanie ocenenia

Dodala, že hlavnú časť klientely hotela Alexandria tvoria hostia z ČR, ktorí sa radi vracajú. Alexandria je ale veľmi obľúbená aj medzi Slovákmi, predovšetkým na predĺžené víkendové pobyty. Majú ju radi aj Rakúšania a Izraelčania. „Neustále ťažšie je udržiavať špičkovú úroveň, pretože v odvetví chýbajú pracovníci. Uvítali by sme kvalitných uchádzačov o zamestnanie, ktorí by u nás chceli pracovať na pozíciách čašníkov, kuchárov, chyžných a recepčných,“ uzavrela M. Fialová.

Czech Hotel Awards je súťaž o titul najobľúbenejšieho hotela v Českej republike. Czech Hotel Awards – Hotel roka 2018 je prehliadkou českých hotelov ponúkajúcich najkvalitnejšie služby a kladie si za cieľ zmapovať a zviditeľniť najlepšie hotely po celej Českej republike. Ocenenie Hotel roka 2018 udeľujú pre každý kraj a pražský obvod. Nominované hotely sú registrované na oficiálnych webových stránkach súťaže www.hotelawards.cz, kde pre svoj najobľúbenejší hotel v kategóriách 3, 4, 5 hviezd a Wellness & Spa a Congress hlasuje verejnosť.

Francúzska reštaurácia

Kúpele Luhačovice, a. s., tradične získavajú množstvo prestížnych ocenení. Tento rok opäť uspeli v súťaži Veľká cena cestovného ruchu 2017/2018. V kategórii najlepší kúpeľný a wellness balíček získali prvé miesto za produkt Týždeň v hoteli Popper alebo za Četníkmi do Luhačovíc. Navyše MUDr. Eduard Bláha, generálny riaditeľ Kúpeľov Luhačovice, a.s., a Liečebných kúpeľov Jáchymov, a.s. a prezident Zväzu liečebných kúpeľov ČR prevzal tento rok 15. februára na slávnostnom otvorení veľtrhu Holiday World prestížne ocenenie Osobnosť cestovného ruchu – Holiday World Award za rok 2017. O jeho zvolení rozhodla prostredníctvom ankety svojimi hlasmi široká odborná verejnosť na profesijnom portáli iCOT.cz.

Hotel Alexandria je symbolom luxusu

Lákadlom hotela Alexandria je najväčšie a najluxusnejšie wellness v Luhačoviciach, ale aj vyhlásená Francúzska reštaurácia alebo prvorepubliková atmosféra hlavnej budovy s historickým nočným klubom. Veľmi obľúbené sú pravidelné mesačné gastronomické akcie. O pohodlie návštevníkov sa stará 60 zamestnancov hotela. Ročne využije služby wellness centra hotela Alexandria viac ako 7 000 osôb.

Apartmán v hoteli Alexandria ****

Luxusný ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotel bol otvorený v roku 1939. Staviteľom a pôvodným majiteľom bol Ing. Alexander Lozovský, jedna z najvýznamnejších osobností českého a slovenského stavebníctva 30. a 40. rokov minulého storočia. Svoj luhačovický hotel pojal v duchu svetových kozmopolitných letovísk ako rozľahlú romantickú stavbu s antickými prvkami.

Hotel je tvorený dvoma vzájomne prepojenými objektmi. Hlavná budova hotela nezapiera zrod za prvej republiky. Hostia v nej nájdu pôvodnú obľúbenú francúzsku reštauráciu s gurmánskymi špecialitami aj nočný klub, ktoré neodmysliteľne patria k histórii tohto slávneho hotela. Moderná časť je reprezentantom súčasnej generácie najmodernejších kúpeľných zariadení európskeho wellnessu. Skladá sa zo štvorposchodovej nadzemnej časti a dvoch suterénnych podlaží, v ktorých sa nachádza wellness centrum navodzujúce štýl starorímskych kúpeľov.

Architektúra nadzemnej časti v tvare zrezaného ihlanu na obdĺžnikovom pôdoryse je tvarovo inšpirovaná starovekými palácmi. Izby sú zariadené moderne, ale aj s prvorepublikovým šarmom. Kým izby v historickej časti sú ladené v štýle tridsiatych rokov minulého storočia, moderné časti zdobia repliky suvenírov z ťaženia Alexandra Veľkého. Wellness centrum Spa Alexandria ponúka širokú škálu zážitkových a originálnych procedúr na regeneráciu tela i duše a pre starostlivosť o zdravie prírodné uhličité kúpele v tunajšej jedinečnej liečivej vode. Je v ňom bazén, whirlpool, Kneippov chodník, štyri parné sauny s rôznymi teplotami (parná, bylinková, soľná a laconium), fínska sauna, relaxačné vyhrievané lavice a odpočinkové zóny.

Samozrejmosťou je požičanie županu alebo WIFI na izbe zdarma. Hotel je mimoriadne obľúbený na konanie firemných akcií, seminárov, kongresov a konferencií.

Viac informácií je na: www.HotelAlexandria.cz, www.lazneluhacovice.cz

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej