ONLINE MAGAZIN

Dizajnér očaril každého na svete svojou tajnou kanceláriou pod mostom vo Valencii.

Dizajnér očaril každého na svete svojou tajnou kanceláriou pod mostom vo Valencii.

Fernando Abellanas, dizajnér nábytku, ktorý predtým pracoval ako inštalatér, si sám postavil štúdiový apartmán, ktorý by  napríklad akrofóbovia / tí čo majú panický strach z hĺbok / nechceli navštíviť za žiadnu cenu.
Abellanas postavil svoje pracovisko pod mostom vo Valencii v Španielsku, ktoré je súčasťou mestského prostredia.

Táto podmostová inštalácia zahŕňa stoličku, stôl a dve poličky, čo poskytuje všetok úložný priestor, ktorý by sme mohli využiť  v bežnej kancelárii.
Pre prístup k mikroobytnému domu používa dizajnér ručnú kľuku, ktorá prepravuje základňu k nábytku a tá je pripevnená k betónovej stene mosta.
Abellanas zatiaľ nikomu neprezradil, kde sa  štúdio nachádza…a tak niektorí nadšenci a  samozrejme aj strážcovia verejného poriadku sa márne snažia tento príbytok lokalizovať.

Vo svojej kancelárii neprijíma žiadne návštevy a nechce byť nikým rušený. Dokonca je chránený aj pred nepriazňou počasia. Z hora je chránený betónovým mostom, z boku ho chránia drevené panely a zo spodku pojazdná plošina. Pri stavbe bol nielen stavebníkom, architektom, ale aj sám si zastupoval stavebný dozor.

Avšak vybrané miesto je pokojné a plne sa môže oddať náplni svojej práci. Čas od času ho v kancelárii vyruší prechádzajúci vlak alebo vtáctvo.

„Koncept domčeku (úkrytu) má pre mňa veľký význam už od detstva, kedy vyjadruje určitú náladu neviditeľnosti, bezpečia a zároveň možnosti pozorovať okolie, „uviedol Fernando Abellanas

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej