ONLINE MAGAZIN

Vianočné darčeky – tip pre vás od nás.

Tlakomer s EKG, váha s odnímateľným displejom či fitness náramok s aplikáciou – to sú čerstvé novinky samodiagnostiky Veroval, ktoré môžu byť aj vhodným darčekom pre zdravie.

 

Veroval Tlakomer s EKG

Novinka v domácej diagnostike, ktorá skontroluje nielen krvný tlak ale aj rytmus srdca. V dnešnej uponáhľanej dobe pomáha kdekoľvek a kedykoľvek sledovať tri hlavné faktory zodpovedné za infarkt a mozgovú mŕtvicu – vysoký krvný tlak, nepravidelný srdcový tep a fibriláciu predsiení. Slúži aj na rozpoznávanie raného príznaku porúch prekrvenia či zápalov srdcového svalu. Činnosť srdca meria pomocou dvoch senzorov po stranách prístroja, ktoré sa buď jemne držia bruškami prstov alebo sa priložia priamo k srdcu na dobu 30 sekúnd. Namerané hodnoty spracováva a hodnotenie zobrazuje pomocou zrozumiteľných ikon na obrazovke. Po pripojení k počítaču či tabletu (USB / Bluetooth)  údaje z pamäte spracováva aplikácia Veroval medi.connect. Výsledné tabuľky a grafy možno vytlačiť alebo zaslať emailom lekárovi. Zakúpiť ho možno v lekárňach i na internete.

Odporúčaná cena 188,90 eur.

Osobná váha Veroval

Váha s moderným dizajnom ponúka celý rad užitočných analytických funkcií. Zisťuje telesnú hmotnosť, BMI index, podiel telesného tuku a svalového tkaniva, hmotnosť kostí, podiel vody. Vedie záznamy pre štyri osoby, môže sa tak stať kontrolórom pre celú rodinu. Displej je odnímateľný, s rádiovým pripojením, sledovať údaje tak možno pohodlne držiac ho v ruke. Všetci, ktorí zápasia s nejakou formou nadváhy, ocenia aj automatické určenie ideálnej hmotnosti a vhodného kalorického príjmu. Váhu možno pripojiť aj k počítaču alebo smartfónu a cez aplikáciu Veroval Medi.connect sledovať históriu svojich pokrokov. Zakúpiť ju možno v lekárňach i na internete.

Odporúčaná cena je 73,90 eur.

 

Fitness náramok Veroval

Stráži pohybovú aktivitu, ktorú si môžete ľubovoľne nastaviť. Rozlišuje režimy chôdza a beh, plávanie, jazda na bicykli.  Náramok pri nich vedie presné záznamy spaľovania kalórií, dĺžky aktivity a prejdenej vzdialenosti. Je vodotesný do hĺbky 30 metrov, má funkciu krokomera, stopiek a priebežne zobrazuje spálené kalórie. Vďaka umiestneniu na zápästí dokáže merať aj tep.  Okrem analýzy fyzickej aktivity možno jeho technológie využiť aj na komplexnú  analýzu spánku. Získané údaje možno prostredníctvom technológie Bluetooth alebo adaptéra USB preniesť do smartfónu, tabletu či počítača a pomocou aplikácie alebo softvéru Veroval medi.connect z nich možno vytvárať analýzy a záznamy, zdieľať alebo uchovávať v elektronickej podobe. Kúpiť ho možno v lekárňach a predajniach zdravotníckych potrieb.

Odporúčaná cena je 69,90 eur.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej