ONLINE MAGAZIN

Taylor Swift vydáva mimoriadne očakávaný album Reputation!

Americká hudobníčka Taylor Swift sa za posledné roky stala jednou z najúspešnejších speváčok poslednej dekády! Len zo svojho piateho štúdiového albumu 1989 z roku 2014 predala takmer desať miliónov kópií a všetkých sedem singlov z tohto albumu sa stalo celosvetovými hitmi!  Po dlhých troch rokoch čakania dnes Taylor fanúšikom predstavuje nový, v poradí už šiesty štúdiový album, ktorý dostal príznačný názov Reputation.

Najnovší album speváčka ohlásila v auguste singlom Look What You Made Me Do. Za vznikom piesne stojí samotná Taylor, ktorá song napísala spolu s Jackom Antonoffom, americkým hudobníkom, ktorý sa podieľal už na viacerých jej hitoch a mal zásadný vplyv napríklad aj na aktuálny úspešný album speváčky Lorde. V kreditoch môžme tiež nájsť trojicu mien Fred Fairbrass, Richard Fairbrass, Rob Manzoli, teda členov kedysi obľúbenej kapely Right Said Fred, nakoľko časť melódie z ich hitu I’m Too Sexy si speváčka do svojho singla požičala. Singel Look What You Made Me Do je skvelým hybridom popu a tanečnej hudby a Taylor  sa v ňom predstavuje v polohe, v akej sme ju doteraz nepoznali. Zariskovať sa v tomto prípade oplatilo a song získal niekoľko zlatých a platinových ocenení nielen v Amerike, ale aj v Austrálii, Taliansku či Kanade. Čerešničkou na torte sa stal provokatívny videoklip k singlu, ktorý mal premiéru v rámci slávnostného udeľovania cien MTV Video Music Awards a na YouTube dosiahol už takmer 700 miliónov zhliadnutí!

 

 

V septembri bol z albumovej novinky predstavený druhý singel …Ready For It?, ktorý opäť prekvapil drsnejším elektronickým soundom, ktorý má skutočne ďaleko od country piesní zo začiatku Taylorinej kariéry. V októbri nasledovala ďalšia ochutnávka z albumu Reputation v podobe singla Gorgeous a nedávno bola zverejnená romantická skladba Call It What You Want.

Okrem už spomínaného Jacka Antonoffa na najnovšom albume spolu s Taylor spolupracovali známe producentské esá, ako sú Max Martin, Shellback či Oscar Holter, a zahosťoval si na ňom napríklad aj hviezdny Ed Sheeran! Okrem toho si Taylor pre fanúšikov pripravila aj ďalšie prekvapenie, a to špeciálnu limitovanú edíciu Reputation vol. 1. Tvorí ju CD Reputation doplnené jedinečným 72- stranovým zberateľským časopisom, ktorý obsahuje rozličný výber tvorby, ktorú zostavila, či priamo vytvárala samotná speváčka. Obsahuje jej hudbu, maľby, vlastnoručne písané texty a veľa ďalších zaujímavostí. Ide tak vlastne o unikátny pohľad do procesu tvorby šiesteho štúdiového albumu Reputation, ktorý Taylor Swift vydáva práve dnes!

https://umusicsk.lnk.to/reputation

https://taylorswift.com/https://www.facebook.com/TaylorSwift

 

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej
Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej