ONLINE MAGAZIN

Pouliční kaderníci z Kambodže

Kambodža je chudobná krajina s veľmi ťažkou minulosťou a jej ekonomika zápasí o prežitie. Mal som jedinečnú možnosť sem vycestovať a strávil som desať dní v hlavnom meste Phnom Penh. Videl som tu ľudí žijúcich v uliciach na najchudobnejšej úrovni, akú som kedy videl. Jednu vec, ktorú som si všimol je, že kadernícke obchody sú všade a bez ohľadu na to, ako málo peňazí títo ľudia majú – len ťažko nájdeš niekoho, kto nemá slušný strih.
Ďalšiu vec, ktorú som si všimol, a to čiastočne vysvetľuje prečo sa v tejto krajine cítim tak príjemne je to, že keď majú títo „barbieri“ voľno, nechajú si svoje veci len tak, pri ceste a nikto im nič neukradne. Zdá sa, že majú veľký zmysel pre komunitu. Keď sa vrátim opäť do Kambodže sľubujem: tentoraz si dám naozaj urobiť slušivý zostrih v uliciach Phnom Penh.
foto: ROBERT GÖTZFRIED
zdroj: Bored Panda
viac na stránke: http://www.robert-goetzfried.com/

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej