ONLINE MAGAZIN

Fotograf Filip Kulisev po prvý raz vystavuje na Novom Zélande

Auckland/Bratislava, 16.októbra
Fotograf a cestovateľ Filip Kulisev po prvý raz predstavil výstavu svojich diel Amazing Planet v Aucklande na Novom Zélande.  Na slávnostnom otvorení výstavy v Aotea centre, ktorá predstavuje prírodné krásy zo všetkých kontinentov, nechýbala novozélandská politická a diplomatická elita. „Nový Zéland považujem za jednu z najkrajších krajín Zeme, kde sa veľmi rád vraciam. Na relatívne malom území súostrovia sú sústredené krásy, ktoré inde na svete nenájdete,“ uviedol Filip Kulisev.

Veľvyslanec SR v Austrálii a na Novom Zélande Igor Bartho považuje výstavu za výbornú propagáciu Slovenska u protinožcov. „Po úspešnej prezentácii Slovenska vďaka výstave Amazing Planet Filipa Kuliseva a krstu jeho knihy Úžasné Slovensko v Sydney majú možnosť vidieť skvelé fotografie a knihu aj v Aucklande.
Už otvorenie výstavy organizované našim veľvyslanectvom v spolupráci s  honorárnym konzulom SR v Aucklande Petrom Kielym pritiahlo nečakane veľký počet záujemcov. Je to fantastické, že sa ľudia aj  na Novom Zélande  zaujímajú o Slovensko.
Rovnako je skvelé, že sa nám spolu s Filipom podarilo predstaviť Slovensko a verím, že aj vzbudiť záujem o jeho návštevu,“ povedal Igor Bartho.

Výstava Amazing Planet v Aucklande potrvá do 6. novembra. Počas nej sa bude premietať aj krátky film Amazing Slovakia, ktorý mal svetovú premiéru v septembri  v Bratislave.

Cestovateľ a fotograf Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP, sa za uplynulé desaťročie prepracoval do svetovej špičky vo fotografovaní prírodných scenérií. Absolvoval takmer 200 individuálnych výstav na Slovensku a po celom svete. Vydal deväť kníh, ktoré ukazujú nádheru a rozmanitosť prírody a rozprávajú aj jeho príbehy z ciest.

Ako jeden z dvoch fotografov na svete získal najvyšší európsky titul Master QEP (Qualified European Professional Photographer) v kategórii príroda a zároveň aj najvyšší titul Fellowship od Britského inštitútu profesionálnych fotografov.

Hľadá krásne a unikátne miesta na Zemi, ktoré prostredníctvom fotografií prináša všetkým milovníkom prírody na Slovensku aj vo svete. Chce tak v prvom rade prispieť k ochrane biodiverzity a prírodného bohatstva planéty. Patrí k nadšeným milovníkom prírody a podporuje aktivity na jej ochranu aj pre budúce generácie.


 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej